To já ne, to on

• CZ název

To nejsem já, to je on!

• Francie

C'est pas moi, c'est lui

Komedie

Francie, 1980, 105 min

Pierre Richard

70%. Námět nejvíce připomíná film Hořčice mi stoupá do nosu, ale nakonec se odkloní jinam. Je to štěstí, protože vtipných situací zde zase až tak moc nenajdeme. Ale logiku to má, protože IMHO žádný z Richardových filmů, které dávají až nyní, na nás tak mocně nezapůsobí, i kdyby byl na 100%, zkrátka proto, že měl tu smůlu a nebyl distribuován už před rokem 1989.(25.6.2007)

Nevim cim to bylo, ale tentokrat to nak nefungovalo. Pribeh je sice dostatecnej, ale misty ma hluchy mista a misty je docela zmatenej, navic se rozpada na jednotlivy scenky, pricemz tech vtipnejch je stezi polovina. Obcas se sice neco hodne vtipnyho povede, ale jinak sem jen tak koukal a i kdyz to byly sceny, kterejm sem se v ruznejch obmenach v jinejch richardovkach smal, tak tady me proste nerozesmali. Ale uz sem videl i horsi film od Richarda.(14.2.2008)

• Xmilden

Velice neuspořádaný film, který mi trošku připomínal náš Kameňák. Některé gagy působí origiálně a dostatečně vtipně, takže by mělo být vše v pořádku. Jenže není, celé to bohužel nedrží nijak pohromadě.(29.1.2010)

• bassator

Ze soucitu s Pierrem nezahanbím úplně, ale toto je asi to nej... co jsem s ním kdy viděl. Nepřišlo mi zde vtipného vůbec nic... - 2011 - 20%(7.9.2011)

..prdlá komika s roztomilou zápletkou a změtí tragických omylů a trapasů, úroveň již mírně stagnuje, ale Richarda nemohu oplatit jinak, než při nejhorším za tři a to se ještě budu smýkat...:-) 4tyři hvězdy proto za nádherné hudební pozadí filmu.(20.7.2008)

Začátek velmi slibný, postupně se propracovaný humor vytrácí v dáli písečné pouště. K nejlepším dílům Pierre Richarda tento titul sice nepatří, ale na volný letní večer prima úsměvné pokoukání. P. Richard hraje svou roli natolik přirozeně, což je u něj zcela samozřejmostí, že tím vyvažuje některé slabší dialogy a humorné scény. Posouvá tím dle mého mínění kvalitu snímku o příčku výš. Jeho mimika a pohyby těla jsou natolik vtipné, že mnohdy nevyžaduje daná scéna naprosto žádný mluvený projev. Kdybych měl srovnat pohybový projev P. Richarda s neméně známým francouzkým hercem Louis de Funèsem, pravděpodobně by P. Richard bodoval. V tom si Pierra Richarda cením více.(3.9.2008)

Pierre Richard se pokusil navázat na úspěch Jsem nesmělý, ale léčímse. Vznikla tak vcelku slušná komedie a opět si zahrál v duu s Aldem Maccionem z prvního dílu sedmé roty a již výše zmiňovaného filmu.(8.2.2006)

• Orlau32

Málo povedená komedie s Pierrem RICHARDEM. Ještě, že se nemůže vymlouvat na réžii, protože to sám režíroval. Dialogy slabé a situační komika "unter Hund"(česky pod psa).(9.3.2008)

Po komedii JSEM NESMĚLÝ, ALE LÉČÍM SE opět Pierre Richard (obě režíroval) a Aldo Maccione spolu. Znovu se jedná o vcelku povedenou záležitost, která zejména ve své druhé polovině graduje a spolehlivě pobaví. hodnocení 3,5*(31.7.2007)

Skvělá komedie s Pierrem Richardem v hlavní roli. Není to tak zamotané jako třeba snímek Dvojče, takže i starší divák si myslím přijde na své. Scény s velbloudy či se slavnou filmovou hvězdou při večeři jsou opravdu skvělé.(14.3.2008)

Obecně průměrná komedie s Pierrem Richardem, ovšem některé komické kousky stojí za to. Hezké herečky, zajímavé nápady (jak vyběhnout s exekutorem, schovávání ve skříni před manželem, pes aportující granát) a opravdu, ale opravdu nechutně slizký Aldo Maccione. Brrr, ještě teď se mi z něj zvedá kufr.(10.4.2011)

Ve filmu je řada vtipných momentů, ale i velmi hluchá místa. Kdyby si Pierre Richard dal trochu více práce se scénářem, rozhodně by to byla výborná situační komedie. V závěru film zase nabírá tempo, takže 60 %.(12.2.2010)

Výtečný film, původně jsem dal dvě hvězdičky, neviděl jsem ho už dlouho a pamatoval si ho jen matně. Dnes jsem ho po čase zhlédl a musím dát čtyři hvězdičky. Báječná komedie, která se mi kdysi možná tolik nelíbila, teď mě ale velice nadchla. Příjemně jsem se bavil. Za zmínku stojí hlavně scéna s nevěrnou manželkou a milenci ve skříni a dále moment, kdy Pierre smlouvá s obchodníkem. Ostatně psí aport pro granát byl také znamenitý :)(14.1.2009)

• worm14

Řekl bych průměrná francouzská komedie. Tak z 90% se odehrává v tehdejším "francouzském" Tunisku. Pierre Richard si zahrál jednu ze svých typických komediálních rolí, zatímco ostatní mu přihrávají vtípky. Celkově mi ale vadila příliš dlouhá stopáž. Takové zkrácení o půl hodiny by filmu jenom prospělo. Za celý dobu sem se taky zasmál asi jenom třikrát takže proto nakonec jenom 2*(15.11.2008)

• Jaromír

Slabota, jedna z horších komedií s Pierrem Richardem. Ani jednou jsem se nezasmál. Některé scénky mi připadaly až trapné. Například s Grand blond avec une chaussure noire, Le se to nedá vůbec srovnávat :) .(12.9.2008)

Škoda, že film o scénáristech měl tak slabý scénář (Alain Godard), že ani velký komik Pierre to nezachránil.(29.1.2010)

První půlka hrůza k unudění, naštěstí zhruba od poloviny film dostává šťávu a už jsem se bavil. Žádný extra povedený humor ale nečekejte.(15.11.2008)

Pierre Richard opět exeloval jako vždy. Jeho gagy mě rozesmějí. Ale tento film byl trošku slabší.Jinak to bylo slušné.(30.1.2010)

Hvězdička navíc je pro duo Pierre Richard - Aldo Maccione, které mám rád zvlášť když hrají dohromady. Jinak film je to spíš tříhvězičkový, takový slušnější průměr 66 %(12.4.2012)

Pierre Richard v Africe zvlada vsechny prusery stejne vtipne jako doma, sceny s volbloudy nemaji chybu, Grand Pierre(12.11.2007)

<< předchozí 1 2