Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Carapate, La

Komedie
Francie, 1978, 100 min

Režie: Gérard Oury
Hrají: Pierre Richard, Victor Lanoux, Raymond Bussières, Henri Poirier, Robert Dalban

komentáře
galerie
 ve filmotéce
Na DVD od:03/2007Intersonic

Obsah:

Ve svých komediálních rolích vystupuje Pierre Richard vždy jako nemotorný hrdina, který dokáže způsobit velkolepé katastrofy. Ve filmu Gérarda Ouryho Útěk komplikuje život sobě i druhým jako advokát, kterému se sice nepodaří dostat z vězení svého klienta, nicméně se samozřejmostí sobě vlastní se připlete do vzpoury vězňů a nechtěně dopomůže svému gangstříkovi k útěku. Tisk i policie ho označí za komplice a Richard, coby advokát Duroc, prchá přes celou Francii. Je okouzlující a ve své bezbrannosti občas i "trochu" nebezpečný.   (oficiální text distributora)

Komentáře uživatelů k filmu
profil / všechny komentáře uživatele Tosim **

Já fakt nevím, mám pocit, že pokud tohle zhlédnu ještě jednou, pošlu to snad do odpadu... Ne, že by Oury nutně potřeboval Louise. Ne, že by občas do svých komedií nevložil nějaké historické či osobní téma (běžence, rasismus a válku v Esu es, židovskou otázku v Jákobovi), ale tady přes to laciné politikaření opravdu zapomíná na to, co je v jeho filmech dobré: na herecké výkony, vtip a tempo příběhu. Když se na tím tak zamyslím, nenapadá mě nic, co by na tomhle filmu bylo hodno zapamatování.

profil / všechny komentáře uživatele Malarkey ***

Mám dobré zkušenosti s tím, když na režisérské stoličce sedí Gérard Oury. Prakticky jakýkoliv jeho film, co jsem viděl je povedená komedie. Útěk je ale krapet něco jiného. I když je v hlavní roli Pierre Richard není to takové příjemné jako ostatní komedie, zábavné v jistých chvílích určitě jo, ale krom toho také značně vulgární a zbytečně dlouhé, což mi na francouzskou komedii přišlo krapet neobjektivní. Co naplat, i tak je to zdařilá komedie, kde Pierre Richard hraje klasického zmatence na výbornou a dodává příběhu patřičný šmrnc. --- Kolik? - 22 milionů - 22 milionů? Viděla ses už v zrcadle ty škeble?

profil / všechny komentáře uživatele Enšpígl ****

Při sledování tohoto filmu jsem natankoval plnou nádrž pohody a smíchu a to je hodně luxusní palivo !

profil / všechny komentáře uživatele tron ****

„Koľko?“ – „Dvadsať miliónov.“ – „Videla si sa v zrkadle, škatuľa?!“ Pierre Richard patrí k mojim obľúbeným komikom nielen z Francúzska a keď vidím, koho všetkého nie sú ľudia schopní a ochotní pokladať za komediálneho herca, niekedy sa začínam rozprávať sám so sebou, aby som sa z takých názorov nezbláznil. V ÚTEKU extrémne roztržitému Richardovi (v roztržitosti by mu mohol konkurovať snáď len Peter Sellers v sérii RUŽOVÝ PANTER) navyše ako bonus pomáha skvelé ladenie do bláznivej ale stále milej a pôvabnej buddy komédie.

profil / všechny komentáře uživatele B!shop ****

Docela pohodova komedie, u ktery se clovek obcas nudi a obcas zasmeje a ktera nedosahuje kvalit nejlepsich Richardovo nebo Ouryho filmu. Asi nejvetsi problem je, ze je film zbytecne dlouhej, misty je to skutecne cely dost roztahany. A dalsi problem je, ze je film zasazenej do studenstkejch bouri a tudiz se Oury snazi jak o blaznivou komedii, tak o nejakou tu kritiku a misty mu to skripe. Nicmene Richard tu je opet v pohode a opet dela posuka, takze uz od zacatku filmu je jasny, jak se to bude vyvijet. Lanoux sice neni Reno nebo Depardieu, ale je v pohode. Ja se docela slusne bavil, ale mohlo to bejt lepsi.

profil / všechny komentáře uživatele Ingrid **

Tohleto už zdaleka nemá ten šmrnc Richardových komedií:-( Je tu málo dobrých míst (fingovaná nehoda), jinak nuda – hlavně začátek.

profil / všechny komentáře uživatele Xmilden ***

Na Pierra Richarda trošku slabší kousek.

profil / všechny komentáře uživatele bloom ****

Myslím, že Pierre Richard a Géradrd Oury je docela zajímavé spojení. Ačkoli film není bez chyb a nepatří ani k Ricahrdovým i Ouryho nejlepším, má velmi vtipné scény. Je dvakrát dabovaný: Richarda mluví v obou verzích tradiční Petr Oliva, ale Lanouxe mluví v jedné verzi Petr Pospíchal a v druhé Vladimír Čech. Richardovým otcem v podání Raymonda Bussièrese je jednou Ilja Prachař, podruhé Radoslav Brzobohatý.

profil / všechny komentáře uživatele LiVentura ****

Trochu slabší, ale advokacie může být také velice zesměšněna, pokud je v taláru právě Richard...hezké

profil / všechny komentáře uživatele NinadeL *****

Film, který dokáže rozzářit den a zaujmout i po dlouhém maratónu nesmyslů ze zcela jiného ranku. Výborné pro diváky doslova všech věkových kategorií. Pohrdne tím tedy jen znuděný a přetažený plebs. Nebo někdo, kdo z duše nenávidí dobré buddy movie.

profil / všechny komentáře uživatele a.kopecka ****

"Ještě přece můžu.......ukradnout pumpaře,já vím!"

profil / všechny komentáře uživatele d-fens ***

škoda že viaceré naozaj podarené gagy boli "rozriedené" zbytočnou dĺžkou filmu.... skrátiť na takých 75-80 minút, trošku ku koncu prepísať scenár, a minimálne hviezdička navyše by bola.... najmä záver už bol iba taká "doťahovačka", so zbytočne dlhou scénou študentských nepokojov v '68....

profil / všechny komentáře uživatele fandalehy ***

Trochu zmatená komedie o jednom roztržitém právníkovi a drsném zločincovi...možná se i pobavíte, ale chvílemi se budete spíš nudit stejně jako já.

profil / všechny komentáře uživatele MrPierc ***

Začátek je křečovitý. Celý film je až moc fantaskní, něco tomu chybí - asi lehkost ostatních komedií, kde hrál Richard. Hudba byla bohužel EN zpívaní, takže ani krásná hudba od Vladimíra Cosmy. Film na jedno shlédnutí u kterého stačíté vylouskat ořechy či oškrábat brambory.

profil / všechny komentáře uživatele Šimpy ***

tenhle filmek je dobrej ale viděl jsem ho mnohem později než ostatní filmy s Pierrem ,takže obliba u mě už ne tak velká.

Hodnocení uživatelů:
kleopatra ***