Reklama

Reklama

Náhradník

  • Francie La Course à l'échalote (více)

Obsahy(1)

Snaživý bankovní úředník Pierre Vidal má v soukromí spoustu starostí. Milovaná Janet se s ním po dvou letech začíná otravovat, jejich vztah jí připadá příliš stereotypní a fádní. Zato v práci Pierre přechodně povýšil: zastupuje ředitele po dobu jeho dovolené. A právě tehdy navštíví banku maskovaný lupič a ukradne veleváženému klientovi důležité listiny! Pierre se rozhodne vynechat z té záležitosti policii a dopadnout pachatele sám. Jediné vodítko pro něj představuje jízdenka, kterou zloděj na místě činu vytrousil. Pierre se rozjede do cílového místa. Pierrova nenadálá cesta opředená tajemstvím však vytrhne Janet z nudy dost nežádoucím způsobem. Dívka propadá žárlivosti a vydává se po stopách podezíraného milence… (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Jeden z případů, kdy český distributor pojmenoval film nejspíš bez toho, že by ho viděl, nebo se aspoň obtěžoval přiblížit původnímu názvu. Možná by se dalo použít slovo zástup, které by aspoň vystihovalo, jak se postava bankéře Vidala dostala do situace, kdy se snaží získat zpět ukradený kufřík. Přestože byly použity všechny osvědčené ingredience (Richar, Birkin, Zidi, Cosma... ) stejně tento film nefunguje, jak by měl...mohl. Pierre tentokrát nehraje smolaře, nešiku, naivního troubelína, ale vcelku normálního chlápka, se kterým se chce/nechce rozejít dívka snů a současně se snaží víc než svědomitě plnit své povinnosti. Zábavu tedy má tvořit především souprava situačních gagů, které se dějí na pozadí snahy bandy transexuálů zbavit se bankéře, který se nesmířil s loupeží v jeho bance. Nu a také interakce Pierra s krásnou Janet, která se mu snaží pomoci. Já se bavil snad jen u třetiny momentů, které měly diváky přimět aspoň se pousmát. A to je na komedii s Richardem málo. Naštěstí se moc hezky koukalo na Jane Birkin a náladu zvedl i tradičně skvělý dabing Petra Olivy. Přesto nemohu dát lepší hodnocení, než 65% ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Stačí jen dva nápady - smlouva bez podpisu a zástupce ředitele banky, který se stane na čas šéfem. To je základ pro střeštěnou komedii s Pierre Richardem a Jane Birkin, plnou skvělých gagů, nečekaných zápletek a rozuzlení...Nad tímto snímkem, není potřeba moc uvažovat, stačí pouze vypnout mysl a nechat se unést Richardovským humorem.. ()

Reklama

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Pierre Richarda i Clauda Zidiho mám rád, ale tady se to moc nepovedlo. Nebýt Jane Birkin, asi by se dalo mluvit i o propadáku. Pár gagů tu sice je (noha v záchodu, přivázání k židli, policejní stanice ...), ale celkově Náhradník moc jako komedie nefunguje a zůstává jen pomalu ubíhající exkurzí do prostředí transvestitů, bankovních úředníků a zpovykaných slečinek. ()

michalkop 

všechny recenze uživatele

Během posledních dnů jsem viděl několik filmů s Pierrem Richardem (Hořčice mi stoupla do nosu, Roztržitý, Hračka a Jsem nesmělý, ale léčím se). Tento film mi z nich přišel jako jednoznačně nejvtipnější. Opravdu, scénárista s režisérem zvládli pouze z dvou nápadů vykřesat úžasnou komedii. Plno vtipných situací, dobrá kamera, střih i lokace. A Pierre Richard za sebe ani nedělá až tak obrovského trapného i*iota jako má ve zvyku. 90% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, byl 1 máj, lásky čas. Za rohem mého baráku měli sraz skinheadi, pod okny se mě převlíkalo asi 100 těžkooděnců, z rádia jsem poslouchal revoluční žvatlání komunistů a sluníčko se před tímhle vším raději schovalo za mraky. Má nálada byla na bodu nula. JENŽE, to by nesměl existovat jeden bezvadnej, věčně rozcuchanej chlápek s modrýma očima, který z pusy umí udělat otevřenej otvor vvydávající zvuky řehtajícího původu. Nejzajímavější je, že po tom co skončil tenhle film, kde Pierre Richard, Jane Birkin a Claude Zidi dokázali, že láska a humor strčí všechny ty demonstrace a politický kecy hravě do kapsy, skončila demonstrace fašounů, zmizeli těžkooděnci, komunisti přestali chrlit nenávist, ale hlavně vyšlo opět sluníčko a svět byl najednou zase strašně fajn. Upřimně ztřeštěný optimismus hodnotím vždy velmi vysoko. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama