Reklama

Reklama

Pierre Richard jako postrach reklamní agentury... Pan Guiton je ředitelem reklamní agentury Jerico, paní Glycia jeho milenkou. Pierre Malaquet je synem paní Glycie. Pierre nemá štěstí ani v lásce, ani v zaměstnání. Jediné, co mu nechybí, je jeho přesvědčení o vlastním talentu, který může nejlépe uplatnit právě v reklamní agentuře. Protože pan Guiton nemůže odolat přání své přítelkyně Glycie, přijme tohoto talentovaného muže do své agentury. Netuší, co rozpoutal a jak blízko má jeho kvetoucí podnik ke krachu. Pierre Malaquet není zlý, je jen trochu… Roztržitý. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (142)

rubii 

všechny recenze uživatele

perfektní film a ta scéna jak jsou v restauraci a napodobují toho týpka jak jí a tím ho přinutí si pořádně osolit jídlo a pak si ho vysypat na hlavu, tak to jsem musel zastavit film a jít se projít abych se mohl dodívat na zbytek, ilmu, protože moje bránice dostala takovej záhul, jako snad nikdy jindy předtím. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard obvykle v tomto typu komedií ztvárňoval nesmělé neprůbojné nešiky. Pan Malaquet je naopak smělý a průbojný více než dostatečně, sebevědomí mu nechybí, ovšem výsledek je velmi podobný jako v případech, kdy je hrdinou filmů jeho opačná verze. Dost mi to připomíná i roli, kterou si střihnul o spoustu let později jeho občasný herecký partner Depardeau ve filmu Drž hubu.  Každopádně jde o výbornou komedii s parádní kadencí gagů a hlášek. Oproti jiným starým francouzským komediím drajv neztratila. ()

Reklama

SkyCaptain 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší film Pierre Richarda. Je to asi tím že se jedná o jeho prvotinu takže je oproti pozdějším filmům velmi originální. Především se ale úplně nejedná o lehkou komerční komedii, ale o satiru na svět reklamy. Film je nekončící kanonáda geniálních dialogů, scének a skvělých hereckých výkonů s morálním přesahem. Škoda že většina dalších Richardových filmů už nedosahuje těchto kvalit, tím ovšem zdaleka nechci říct že jsou špatné, jenom už nejou tak geniální. NA ŽRÁDLO OD KAZIMÍRA I MANŽELKA ZÍRÁ! ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

Místy nápaditá kamera a střih; humor je, no... řekněme prostě francouzský, zejména situační či založený na crazy-dialozích a ztřeštěných (až absurdních) scénách. Jednoduchá záležitost, co pobaví (především) v případě, že máte škodolibou náladu a/nebo sedmičku (nejlépe) francouzského vína pod kůží. 60% Update: po druhém (střízlivějším) shlédnutí musím jít skutečně o hvězdu níž. V rámci svého debutu sice Richard ukazuje, že režii zvládá, ale scénář se mu zrovna dvakrát nepovedl. 40% ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

První autorský a vlastně první důležitý film pro Richarda a hned velký hit a jeden z nejpopulárnějších filmů roku 1970. PR se na scénáři jen spolupodílel a tento nemá ucelený narativ, je to spíše sbírka volně propojených komických eskapád v duchu Bustera Keatona a němé éry komedie. Do 70. let transformovaná postava Pierre Malaqueta je mnohem lidštější a sympatičtější než třeba britský Mr. Bean., což je osobnostní rys který Richardovi-komikovi zůstal až do poloviny 80. let., kdy doba příznivá pro nevulgární grotesku náhle skončila. Nadčasová kvalita ale zůstává. 70% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Během titulků na začátku a na konci filmu se písmeno „I“ pohybuje přes obrazovku jako kreslená postavička tak, aby doplnil mnoho slov, kde toto písmeno chybí. (aniiicka)
  • Známý francouzský režisér Yves Robert si zde zahrál epizodní roli, ve scéně kdy mu zmatený Pierre Richard vleze do bytu v domění, že je doma. Yves Robert se holí a nechápavě pozoruje Pierra Richarda ve svém bytě. (Enšpígl)
  • Úvod filmu na rušné křižovatce se odehrává na Place d'Iéna ve čtvrti Chaillot (náměstí pojmenováno podle německého města Jena, u kterého v roce 1806 Napoleon porazil pruskou armádu). [Zdroj: filmovamista.cz] (aniiicka)

Reklama

Reklama