Reklama

Reklama

The Conspiracy

  • Austrálie The Conspiracy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva filmoví tvůrci zvolili za objekt svého nového projektu možná trochu bláznivého konspiračního teoretika. Snaží se mu vetřít do přízně, díky čemuž získávají zajímavý materiál. Jednoho dne ale teoretik zmizí. Začaly jeho teorie odkrývat pravdu ohledně vděčného tématu 9/11? Stal se nepohodlným a byl odstraněn, nebo se jen skrývá za účelem posílení svých bludů? (Abes)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Sice poněkud čitelný, ale jinak velmi příjemný thriller. Sluší mu jak zvolený found footage formát, který naštěstí není přepálený, tak rozdělení na dvě poměrně odlišné poloviny. Hodně to těží z atraktivity námětu, ale na tom přece není nic špatného. Možná by to chtělo větší cit pro detail, ale tak stačilo... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nápad zaujímavý, len čo z toho, keď ten obsah bol plný faktických chýb a táranín niekde z inej dimenzie? Ani po pocitovej stránke to na mňa nezapôsobilo a o horore v duševnej rovine tiež nemôže byť ani reči. To už si radšej pustite staré zlaté Lake Mungo (2008), ktoré vám určite nejaký ten negatívny pocit navodí. Záver taktiež vyšumel do prázdna, ani si neviete predstaviť tú úľavu, keď to konečne skončilo. Na hranici odpadových záležitostí. 30/100 ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Znepokojující found footage, který vlastně efektivně, atmosfericky a s naprostou hereckou elegancí ukazuje pravdu.Tedy pravdu, pokud "konspiračním" teoriím věříte, nebo nevěříte.Všichni jsme jen ovce, sluhové a dělníci systému, za který nevidíme, nemáme ani páru o tom, kdo řídí všechny události. Každá z teorií zmíněná ve filmu není teorie, podle mě sou to holá fakta.Nejsem pošuk, co je zavřenej v temným bytě obklopenej kočkama a tunou vystřihovánek, ale všemu tomu věřím.11. září, vyvolávání válek útočením do vlastních řad, tajným spolkům které všechno řídí, bankám jenž drží v hrsti každého oficialně známého mocného člověka.Systém je vytvořený na penězích, půjčkách, krvi a strachu. My jsme jen hovna, dělníci a v případě vojáků pouhé nástroje mocensky mnohem vyšších lidí, než-li jsou samotné vlády. Všechno se mění v jeden velký a odporný svět, ve kterém neznamenáme nic. A já s tim taky nehodlám nic dělat. Jsem dělník jako všechny ovce kolem, mým úkolem je co možná nejefektivněji zajistit rodinu a užít si na plno každou volnou chvíli kdy nejsem v práci. Věřím, že američané zavraždili 3000 vlastních lidí aby mohli v padnout do Afghánistánu? Ano, jsem o tom na 100% přesvědčený, ale aboslutně nic s tím neudělám a řešit to nebudu, i když je to naprosto strašné. Film, který udeřil hřebíček na hlavičku pro všechny lidi, kteří vědí, jsou s tím srovnaní a žijí dál svě určené životy. Napínavý a atmosferický trhák, podpořený dokonalou hudbičkou skoro jako vystřiženou z nového Trona, herecky perfektní a efektně sestříhaný, nebýt odfláknutého konce, který mi nedal pocit naplnění, dám 5*, ale o tom už prostě konspirační teorie jsou. Jinak vy vážně věříte, že v USA parta mongoloidních vopic unesla několik letadel a zbořila dva obří mrakodrapy, které by nesundal ani menší asteroid? Potom jste přesně ty dokonalé stroje, které z vás chtějí mít ;) 85%. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Konečně film pro mě, člověka který se konspiračními teoriemi docela zabývá. Já jsem spokojen, pod pojmem horor si nepředstavuji jen duchařinky a střeva po obýváku, ale i film, který mi něco dá, je zajímavý, chytrý a pro mě poučný. Skvělé Found-Fottage, kde se sice kecá celou stopáž, ale prostě mě to bavilo. Konec jako vždy hezky natočen a taky docela nervák. Pro ty, kteří hledají jen gore, vyhněte se tomu. Pro ty, kteří hledají ve filmech nejen zábavu a také máte rádi vážnější témata a konspirace, hurá do toho. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Veľmi originálne prevedenie v posledných rokoch (bohužiaľ) tak veľmi populárnej témy do hororového žánru. Začína to ako jedna veľká konšpirácia, z ktorej sa pomaly rysuje niečo, čo by mohlo vyznieť ako pravda. Postupne budované napätie funguje a záverečný akt má skutočne výraznú, priam okultistickú atmosféru. Trocha ma mrzí, že sa v tejto časti filmári viac nevyhrali s dialógmi a neodhalili nám čo to z pozadia Tarsus Clubu. Found footage nie je môj obľúbený subžáner práve kvôli tomu, že mu chýba inovatívnosť, ktorú som však u The Conspiracy určite nepostrádal. Za mňa palec hore. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama