Reklama

Reklama

The Conspiracy

  • Austrálie The Conspiracy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva filmoví tvůrci zvolili za objekt svého nového projektu možná trochu bláznivého konspiračního teoretika. Snaží se mu vetřít do přízně, díky čemuž získávají zajímavý materiál. Jednoho dne ale teoretik zmizí. Začaly jeho teorie odkrývat pravdu ohledně vděčného tématu 9/11? Stal se nepohodlným a byl odstraněn, nebo se jen skrývá za účelem posílení svých bludů? (Abes)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

The Conspiracy přináší docela znepokojivou verzi na všemožné (nebo vlastně jen na jednu?) konspirační teorie. Na jejich podstatu. Neřekla bych však, že jeho zařazení do žánru "horor" je opodstatněné. Jedná se spíše o psychologické drama. Pokud však čekáte, že se bude jednat o dynamickou podívanou, či strhující a děsivý "Hand Cam" horor, raději The Conspiracy přeskočte. Snímek se nese převážně v informativním charakteru, který je však velmi přesvědčivě podáván. Je to zajímavé, reálné a pravděpodobné. Zhruba poslední půlhodinku však nastává skutečné "psycho." Můžu říct, že mně i hodně mrazilo. The Conspiracy představuje skutečnou a možnou hrozbu pro lidstvo. Děj vyniká specifickou atmosférou, v níž jakoby cítíte a vnímáte ten (ne)hmatatelný děs. Jakoby na Vás dopadal. A minimalistická "scary music" jen umocňuje celkovou atmosféru. Z filmu si můžete odnést spoustu zajímavých informací a skutečností, které si každý může přebrat po svém. Například božstva Mithras, potřásání rukou či New World Order. Po zhlédnutí jsem do Googlu zadala "Tarsus Club." Dokonalý marketing k filmu:) Jenže "oni" existují. Věřím tomu. To, co je nad náma, instituce, společnosti, je natolik mocné, že my ani nemáme představu, o co všechno se může jednat. Nebo máme...? ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Aj medzi kopami sračiek sa nakoniec nájde fakt skvelé impozantné dielo. Smutné, že tomu filmu sa nevenuje väčšia pozornosť. Takže nie je to žiadna čistá žánrovka, skôr psychický teror, ktorý si každou minútou stáva väčšiu a väčšiu atmosféru. Ako ma bavila prvá nehororová polovica, tak druhá. Tvorcovia si vedia, čo kedy dovoliť. Spracovanie témy konšpirácie na výbornú, aj keď tá téma ma už vôbec nebaví. Ťaženie s iných FF sa prepáčiť dá. Debut dobrý, určite MacBride v krvi niečo má. ()

Reklama

chezush 

všechny recenze uživatele

Ach ty konspirační teorie.. Ne že bych byla naprostý skeptik, ale znáte to, lidé věří rádi tomu, co si přejí, aby bylo pravda. O dost horší je, když se to vymkne kontrole, jako v případě hlavních postav. Dokument v dokumentu o lidech, kteří se rozhodnou prozkoumat a ponořit se do různých konspiračních teorií, které jim postupem času začnou lézt na mozek. Bohužel přesně tahle část, o které jsem si myslela že zaujme, mě paradoxně po celou dobu nejvíce nudila. Ne že by to sledování bylo vyloženě mučení, ale pár zvratů a akce bych určitě s radostí přivítala. Co mi ovšem tu nezáživnou část vynahradilo a dalo důvod ke 3*, je posledních 30 minut. Někdo možná bude nesouhlasit, ale určitě stojí za to si počkat a prokousat se k poslední půl hodině. Aneb bacha na zvědavost, často vede k posedlosti a je dost pravděpodobné, že tím někoho naserete. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Dvojica filmárov sa snaží preveriť možnú konšpiračnú teóriu po záhadnom zmiznutí miestneho sprisahaneckého nadšenca a pri tom sa dostáva na stopu tajnému spoločenstvu, ktorého „práca“ siaha až hlboko do histórie... Je možné, že tu funguje skupinka s takým vplyvom, aby ovládala fungovanie spoločnosti? A pokiaľ áno, stojí naozaj za to ich sledovať a naivne si myslieť, že to človeka nepríde draho? To sú len jedny z mála otázok, ktoré sa v priebehu tohto realisticky a reportážne ladeného found footage vynárajú a pokiaľ má človek slabosť pre konšpiračné teórie (+ špinavé zákulisie fungovania USA), tak môže byť v siedmom nebi. Ja som síce nebol a miestami som sa aj nudil, no vo finále to našťastie príjemne atmosféricky zhustlo, luxusne vygradovalo a odmenilo moju trpezlivosť, takže sa sťažovať nemusím. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Oslnivý debut. Christopher MacBride natočil inteligentní mockumentary s found footage elementy, které velice umným způsobem proplétá realitu s fikcí. Usilovné pátrání po pravdě, které vyústí v infiltraci do tajného uskupení řídícího běh světa, je navíc vystavěno na reálném základě. Domnívám se, že se zde režisér inspiroval zejména spolkem Bohemian Club, jehož vlivní členové jednou za čas vyrazí na rekreaci do kalifornských lesů, kterou si následně zpříjemní prostřednictvím okultních rituálů, jak by jistě potvrdil například Clint Eastwood. Conspiracy těží rovněž z v kontextu příběhu všeříkající pointy, která jen podtrhuje výborně zpracovaný průběh závěrečného iniciačního obřadu. Jakožto zdejší hororový expert jsem však neskutečně zklamán téměř naprostou absencí napětí během úvodních 60 minut snímku. Nad tímto za jiných okolností zcela zásadním nedostatkem však přimhouřím oči a vzhledem k atraktivní tematice, která skutečného stavu věci neznalému divákovi umožňuje nahlédnout za oponu, udělím Conspiracy hned čtyři hvězdy. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama