Reklama

Reklama

The Conspiracy

  • Austrálie The Conspiracy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva filmoví tvůrci zvolili za objekt svého nového projektu možná trochu bláznivého konspiračního teoretika. Snaží se mu vetřít do přízně, díky čemuž získávají zajímavý materiál. Jednoho dne ale teoretik zmizí. Začaly jeho teorie odkrývat pravdu ohledně vděčného tématu 9/11? Stal se nepohodlným a byl odstraněn, nebo se jen skrývá za účelem posílení svých bludů? (Abes)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Aj medzi kopami sračiek sa nakoniec nájde fakt skvelé impozantné dielo. Smutné, že tomu filmu sa nevenuje väčšia pozornosť. Takže nie je to žiadna čistá žánrovka, skôr psychický teror, ktorý si každou minútou stáva väčšiu a väčšiu atmosféru. Ako ma bavila prvá nehororová polovica, tak druhá. Tvorcovia si vedia, čo kedy dovoliť. Spracovanie témy konšpirácie na výbornú, aj keď tá téma ma už vôbec nebaví. Ťaženie s iných FF sa prepáčiť dá. Debut dobrý, určite MacBride v krvi niečo má. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…NEMŮŽETE DOKÁZAT, ŽE TAM NĚKDE NEJSOU TAJNÝ VLÁDCI, KTEŘÍ SE NÁS SNAŽÍ KONTROLOVAT A MANIPULOVAT S NÁMI…“ /// Tož originální, to vono to je. Nejdřív zmizí T. – chlápek co burcoval proti vládním spiknutím. Snažil se odhalit tajemství … ble, ble, ble (nebuď blbej a dosaď si tam to, co tě zajímá…). A i těm dvěma týpkům (co točej film) je jasný, že lidi sami nemizej. Investigativně hledaj vzorec mezi informacema nalepenejma na zdi, a když ho najdou… já vám kurva nevím. Kecy vo rituálu kolem Mithry … správně, týpci mě nuděj. Jeden je rozhozenej informací, že existujou lidi, co tajně říděj svět – ještě že do konce zbejvá 40 minut. Celý je to takový, jako když se rozhodnete natočit domácí video (home video – poznámka pro lingvisty) a místo masturbace bude téma konspirace. Pak se budete hoďku snažit, aby (aspoň) závěr vedl k nějakýmu vyvrcholení a tajně (konspirativně) budete doufat, že diváka přivedete k vrcholu. Tož uznávám, že jsem vrchol neměl, ale moji pozornost aspoň na tu chvíli získali. Jsem schopen uznat, že tam má to Found Footage smysl. Ale jinak? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nechápu, že bych se měl bát novýho světovýho pořádku. 2.) Thx za titule ,,mirinkat“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Sice poněkud čitelný, ale jinak velmi příjemný thriller. Sluší mu jak zvolený found footage formát, který naštěstí není přepálený, tak rozdělení na dvě poměrně odlišné poloviny. Hodně to těží z atraktivity námětu, ale na tom přece není nic špatného. Možná by to chtělo větší cit pro detail, ale tak stačilo... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ehm, tak pro začátek - tohle není horor. Na lehký thriller bych mohl i přistoupit, ale vesměs se jedná o prázdné dokumentární rozpracování jakési myšlenky, že se někde nějací pracháči slízají v ultra tajné komunitě, která má za úkol každý ráno rozsvítit Slunko a cílem je svými spikleneckými kousky korigovat rychlost toček Zeměkoule. Ono tohle FFko vypadá opravdu strašně inteligentně, jenže zdání klame. Celá tahle teorie totiž není ve filmu ani zdaleka dostatečně podložená nějakými, natož uvěřitelnými fakty a důkazy, takže byť jsem se snažil ze všech sil si zafantazírovat, vyšel z toho pouze pšouk do vykvetlé stojaté, který nechá každýho klidným, natož aby ho nějak znepokojil. Jako škoda no, je to slušné FF s příjemnou stopáží o uplným hovně. Až mně zas někdo bude chtět nakecat, že světu vládne ošatka blbců maskujících se za zvěřinu všeho druhu, křepčící kolem táboráku a lítající v noci s baterkama po lese, tak klidně, ale ať tam po tom lese v noci opravdu běhají dědci typu Gatese, Helúa, Buffeta....aspoň se pobavím. 40% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Veľmi originálne prevedenie v posledných rokoch (bohužiaľ) tak veľmi populárnej témy do hororového žánru. Začína to ako jedna veľká konšpirácia, z ktorej sa pomaly rysuje niečo, čo by mohlo vyznieť ako pravda. Postupne budované napätie funguje a záverečný akt má skutočne výraznú, priam okultistickú atmosféru. Trocha ma mrzí, že sa v tejto časti filmári viac nevyhrali s dialógmi a neodhalili nám čo to z pozadia Tarsus Clubu. Found footage nie je môj obľúbený subžáner práve kvôli tomu, že mu chýba inovatívnosť, ktorú som však u The Conspiracy určite nepostrádal. Za mňa palec hore. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama