Reklama

Reklama

The Conspiracy

  • Austrálie The Conspiracy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva filmoví tvůrci zvolili za objekt svého nového projektu možná trochu bláznivého konspiračního teoretika. Snaží se mu vetřít do přízně, díky čemuž získávají zajímavý materiál. Jednoho dne ale teoretik zmizí. Začaly jeho teorie odkrývat pravdu ohledně vděčného tématu 9/11? Stal se nepohodlným a byl odstraněn, nebo se jen skrývá za účelem posílení svých bludů? (Abes)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Další zástupce hororu, který není hororem. Na konci vás sice čekají dva hororové výjevy, ale to je vše. Tady jde o něco jiného. Taky vás tak štvou všechny ty konspirativní teorie o tom, že lidé nebyly na měsíci, WTC byl inside job a MrHlad má růžovej bagr? Fiktivní tvůrce fiktivního dokumentu to štvalo taky. Našli si tedy jednoho takového šílence, co tomu všemu věří a začali o něm natáčet dokument. Časem se ale ukázalo, že jednoho z jeho konspirací by mohla být pravdivá. A pak... Ano, není to moc originální, pozorným bude prokecnuta pointa už na začátku a je to zase o půl hodiny delší než by mělo. Ale posledních dvacet minut má skvělou atmosféru a vyústění které sice čekát, ale přesto vás potěší. Je to na vás 6/10 ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Yop, mně to docela sedlo. Ať už atraktivností daného námětu (konspirace ohledně 11. září a Bilderbergu mě hodně baví, a to ani nejsem paranoidní), tak závěrečnou půlhodinou, která se z „pouhých“ konspiračních teorií překlene do „obřadního“ survivalu. Forma FF tentokrát nevadí, naopak, má své opodstatnění a svou funkci plní. Zajímavý krok provedou jeho tvůrci ve zmiňovaném závěru: klasické kamery vymění za miniatury schované ve sponách ke kravatám, aby dvojici hrdinů (a divákům zároveň) umožnili prožít autentickou hrůzu z následujícího dění. Ale jak už bylo řečeno, musíte přistoupit na jejich hru, podobně jako v drtivé většině ostatních pseudo-dokumentů. ()

Reklama

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Aj medzi kopami sračiek sa nakoniec nájde fakt skvelé impozantné dielo. Smutné, že tomu filmu sa nevenuje väčšia pozornosť. Takže nie je to žiadna čistá žánrovka, skôr psychický teror, ktorý si každou minútou stáva väčšiu a väčšiu atmosféru. Ako ma bavila prvá nehororová polovica, tak druhá. Tvorcovia si vedia, čo kedy dovoliť. Spracovanie témy konšpirácie na výbornú, aj keď tá téma ma už vôbec nebaví. Ťaženie s iných FF sa prepáčiť dá. Debut dobrý, určite MacBride v krvi niečo má. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Podle mě hodně zdařilý found footage počin, ze kterého originalita a nevšednost přímo čiší. Už sám námět stojí za pozastavení a všechno je tak nějak precizně poskládané dohromady, že v konečném výsledku ani nemám pocit, že bych koukal na film, tak moc mě to vtáhlo . Přišlo mi to jako nějaká reportáž ze zpráv nebo dokument - tak uvěřitelné se to pro mě stalo a především proto dávám tak vysoké hodnocení. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Oslnivý debut. Christopher MacBride natočil inteligentní mockumentary s found footage elementy, které velice umným způsobem proplétá realitu s fikcí. Usilovné pátrání po pravdě, které vyústí v infiltraci do tajného uskupení řídícího běh světa, je navíc vystavěno na reálném základě. Domnívám se, že se zde režisér inspiroval zejména spolkem Bohemian Club, jehož vlivní členové jednou za čas vyrazí na rekreaci do kalifornských lesů, kterou si následně zpříjemní prostřednictvím okultních rituálů, jak by jistě potvrdil například Clint Eastwood. Conspiracy těží rovněž z v kontextu příběhu všeříkající pointy, která jen podtrhuje výborně zpracovaný průběh závěrečného iniciačního obřadu. Jakožto zdejší hororový expert jsem však neskutečně zklamán téměř naprostou absencí napětí během úvodních 60 minut snímku. Nad tímto za jiných okolností zcela zásadním nedostatkem však přimhouřím oči a vzhledem k atraktivní tematice, která skutečného stavu věci neznalému divákovi umožňuje nahlédnout za oponu, udělím Conspiracy hned čtyři hvězdy. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama