Reklama

Reklama

The Conspiracy

  • Austrálie The Conspiracy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva filmoví tvůrci zvolili za objekt svého nového projektu možná trochu bláznivého konspiračního teoretika. Snaží se mu vetřít do přízně, díky čemuž získávají zajímavý materiál. Jednoho dne ale teoretik zmizí. Začaly jeho teorie odkrývat pravdu ohledně vděčného tématu 9/11? Stal se nepohodlným a byl odstraněn, nebo se jen skrývá za účelem posílení svých bludů? (Abes)

(více)

Recenze (62)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po stovkách neoriginálních found footage hororů jsme se dostali do fáze, v níž aby film zaujal, musí výchozí found footage koncept někam posunout. Původní zaujetí "jůůů, kamera ze mne dělá jednu z postav filmu" už je pryč. Nedávné sci-fi Europa Report důmyslně vyvolávalo napětí a dráždilo divákova očekávání otázkou "Jak se stalo, že tyto záběry můžeme vidět?" The Conspiracy je opět příkladem falešného dokumentu (tedy střihem pospojované found footage záběry s následnými rozhovory s různými zainteresovanými lidmi) a v závěru ale diváka nahlodá úplně jinou otázkou - "Proč nám tento dokument někdo ukazuje?" Aby člověk tento film docenil, nesmí ho brát jako hraný film, ale musí přistoupit na onu dokumentaristickou hru. Jen tak tento promyšlený a chytrý film zafunguje. Hororové atrakce z větší části zcela chybí (lekačky, akce, gore, strašidelná atmosféra), takže to všem případným divákům určitě nesedne, a to i přesto, že závěrečná "rituální" třetina je velmi tajuplná a znepokojivá (nedalo mi to nevzpomenout si na závěr Wheatleyho Kill Listu). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…NEMŮŽETE DOKÁZAT, ŽE TAM NĚKDE NEJSOU TAJNÝ VLÁDCI, KTEŘÍ SE NÁS SNAŽÍ KONTROLOVAT A MANIPULOVAT S NÁMI…“ /// Tož originální, to vono to je. Nejdřív zmizí T. – chlápek co burcoval proti vládním spiknutím. Snažil se odhalit tajemství … ble, ble, ble (nebuď blbej a dosaď si tam to, co tě zajímá…). A i těm dvěma týpkům (co točej film) je jasný, že lidi sami nemizej. Investigativně hledaj vzorec mezi informacema nalepenejma na zdi, a když ho najdou… já vám kurva nevím. Kecy vo rituálu kolem Mithry … správně, týpci mě nuděj. Jeden je rozhozenej informací, že existujou lidi, co tajně říděj svět – ještě že do konce zbejvá 40 minut. Celý je to takový, jako když se rozhodnete natočit domácí video (home video – poznámka pro lingvisty) a místo masturbace bude téma konspirace. Pak se budete hoďku snažit, aby (aspoň) závěr vedl k nějakýmu vyvrcholení a tajně (konspirativně) budete doufat, že diváka přivedete k vrcholu. Tož uznávám, že jsem vrchol neměl, ale moji pozornost aspoň na tu chvíli získali. Jsem schopen uznat, že tam má to Found Footage smysl. Ale jinak? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nechápu, že bych se měl bát novýho světovýho pořádku. 2.) Thx za titule ,,mirinkat“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Určite si to svojich priaznivcov nájde, ale moja šálka kávy to teda rozhodne nebola. Ani nie, že by to bolo vyložene zlé, pretože zápletka ma celkom zaujala a nakrútené to bolo taktiež veľmi kvalitne. Lenže pre mňa to bol len obyčajný polodokument, ktorý sa o ten sľubovaný "horor" ani len neobtrel. Moja pozornosť a môj záujem o film ako o napínavý či desivý found footage tým pádom klesal každou minútou rapídnou rýchlosťou. Ani ten "kúsok akčnejší" záver to veľmi nevylepšil. Nič pre mňa. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

The Conspiracy je bezkonkurenčně nejchytřejší Found Footage, co kdy byl natočen, ale zřejmě i nejnudnější. Je to opravdu jen a jen dokumentární, konverzační drama, které je zajímavé k zamyšlení, ale nenabídne nám nic spojeného s hororem či thrillerem, což pokládám za obrovské mínus, na druhou stranu Konspirační teorie je dosti lákavý a zajímavý námět,který zaujme i přes pomalé tempo. 50% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Yop, mně to docela sedlo. Ať už atraktivností daného námětu (konspirace ohledně 11. září a Bilderbergu mě hodně baví, a to ani nejsem paranoidní), tak závěrečnou půlhodinou, která se z „pouhých“ konspiračních teorií překlene do „obřadního“ survivalu. Forma FF tentokrát nevadí, naopak, má své opodstatnění a svou funkci plní. Zajímavý krok provedou jeho tvůrci ve zmiňovaném závěru: klasické kamery vymění za miniatury schované ve sponách ke kravatám, aby dvojici hrdinů (a divákům zároveň) umožnili prožít autentickou hrůzu z následujícího dění. Ale jak už bylo řečeno, musíte přistoupit na jejich hru, podobně jako v drtivé většině ostatních pseudo-dokumentů. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Oslnivý debut. Christopher MacBride natočil inteligentní mockumentary s found footage elementy, které velice umným způsobem proplétá realitu s fikcí. Usilovné pátrání po pravdě, které vyústí v infiltraci do tajného uskupení řídícího běh světa, je navíc vystavěno na reálném základě. Domnívám se, že se zde režisér inspiroval zejména spolkem Bohemian Club, jehož vlivní členové jednou za čas vyrazí na rekreaci do kalifornských lesů, kterou si následně zpříjemní prostřednictvím okultních rituálů, jak by jistě potvrdil například Clint Eastwood. Conspiracy těží rovněž z v kontextu příběhu všeříkající pointy, která jen podtrhuje výborně zpracovaný průběh závěrečného iniciačního obřadu. Jakožto zdejší hororový expert jsem však neskutečně zklamán téměř naprostou absencí napětí během úvodních 60 minut snímku. Nad tímto za jiných okolností zcela zásadním nedostatkem však přimhouřím oči a vzhledem k atraktivní tematice, která skutečného stavu věci neznalému divákovi umožňuje nahlédnout za oponu, udělím Conspiracy hned čtyři hvězdy. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Sice poněkud čitelný, ale jinak velmi příjemný thriller. Sluší mu jak zvolený found footage formát, který naštěstí není přepálený, tak rozdělení na dvě poměrně odlišné poloviny. Hodně to těží z atraktivity námětu, ale na tom přece není nic špatného. Možná by to chtělo větší cit pro detail, ale tak stačilo... ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Dvojica filmárov sa snaží preveriť možnú konšpiračnú teóriu po záhadnom zmiznutí miestneho sprisahaneckého nadšenca a pri tom sa dostáva na stopu tajnému spoločenstvu, ktorého „práca“ siaha až hlboko do histórie... Je možné, že tu funguje skupinka s takým vplyvom, aby ovládala fungovanie spoločnosti? A pokiaľ áno, stojí naozaj za to ich sledovať a naivne si myslieť, že to človeka nepríde draho? To sú len jedny z mála otázok, ktoré sa v priebehu tohto realisticky a reportážne ladeného found footage vynárajú a pokiaľ má človek slabosť pre konšpiračné teórie (+ špinavé zákulisie fungovania USA), tak môže byť v siedmom nebi. Ja som síce nebol a miestami som sa aj nudil, no vo finále to našťastie príjemne atmosféricky zhustlo, luxusne vygradovalo a odmenilo moju trpezlivosť, takže sa sťažovať nemusím. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

The Conspiracy přináší docela znepokojivou verzi na všemožné (nebo vlastně jen na jednu?) konspirační teorie. Na jejich podstatu. Neřekla bych však, že jeho zařazení do žánru "horor" je opodstatněné. Jedná se spíše o psychologické drama. Pokud však čekáte, že se bude jednat o dynamickou podívanou, či strhující a děsivý "Hand Cam" horor, raději The Conspiracy přeskočte. Snímek se nese převážně v informativním charakteru, který je však velmi přesvědčivě podáván. Je to zajímavé, reálné a pravděpodobné. Zhruba poslední půlhodinku však nastává skutečné "psycho." Můžu říct, že mně i hodně mrazilo. The Conspiracy představuje skutečnou a možnou hrozbu pro lidstvo. Děj vyniká specifickou atmosférou, v níž jakoby cítíte a vnímáte ten (ne)hmatatelný děs. Jakoby na Vás dopadal. A minimalistická "scary music" jen umocňuje celkovou atmosféru. Z filmu si můžete odnést spoustu zajímavých informací a skutečností, které si každý může přebrat po svém. Například božstva Mithras, potřásání rukou či New World Order. Po zhlédnutí jsem do Googlu zadala "Tarsus Club." Dokonalý marketing k filmu:) Jenže "oni" existují. Věřím tomu. To, co je nad náma, instituce, společnosti, je natolik mocné, že my ani nemáme představu, o co všechno se může jednat. Nebo máme...? ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jim a Aaron vytvárajú malý nezávislý dokument o konšpiráciách rôzneho druhu. Jedného dňa sa im podarí nakontaktovať na chlapíka menom Terrance. Osamelého čudáka veriaceho, že ľudia na tomto svete sú len obyčajný otroci, ovce slúžiace vyššej moci. Spoločenstvám ako Bilderberg Group na čele ktorej sú najbohatší ľudia planéty, ovládajúci svet, vraždiaci nevinných ľudí pre dosiahnutie neobmedzenej moci. Spočiatku ide všetko ako má. Terrance ponúka jeden rozhovor za druhým, predkladá rôzne teórie či "overené" tajné podklady o vládnych sprisahaniach. Dňom 20 Júla 2011 ubehli 4 týždne čo sa po Terrancovi zľahla zem. Byt je prázdny a ani jeden z overených spôsobov, ako ho vyhľadať nefunguje. Kde sa podel? Čo sa s ním stalo? Podarí sa Jimovi a Aaronovi Terranca nájsť? Aké budú následky pátrania po Terrancovi? TENTO FILM POZERÁM DŇA 1.10.2013. BUDEM SI TO NAVŽDY PAMÄTAŤ NAJMÄ Z DVOCH DÔVODOV. ZA 10 DNÍ MÁM 32 ROKOV, V DNEŠNÝ DEŇ AMERICKÝ REPUBLIKÁNI VYHLÁSILI PLATOVÚ NESCHOPNOSŤ. SMUTNÉ NA OBOCH UDALOSTIACH JE, ŽE OBE SÚ NEGATÍVNE. SOM ZASE RAZ STARŠÍ A SVET OPÄŤ RAZ SMERUJE PO VIACERÝCH ATAKOCH, AKO PRI KRACHU BÁNK - KU "DNU" (snáď sa mýlim). Netvrdím a ani nechcem nikoho presviedčať, že tento film nám chce povedať omnoho viac, ako sa na prvý pohľad zdá. S filmovaný je na výbornú, dokonca napriek nie najpochmúrnejšej atmosfére, nedostatku lakačiek či vyobrazeniu gore, žáner HOROR tu sedí ako uliaty najmä z dôvodu vyobrazeniu myšlienok, ktoré môžu mať pre ľudí katastrofálne následky. Film však nie je len o konšpiráciách. Má široký záber a diskutuje o mnohých veciach, ako napr. cirkvi a prvej zmienke o "prvom bohu" Mithrasovi spred 4000 rokov p.n.l., ktorý tak isto zomrel 25.12, tak isto vstal z mŕtvych po 3 dňoch (mimochodom tak ako Mithras, ani Boh nie sú jediný dvaja o ktorých existuje zmienka o zmŕtvychvstaní. Starobylých bájok o rôznych Bohoch z rôznych kultúr hovorí o takmer 40 prípadoch s podobným príbehom, osudom, ako pri "našom" BOHU) Snímok je z troch štvrtín DOKUMENTÁRNY, nečakajte akciu ale dlhé, dlhočizné debaty nútiace sa zamyslieť nad "chodom" tohto sveta. Až záver ponúka čo to zo žánru horor. P.S.: Zamyslíme sa my ľudia vôbec niekedy? Otvoríme oči? Áno som jeden z nich. Konšpirátor, iluzionista, nazvite si mňa či mne podobných ako len chcete. No nič sa na tomto svete nedeje len tak a všetko má svoju príčinu. Najväčším problém ľudí je, čo i len na pár sekúnd pripustiť, že tá najväčšia absurdita (konšpirácia) by naozaj mohla byť pravda. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

The idea was planted into Davies182's mind... Ha! Mě neoblafnete, já vim, že je na tom něco pravdy! Konspirační jednohubka pro všechny fanoušky tajemna o tom, že na 9/11 je cosi shnilého. A vlastně na úplně všech - nejen světových - válkách. Doporučuje osm z deseti agentů Mulderů. ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Ach ty konspirační teorie.. Ne že bych byla naprostý skeptik, ale znáte to, lidé věří rádi tomu, co si přejí, aby bylo pravda. O dost horší je, když se to vymkne kontrole, jako v případě hlavních postav. Dokument v dokumentu o lidech, kteří se rozhodnou prozkoumat a ponořit se do různých konspiračních teorií, které jim postupem času začnou lézt na mozek. Bohužel přesně tahle část, o které jsem si myslela že zaujme, mě paradoxně po celou dobu nejvíce nudila. Ne že by to sledování bylo vyloženě mučení, ale pár zvratů a akce bych určitě s radostí přivítala. Co mi ovšem tu nezáživnou část vynahradilo a dalo důvod ke 3*, je posledních 30 minut. Někdo možná bude nesouhlasit, ale určitě stojí za to si počkat a prokousat se k poslední půl hodině. Aneb bacha na zvědavost, často vede k posedlosti a je dost pravděpodobné, že tím někoho naserete. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Další zástupce hororu, který není hororem. Na konci vás sice čekají dva hororové výjevy, ale to je vše. Tady jde o něco jiného. Taky vás tak štvou všechny ty konspirativní teorie o tom, že lidé nebyly na měsíci, WTC byl inside job a MrHlad má růžovej bagr? Fiktivní tvůrce fiktivního dokumentu to štvalo taky. Našli si tedy jednoho takového šílence, co tomu všemu věří a začali o něm natáčet dokument. Časem se ale ukázalo, že jednoho z jeho konspirací by mohla být pravdivá. A pak... Ano, není to moc originální, pozorným bude prokecnuta pointa už na začátku a je to zase o půl hodiny delší než by mělo. Ale posledních dvacet minut má skvělou atmosféru a vyústění které sice čekát, ale přesto vás potěší. Je to na vás 6/10 ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Veľmi originálne prevedenie v posledných rokoch (bohužiaľ) tak veľmi populárnej témy do hororového žánru. Začína to ako jedna veľká konšpirácia, z ktorej sa pomaly rysuje niečo, čo by mohlo vyznieť ako pravda. Postupne budované napätie funguje a záverečný akt má skutočne výraznú, priam okultistickú atmosféru. Trocha ma mrzí, že sa v tejto časti filmári viac nevyhrali s dialógmi a neodhalili nám čo to z pozadia Tarsus Clubu. Found footage nie je môj obľúbený subžáner práve kvôli tomu, že mu chýba inovatívnosť, ktorú som však u The Conspiracy určite nepostrádal. Za mňa palec hore. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ehm, tak pro začátek - tohle není horor. Na lehký thriller bych mohl i přistoupit, ale vesměs se jedná o prázdné dokumentární rozpracování jakési myšlenky, že se někde nějací pracháči slízají v ultra tajné komunitě, která má za úkol každý ráno rozsvítit Slunko a cílem je svými spikleneckými kousky korigovat rychlost toček Zeměkoule. Ono tohle FFko vypadá opravdu strašně inteligentně, jenže zdání klame. Celá tahle teorie totiž není ve filmu ani zdaleka dostatečně podložená nějakými, natož uvěřitelnými fakty a důkazy, takže byť jsem se snažil ze všech sil si zafantazírovat, vyšel z toho pouze pšouk do vykvetlé stojaté, který nechá každýho klidným, natož aby ho nějak znepokojil. Jako škoda no, je to slušné FF s příjemnou stopáží o uplným hovně. Až mně zas někdo bude chtět nakecat, že světu vládne ošatka blbců maskujících se za zvěřinu všeho druhu, křepčící kolem táboráku a lítající v noci s baterkama po lese, tak klidně, ale ať tam po tom lese v noci opravdu běhají dědci typu Gatese, Helúa, Buffeta....aspoň se pobavím. 40% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nápad zaujímavý, len čo z toho, keď ten obsah bol plný faktických chýb a táranín niekde z inej dimenzie? Ani po pocitovej stránke to na mňa nezapôsobilo a o horore v duševnej rovine tiež nemôže byť ani reči. To už si radšej pustite staré zlaté Lake Mungo (2008), ktoré vám určite nejaký ten negatívny pocit navodí. Záver taktiež vyšumel do prázdna, ani si neviete predstaviť tú úľavu, keď to konečne skončilo. Na hranici odpadových záležitostí. 30/100 ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Znepokojující found footage, který vlastně efektivně, atmosfericky a s naprostou hereckou elegancí ukazuje pravdu.Tedy pravdu, pokud "konspiračním" teoriím věříte, nebo nevěříte.Všichni jsme jen ovce, sluhové a dělníci systému, za který nevidíme, nemáme ani páru o tom, kdo řídí všechny události. Každá z teorií zmíněná ve filmu není teorie, podle mě sou to holá fakta.Nejsem pošuk, co je zavřenej v temným bytě obklopenej kočkama a tunou vystřihovánek, ale všemu tomu věřím.11. září, vyvolávání válek útočením do vlastních řad, tajným spolkům které všechno řídí, bankám jenž drží v hrsti každého oficialně známého mocného člověka.Systém je vytvořený na penězích, půjčkách, krvi a strachu. My jsme jen hovna, dělníci a v případě vojáků pouhé nástroje mocensky mnohem vyšších lidí, než-li jsou samotné vlády. Všechno se mění v jeden velký a odporný svět, ve kterém neznamenáme nic. A já s tim taky nehodlám nic dělat. Jsem dělník jako všechny ovce kolem, mým úkolem je co možná nejefektivněji zajistit rodinu a užít si na plno každou volnou chvíli kdy nejsem v práci. Věřím, že američané zavraždili 3000 vlastních lidí aby mohli v padnout do Afghánistánu? Ano, jsem o tom na 100% přesvědčený, ale aboslutně nic s tím neudělám a řešit to nebudu, i když je to naprosto strašné. Film, který udeřil hřebíček na hlavičku pro všechny lidi, kteří vědí, jsou s tím srovnaní a žijí dál svě určené životy. Napínavý a atmosferický trhák, podpořený dokonalou hudbičkou skoro jako vystřiženou z nového Trona, herecky perfektní a efektně sestříhaný, nebýt odfláknutého konce, který mi nedal pocit naplnění, dám 5*, ale o tom už prostě konspirační teorie jsou. Jinak vy vážně věříte, že v USA parta mongoloidních vopic unesla několik letadel a zbořila dva obří mrakodrapy, které by nesundal ani menší asteroid? Potom jste přesně ty dokonalé stroje, které z vás chtějí mít ;) 85%. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Konečně film pro mě, člověka který se konspiračními teoriemi docela zabývá. Já jsem spokojen, pod pojmem horor si nepředstavuji jen duchařinky a střeva po obýváku, ale i film, který mi něco dá, je zajímavý, chytrý a pro mě poučný. Skvělé Found-Fottage, kde se sice kecá celou stopáž, ale prostě mě to bavilo. Konec jako vždy hezky natočen a taky docela nervák. Pro ty, kteří hledají jen gore, vyhněte se tomu. Pro ty, kteří hledají ve filmech nejen zábavu a také máte rádi vážnější témata a konspirace, hurá do toho. ()

Reklama

Reklama