Reklama

Reklama

Babička Ultima

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Malý chlapec Antonio žije v městečku v Novém Mexiku. Píše se rok 1943 a Amerika je ve válce. Antoniovi bratři jsou v armádě a rodina se kvůli nim nemůže odstěhovat za prací do Kalifornie, jak si přeje otec rodiny. Jednoho dne se k nim přistěhuje babička Ultima. Většina obyvatel ji považuje za kořenářku a léčitelku, která lidem pomáhá. Několik místních si ale myslí, že je čarodějnice. Antonio má velké štěstí, že může část svého dětství prožít ve společnosti své moudré babičky, kde každý den je plný snů, legend, modliteb a lidových zvyků. Prožije ale několik tragédií, díky nimž je zpochybněn význam hříchu a morálky. Nakonec se rozhodne najít svůj vlastní smysl života. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to citlivé, ale lyrická knížka je plná dotyků s magickým realismem, zatímco film nemá ani magiku ani realismus a je takový prázdný. Občas tedy je náznaky přírodní poetiky. Je to taková přemýšlivá sentimentální bajka, která pojednává o obtížných otázkách s lehkostí. ()

mojma79 

všechny recenze uživatele

Jako ok ale herecky vykon "kluka" byl tragicky a ani "babicka to nedokazala dohnat :-\ Skoda ... filmy tohoto zanru vyhledavam ... takze pro mne velke zklamani ... Myslim ze to musel citit i Carl :-( a ten scenar :-( Trosku prace by se s nim mohlo udelat ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je takový nenápadný snímek z nového Mexika za druhé světové války. Mluví se zde sice většinou anglicky, ale ta španělská mentalita je zde patrné. Příběh jedné starší ženy, čarodějnice, a malého chlapce je celkem dojemný, na druhou stranu není až tak zvláštní. Jsou zde momenty, které s vámi rozhodně pohnou, ale jsou zde i momenty, které s vámi neudělají nic. Je to škoda. Možná trochu zapracovat na scénáři a snímek by to dotáhl mnohem dál. ()

funesfilm 

všechny recenze uživatele

Výber charizmatického chlapca do jednej z hlavných postáv, ukazuje dobrú voľbu. Film o minulosti, popretkávanej súčasnosťou tej doby. O niečom, čo je medzi nebom a zemou. Pôsobivé, no nie brilantné. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama