Reklama

Reklama

Bondovka z francouzské dílny vsadila na oblibu Henri Vidala. Ten v roli agenta musí získat zpět ztracené dokumenty. Agent Coplan (Henri Vidal) je vyslán do Curychu, aby nalezl aktovku ukradenou francouzské vládě. Role krásné spolupracovnice agenta Coplana se zhostila Barbara Laage. Společně musí vypátrat, kam se zmizelé dokumenty poděly. Proti nim stojí dobře organizovaná banda, kterou zastupuje Nicole Maureyová, jež se snaží agenta Coplana svést z cesty pomocí svých vnad. (Snorlax)

(více)

Recenze (2)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Průměrná bondovka, krásné ženy, něco střelby, něco automobilových honiček, vícero pěstních soubojů. Henri Vidal byl sympaťák a stejně tak je sympatický i tento lehce ironický film. Za zmínku stojí žárlivá scéna Barbary Laagové, když uvidí Vidala v restauraci s Maureyovou. Okamžitý zásah je snad jediný film, ve kterém hraje Lino Ventura nesympatickou postavu. Leč i tak je jeho výkon opět velmi dobrý. Vidal, Laagová a Ventura odvádějí profi práci, což se bohužel nedá říci o ostatních. Action immédiate předvádí spoustu stereotypů a často sklouzává do nudy. Vynahrazuje to však ironií, kterou režisér snímku Maurice Labro zcela výjimečně použil. Labro špionážní filmy točil rád, ale jeho oblíbený Roger Hanin se do role ironizujícího milovníka určitě nehodil tak, jako Henri Vidal. ()

Isard 

všechny recenze uživatele

První filmové dobrodružství Francise Coplana je film zvláštně rozkročený mezi dvěma érami či přístupy. Na straně jedné tu máme klasické typy tajných agentů, kteří se v kabátech a s klobouky schází za tmy po parcích či bloudí pustými vilami, na straně druhé Herni Vidal hraje agenta, který neustále vtipkuje a nenechá na pokoji žádnou sukni (což je tak trošku na hraně parodie), ale současně se neváhá řádně ohánět pěstmi (což už je lepší). Film je zkrátka v zásadě starosvětský špionážní thriller, obohacený o předzvěst „bondovské formule“, která žánr převálcuje v šedesátých letech. Nicméně přesně tento „předeurospy“ prvek prostě nějak nefunguje, na rozdíl od zbytku filmu. ()

Reklama

Galerie (11)

Reklama

Reklama