Reklama

Reklama

Yossi

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

„Yossi & Jagger“ vyprávěl příběh dvou zamilovaných izraelských vojáků. Utajený vášnivý poměr však v závěru filmu končí tragicky; mladý Jagger umírá během náhlého útoku v náručí svého milence. Nový film Eytana Foxe se vrací k hlavnímu hrdinovi o deset let později – Yossi je dnes uznávaný čtyřiatřicetiletý kardiolog, svou orientaci však stále nepřiznává a pronásleduje ho Jaggerova smrt. Neúspěšně se snaží otevřít se mezilidským vztahům, ale zůstává v pasti své osamělosti a apatie. Šanci vyrovnat se se svým traumatem mu jednoho dne poskytne setkání s tajemnou ženou. Na cestě do Ejlatu potkává Yossi skupinu mladých vojáků. Mezi nimi je i Tom, pohledný, sebevědomý gay, který svou orientaci neskrývá a symbolizuje tak nový svět dneška. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

deizolator 

všechny recenze uživatele

Zatím jediný "teplý film", který ve mně dokázal vyvolat sympatie k hlavnímu hrdinovi. Kromě leitmotivu nevidím moc společného se Zkrocenou horou, kde mě pářící se bezprizorní kaubojové ve stanu spíš znechucovali. Yossi je inteligentní člověk smířený se svou orientací a vyrovnávající se i po letech se ztrátou blízké osoby, navíc je sympaticky stydlivý. Zobrazení homosexuála jako normálního chlapa namísto uječené spektakulární bukvy je určitě potěšující i pro všechy ty, kteří se prostě narodili 4procentní, ale nemají potřebu se předvádět, jen chtějí být sami sebou. Tempo filmu navíc slušně odsýpá a rozhodně nenudí, humor je milý. Izraelské reálie dodávají příběhu na atraktivitě. Další důkaz toho, že i v menších zemích vznikají super filmy, které si zaslouží pozornost a podporu. ()

Ayax 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, príjemné prekvapenie nadviazať na mini film... Yossi je zlatý medvedík... Ale príbeh je slabý. :(( Ku ktorému rohu zájde, tam sa stratí... V krátkom čase iba neúspechy Yossiho... Trištvrte filmu tápe... Koniec akoby vnútený... A nemal som pocit, že bol Yossi šťastný... Ale klobúk dolu... Celý film som nemal pocit, že to herci hrajú... ()

Reklama

Deschain 

všechny recenze uživatele

Nechýbalo mu v mojich očiach a hlave veľa k štyrom hviezdičkám. Prvá polovica bola taká trochu nijaká, ale ak mala vykresliť nijaký Yossiho život, tak sa jej to podarilo. V niektorých momentoch to bolo pre mňa veľmi silné, zvláštne, keď som sa asociovala mužskou homosexuálnou postavou. A niekedy som mu tak veľmi rozumela, ako ani sebe nerozumiem. O existencie nejakej prvej časti či prológu či čo to bolo som nevedela, ale aj tak ma nejak neláka. (Filmový festival inakosti, Lumiere - 26.10.2013) ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Yossi, nyní po letech jako oteklý otesánek, hraje v pokračování zasmušilého, smutného doktora, který zřejmě stále teskní po zemřelém příteli, ale mě se nechtělo hodinu tesknit a vařit čaj z minulého filmu, i když nuda to úplně nebyla, nicméně potom přišlo osvěžení v podobě mladíků a vážení, to vy jste si tady sami napsali, že nakonec pohádka … přistaňte na zemi … o žádnou pohádku na závěr se nejednalo, to byl jediný vtip za celý film od Yossiho, Tom má totiž před sebou ještě 13 měsíců v izraelské armádě, a to není jen tak … 5666 ()

Enzo555 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné druhé stretnutie s Jožim. Stále je to hĺbavý chlapík, zaseknutý v zotrvačnom smútku za desať rokov mŕtvym Liorom /film Yossi & Jagger/. Bojí sa hľadať, dôverovať, jeho sebavedomie kleslo spolu s bruchom, ktoré si vybudoval popri lekárskej kariére. Vysporiada sa Joži s minulosťou, odstrihne ju, začne si užívať život, nájde novú lásku? Bude to znovu vojak? Spoiler: 5x áno. Rozprávanie pôsobí autenticky, izraelské prostredie je exotické a o to zaujímavejšie, hudba OK, produkcia na veľmi profesionálnej úrovni (vzhľadom na lacného predchodcu. Ktorý mal ale tromf v podaní očarujúceho Yehudu Leviho v úlohe Liora). Inšpiráciu Skrotenou horou (scéna s izbou mŕtveho milenca) trochu trápna, ale film ako celok stojí aj za viac pozretí /jeden a pol:/ ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama