Avec la peau des autres
Thriller
Francie / Itálie, 1966, 90 min
Jacques DerayHudba:
Michel MagneObsah
Agent francouzské tajné služby Pascal Fabre (Lino Ventura) je vyslán do Vídně, aby prověřil situaci kolem svého kolegy a přítele agenta Margeryho. Francouzi Margeryho podezřívají, že se stal dvojitým agentem. Fabre po příjezdu do Vídně zjistí, že síť Margeryho byla infiltrována agenty KGB. Když Margery zmizí, vydá se Fabre po něm pátrat. Rozplétá složitou síť lží, přetvářky a dvojitých agentů. Jeho soupeřem není ale nikdo jiný, než mimořádně schopný agent Šaliev. (Snorlax)
borsalino
Špionážní thriller, ve kterém není radno věřit nikdy a nikomu, žádný prostor ani místnost nepředstavuje bezpečné zázemí a zrada se trestá smrtí. Mimořádně přesvědčivý výkon podal Lino Ventura, kterého doplňoval Jean Bouise za doprovodu dramatické hudby Michela Magnea, zároveň se na scénáři podílel Jose Giovanni. Vychutnal jsem si dramatické scény potemnělých zákoutí, pravidelný krok s lesknoucíma se botama, nesoucí temnou předzvěst dalšího vývoje. Rozhodně film tematicky připomíná filmy Mlčenlivý nebo Probuď se, špione, ve kterých rovněž exceloval Lino Ventura.(3.11.2011)
Rosalinda
Já zkrátka miluji tyhle přenádherné a spolehlivé francouzské trojlístky. Je jich celkem dosti v různém mixu, nicméně by jich mohlo býti i více. Režie - hudba - hlavní role!!! Všechno to funguje naprosto perfektně a já si jen spokojeně zavrním a pak povzdechnu. Proč už to takhle nefunguje a fungovat nemůže? Proč se netočí filmy na podobné úrovni? Samozřejmě se najdou, ale v množství pár kapek smutně odkapávajícího kohoutku. Já už nevěřím nejen nikomu, ale ani ničemu. A to nejsem špión...(23.1.2012)
ddf76
Klasicke spionazni drama, plne zvratu, mrtvol a jak je v teto brandzi zvykem, nikomu never.(26.8.2011)