Reklama

Reklama

Never Ever Open It

Krátkometrážní / Horor / Thriller / Komedie
Irsko, 2011, 9 min

Režie:

Damian McCarthy

Obsahy(1)

Znudený nočný strážnik v opustenej budove skúma pôvod podivných zvukov. (Palisander)

Recenze (36)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No přiznám se, že vzhledem k červeným číslům (v době komentáře 71%) jsem očekával něco opravdu excelentního, ale dostalo se mi klasické průměrné irské podívané. A to mám jejich distribuci velice rád. Černobílý hábit, ve kterém nám byl tento snímek presentován, nebyl vyloženě špatný, ale pomalé tempo příběhu (téměř o ničem), mě začalo postupně ubíjet a to stopáž netrvala tak dlouho. Konečné rozuzlení nebylo špatné, ale na víc jak průměr to nevidím. Nic extra na tom nevidím. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Damian McCarthy přinesl do hororového žánru osobitý styl v podobě černobílého minimalismu v kombinaci s nějakým pekelným tvorem, který se může objevit kdykoliv, nečekán a nezván:) Jak minimální množství zdánlivě obyčejných, všedních prvků dokáže navodit potřebnou děsivou atmosféru a způsobit neklid toho, kdo se dívá. Celovečerní horory mají svého současného vládce, Jamese Wana. Ty krátké pro mě mají Damiana McCarthyho. Jenže u Wana alespoň tak nějak víte, co čekat, co se zhruba bude dít. U Damiana nikdy nemůžete vědět, co vyskočí, odkud a kdy. Jestli se tenhle chlap někdy vrhne na celovečerní filmy, God Help Us All:) V jeden den jsem hned po sobě zhlédla Hungry Hickory a Never Ever Open It. No, měla jsem opravdu dost:) Totálně mě to odrovnalo a vyčerpalo mé síly. Říkala jsem si, že si kdyžtak stihnu dát něco před oči, když budu mít tucha, že se "to" blíží. Tak jako v případě He Dies At The End. Tady jsem to však nestihla a závěrečná šokující lekačka mě naprosto smetla a zanechala roztřesenou, jak Alíka:) ()

Reklama

HonzyR 

všechny recenze uživatele

Škoda, že jsem ani trochu nepochopil, proč se hlídač choval tak, jak se choval a jaký v tom všem viděl smysl. Celý film jsem si říkal, proč to sakra dělá. Nicméně jako u každého kraťase od McCartyho jsem byl úplně totálně po.... :) Ale znovu bych se nebál zkouknout, což je asi hlavní problém. To u Hungry Hickory jsem se dlouho přemáhal, abych se podíval ještě jednou... __60%__ ___K vidění zde: http://www.youtube.com/watch?v=2k-XPeUXsjM___ ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Ušlo to. Nie je to tak nervydrásajúce a napínavé ako predchádzajúce režisérovo dielo Nakonec zemře, ale atmosféra tu bola a tá lakačka na konci je znova lahôdková(nechápem, ako to robí ale vždy ma dostane). Uvidíme, či sa Mccarthy odváži v podobnom čiernobielom štýle natočiť aj niečo dlhšie alebo nebodaj celovečerák. Určite by som nebol proti. 80% ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Damian McCarthy prešiel pozitívnym vývojom. Rovnako ako pri jeho predchádzajúcom filmíku He Dies at the End, aj tu brilantne narába s budovaním desivej atmosféry a odpútava pozornosť diváka od nevyhnutnej (predvídateľnej) pointy. Ale robí to tak šikovne, že tá pointa napokon predsa len vydesí. (7/10) ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama