Reklama

Reklama

Paul Lamiani má malou pařížskou restauraci, ženu a dítě a doufal, že svou minulost nechal již dávno za sebou. Jeho gangsterské období stačí francouzské tajné službě, aby ho v zájmu státu vydírala a donutila ho kontaktovat bývalého přítele Raymonda. A i když už Paul stojí na druhé straně, nechce svého přítele zradit. Do hry se vloží jiná gangsterská skupina a Paul se ocitá hned mezi několika mlýnskými kameny. A to chtěl jen žít svůj poklidný rodinný život... Staré dobré francouzské gangsterce vévodí Lino Ventura v poloze, jak ho známe z celé řady dalších filmů. (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já jsem samozřejmě rád, za každou možnost vidět cokoli ze starší doby s francouzské top herecké školy, v tomto případě s Linem Venturou a nechi působit nevděčně, ale . . První půlka mě přijde taková odbytější, nejsou tam dovysvětleny některé postavy a jejich jednání, jasně pak se to zazipuje, jenže není to v tomto případě úplně šťastný řešení, když je vce filmu postav jak nasráno. Něco jinýho, když se děj přesune do Normandie, to už byla Francie tak jak jí mám rád, kvalitní ve všech složkách. Lino samozřejmě miláček. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky herectví Lina Ventury je toto další povinný snímek. Film obsahuje všechny atribury staré drsné francouzské školy, žádné velké odbočky a rovnou k věci. Zároveň však film nesklouzává ke zbytečné akčnosti, což je paráda. Vzniklo z toho pěkné drama, kdy je Lino svírán mezi mlýnskými koly kontrarozvědky a všeho schopného obchodníka, takže je nakonec nucen, vyřešit celou situaci po svém. P.S. Lino nezapřel své zkušenosti se zápasem :-) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Klasická stará francúzska škola, ale ešte staršia než tá, na akú ste zvyknutí z farebných filmov. Pridanou honotou je to, že hlavný hrdina sa musí poriadne obracať, aby dokázal stáť takpovediac na oboch stranách a to bez prezradenia. No a do hry sa v konečnom dôsledku dostáva aj jeho rodina, aby to dostalo ešte ďalší náboj a Lino Ventura to mohol brať skutočne osobne. Príbeh ale nie je zase tak strhujúci, aby som mal chuť vidieť film niekedy znova. Pre najvernejších fanúšikov tohto herca a žánru z tejto doby ale môže ísť o dlho skrytý a náhle objavený klenot. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Fajn, leč nijak převratná kriminálka s parádním Linem Venturou, který tady už je takový, jakého ho máme nejraději. Film je (možná překvapivě) celkem akční a jeho děj se nedá úplně dobře předvídat, což mi dělalo radost. Akorát si scénář mohl více vyhrát především s tajnou službou, která hlavního hrdinu proti jeho vůli poslala znovu do akce. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Co chcete špatného napsat k filmu z přelomu šedesátých let, v němž lidi mluví jako z přelomu šedesátých let..? Vejražka, Růžek, Besser, Langmiler a spousta dalších a vemte jed na to, že dokonale pasujících hlasů v kriminálce poctivého střihu. Moc se mi líbil způsob, jakým do toho Paula namočili, jak se dostal k svému kamarádovi do domu, i jak to pak pokračovalo v tzv. fázi "karta se ve zlé obrací", a konečně i finále na břehu kanálu, připomínajícího soutok Svratky se Svitavou :-) Noirek, jakých není mnoho. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama