Reklama

Reklama

Inch'Allah

Trailer

Obsahy(1)

Chloe (Evelyne Brochu) je mladá kanadská lekárka, ktorá denne dochádza do práce na palestínsku stranu, cez hranicu kontrolovanú vojakmi, pretože sama býva na izraelskej strane. Jej byt sa nachádza nad bytom mladej izraelskej vojačky Avy (Sivan Levy), s ktorou sú najlepšími kamarátkami. Chloe pracuje pre Červený kríž v tábore, kde monitorujú tehotné ženy a kde sa spoznáva s mladou Palestínčankou Rand (Sabrina Ouazani). Medzi oboma ženami vznikne veľké priateľstvo a Chloe trávi s jej rodinou postupne čoraz viac času. Hoci sa snaží a vydáva zo seba všetko, začína si postupne uvedomovať nepríjemný fakt, že je cudzinkou medzi dvoma stranami, ktoré sú vo vojnovom konflikte. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

qamar 

všechny recenze uživatele

Další pokus dodat blízkovýchodnímu konfliktu lidský rozměr. Tváří se spíš jako dokument než jako filmová fikce, většinu času je točený pohyblivou roztřesenou kamerou, která mě osobně od začátku hrozně rozčilovala, aby se pak ukázalo, že to byl zřejmě účel. Doporučuju jako studijní materiál všem, kteří mají o situaci v Izraeli/ Palestině úplně (černobílé a proizraelské) jasno. ()

Jutzu 

všechny recenze uživatele

Inch'Allah ukazuje, jakým způsobem mění všudypřítomné zbraně a válka pohled člověka, neb nikdo nedokáže být vůči svému okolí dlouho apatický. Film se snaží poukázat na otázku, do jaké míry se válečný konflikt opravdu dotýká lidí mimo obyvatel zasažených oblastí. Kanadská doktorka Chloé se postupně stává svědkem útoků v Palestině a Izraeli, přihlíží smrti dítěte a musí přemýšlet nad tím, do jaké míry je válka opravdu její problém. Místy se objevují hluché momenty, nicméně herecký výkon Évelyne byl dle očekávání velmi dobrý. Není to dokument - nepřibližuje samotný konflikt, ale zaměřuje se na emoce. ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama