Bývalý gangster Antoine Beretto, nyní poctivý obchodník, je svými dvěma bývalými komplici požádán o pomoc. Na oplátku mu sdělí jméno podvodníka, bookmakera Léonarda Michalona, který jim dluží větší finanční obnos. Když si pro Michalona přijde, v sebeobraně zastřelí člena jiného gangu. Odveta na sebe nenechá dlouho čekat. (borsalino)
Upřímně jsem občas netušil, kam až absurdita příběhu může zajít. Vzniklo cosi mezi komedií a gangsterkou, která osahuje mnoho vtipných pasáží, ale taky napínavé scény. Celkově je to taková bizarní podívaná, rozhodně ne špatná, byť některé „oslí můstky“ byly dost krkolomné.(7.7.2010)
Hudba Bernard Gérard. --- Báječná komedie s bezvadnou muzikou Bernarda Gérarda. Oblíbené francouzské téma, sranda z Britů, je zde dotaženo k dokonalosti. Čepičky, motorky, tanečky a kouřové signály předvádí britský gang naprosto rozkošně. Ventura a Constantin bravurně zvládli komediální roli.(5.3.2011)
Milé, ale přece jen krotké a postavené na několika se opakujících situacích. Nad vodou to drží Ventura, který svého pacifistického gangstera hraje skvěle. Pozdější špionské dobrodružství se stejnou ústřední dvojicí je v odvázanosti o stupeň výše.(4.2.2012)