Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Desátník Wydra má v partyzánském oddílu mimo jiné i roli popravčího trestajícího kolaboranty ze svého rodného města. Necukne, ani když dostává za úkol vyhledat a perzekuovat přítele z dětství. Po návratu do tábora zjistí, že se zde za jeho nepřítomnosti odehrál zvěrský masakr. Pátrání po zrádci ho však dovede k osobě, vůči níž se touha po mstě pere s posledními zbytky lidskosti a porozumění. Režisér a scenárista filmu Marcin Krzyształowicz vyšel ze skutečného příběhu, jehož poměrně prostou zápletku působivě ozvláštnil nechronologicky rozvrstveným střihem autenticky přibližujícím proud zraněného lidského vědomí. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Zajímavá cesta do duše "profesionálního" zabijáka a kata. Válka a okupace Polska z trochu jiné strany. Jsou zde kolaboranti kvůli zisku i kolaboranti, kteří zkrátka chtějí přežít. A právě s kolaboranty partyzáni krutě účtují. Respektive jejich vykonavatel, který za léta krvavé praxe už nemá city ani svědomí ... ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Polský válečný film o jednom partizánovi a jeho grupě. Celkem dobré ač na Polsko celkem nízkorozpočtové, jedna solidní bojová scéna, dvě hezký holky, vochomůrky ale to střídání časových rovin je ze začátku děsně nepřehledné a nepříjemné a asi až dvaset minut před koncem to dává zajímavý celkový obraz. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já jak vidím u Polska ročník 2006 - 2017 moc neváhám, protože to je dost sázka na kvalitu, tady mě tedy podstatnou část filmu sral npeřehledný časový sled vyprávění, ale dočkej času, protože pak to udeří. Atmosféra filmu úplně výborná, syrová opravdová, žádný efekty, hudební motivy no a herecky to je taky již tradičně paráda. ()

derryl 

všechny recenze uživatele

Je velmi obtížné objektivně hodnotit subjektivní věc jako film, v tomto případě válečný snímek. Mám rád polskou kinematografii, polský jazyk a Polsko, jsem zaujatý. Musím tedy zhodnotit Štvanici jen dle svých vnitřních pocitů: zprvu jsem cítil velký zmar a soucítil s hlavními protagonisty, poté jsem se zamýšlel nad tím, zda můžeme vůbec pochopit, jak mohl člověk v takových podmínkách přežívat a prožívat 2. světovou válku a nakonec jsem dospěl k závěru, že právě tyto příběhy se v kinech musí znovu a znovu objevovat a nesmí nás nechat lhostejnými. Je nabíledni, že vysoké hodnocení díla z mé strany je průsečíkem všech těchto vlivů (pocitů). ()

Pttak 

všechny recenze uživatele

Polskou kinematografii mám rád, ale tenhle snímek možná měli natočit bez střídání časových rovin. Přišlo mi to ze začátku poněkud zmatené. Ve filmu je pár brutálních scén, jedna udavačka (partyzánka) která zahýbe z celým dějem, Marcin Dorociński který nezná slitování a parádně natočená přestřelka s němci, ale co se týče konce, tak ten mohly dokončit lépe. Ovšem pokud vycházeli ze skutečného příběhu, tak to potom chápu. Jinak je film vcelku nudný. Asi málo kdo se na něho podívá podruhé. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama