Reklama

Reklama

Bonnie a Clyde po italsku

  • Itálie Bonnie e Clyde all'italiana (více)

Obsahy(1)

Leo (Paolo Villaggio) a Rosetta (Ornella Muti) se náhodou potkají v bance. V tu chvíli do banky vtrhnou lupiči a vezmou je jako rukojmí. Když se jim podaří uprchnout, chce si Leo vzít i svůj kufřík, ale omylem vezme kufr s celým lupem. Druhý den se v novinách objeví článek, kde je Leo popisován jako chladnokrevný vůdce lupičské bandy. Takže po něm jdou nejen lupiči, kteří chtějí ukradené peníze zpátky, ale i policie. Rosetta se cítí jako Bonnie, ale Leo si moc jako Clyde nepřipadá. Nejspíš proto, že není zrovna švihák. To ale Rosettě vůbec nevadí. Je totiž tak krátkozraká, že nemá potuchy, jak vlastně její Clyde vypadá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

jenik71 

všechny recenze uživatele

Potrhlá komedie o náhodné výměně kufříků. Zatímco v jednom je doslova hovno, v druhém je balík peněz. A neuvěřitelný kolotoč bláznivých situací začíná... Příjemná oddechová komedie, které přeci jen již trošku ubral zub času. Nevím, proč zde někteří srovnávají hlavní postavu s legendárním Fantozzim. Je to prostě jiný film. A pobaví neméně. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších komedií s Paolem Villaggiem, který zde zase hraje tu svou typickou postavu podle Fantozziho šablony (má ten chlap vůbec nějakou jinou komediální polohu?). Naštěstí zde není mnoho trapností, což je kladem každého jeho filmu. Avšak mohlo to být ještě o něco zábavnější. "Podívejte se, dneska už lejno nikoho nerozesměje." - "Takové lejno položené někde na schodišti rozesměje každého. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Paolo Villaggio patří do skupinky komiků, které já mám celkem rád, i když moje hodnocení ukazuje naprostý opak.Tento snímek kráčí ve stopách ostatních snímků Paola Villaggia, na které jsme zvyklí. Místo jeho gorilí rodinky mu tady tvoří parťáka velice půvabná Ornella Muti, která má doma zřejmě stroj času, protože tahle číča podle galerie zkrátka nestárne. Sem tam se člověk pousměje nad nějakou scénkou, ale ani to není kdovíjaký zázrak. Příběh je potom samozřejmě úplně o ničem. Netuším, jestli moje hodnocení v nějakém směru ovlivnil fakt, že předlohu zkrátka neznám, což se však ani malinko nestydím přiznat. Když se přiotrávíte alkoholem, tak se nad snímkem rozplývat možná dovedete. Ve střízlivém stavu bohužel převážně nuda. Místní alkoholici vyhnali percentuální kvalitu až k magickým 69 procentům. Ze sebe více než hvězdu nevymáčknu. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film mi vybral uživatel fimler. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Talianska komédia je trochu z iného súdka ako francúzska. Ale P.Villaggio je dobrý komik. V dobe jeho filmov sa v kinách dobre ľudia smiali. Aj v tomto filme je dosť smiešnych vecí, ( nemecký turisti v kempe, prepadnutie auta s peniazmi, ukradnutie skautských šiat na stanici, ranná rozcvička pri otvorenom okne ). Ja som sa v tedy zabavil - 75%. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to tak vtipné, jako ostatní filmy od Stena. O prodejci žertovných předmětů Leovi (Paolo Villaggio), kterému se neustále stávají nehody a příkoří, částečně záviněných jím samotným. A ten se náhodou a omylem dostane do situace, kdy je považován za vůdce lupičské bandy, která přepadla banku. A protože se k tomu přichomítla další rukojmí, Rosetta Fiaschini, která si nechává říkat Giada (mladá, štíhlá a velmi pohledná Ornella Muti) a je stvořen pár Bonnie a Clyde. A střídavě musí utíkat před lupiči, kterým sebrali peníze a před policií, provedou další přepadení a když je jejich jméno očištěno, zmocňují se peněz a odjíždí spolu do zahraničí. Má to silnější okamžiky, ale jako celek to vyvolává ponejvyše mírné rozpaky a od srdce se zasmát nemožné. Asi největším zklamáním je pro mě hlas Paola Villaggia, který má neustálou potřebu mluvit takovým chraplavým hlasem, jako by byl neustále nachlazen, ale tím právě vtipné přestává být vtipným. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Ústřední píseň „Rhapsody“ nazpívala americká zpěvačka Bonnie Bianco v době, kdy žila v Itálii. (Faustka)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách Rím, Florencia, Tarquinia, Greve in Chianti,Siena,Monterotondo, Anguillara Sabazia a Fiumicino. (dyfur)

Reklama

Reklama