Reklama

Reklama

Bonnie a Clyde po italsku

  • Itálie Bonnie e Clyde all'italiana (více)

Obsahy(1)

Leo (Paolo Villaggio) a Rosetta (Ornella Muti) se náhodou potkají v bance. V tu chvíli do banky vtrhnou lupiči a vezmou je jako rukojmí. Když se jim podaří uprchnout, chce si Leo vzít i svůj kufřík, ale omylem vezme kufr s celým lupem. Druhý den se v novinách objeví článek, kde je Leo popisován jako chladnokrevný vůdce lupičské bandy. Takže po něm jdou nejen lupiči, kteří chtějí ukradené peníze zpátky, ale i policie. Rosetta se cítí jako Bonnie, ale Leo si moc jako Clyde nepřipadá. Nejspíš proto, že není zrovna švihák. To ale Rosettě vůbec nevadí. Je totiž tak krátkozraká, že nemá potuchy, jak vlastně její Clyde vypadá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

kingik 

všechny recenze uživatele

Ornella Muti a Paolo Villaggio jsou partneři ve zločinu. Podle médií jsou ze dne na den postrachem italských obyvatel a dokonalou reklamou na zločiny, které jsou srovnávány s legendární a nechvalně proslulou dvojicí desperátů Bonnie a Clyde. Jsme ale v komedii, navíc bláznivé a groteskní, tudíž od roztržitého, obtloustlého a vzrůstem nevelkého prodavače žertovných předmětů Lea a krátkozraké oznamovatelky vlakových spojů Rosetty žádné nebezpečí v podobě nekalého zločinu nehrozí. Původně se stali rukojmími zločineckého gangu, který přepadl banku a odnesl si z něj tučný lup, který nedopatřením skončil v míchačce betonu. Útěk a převleky jsou ale nyní jediným východiskem z různých nedopatření, omylů a smůly, která se na ně nalepila. Ornella Muti má scénářem předepsané silné dioptrické brýle, ovšem jakožto majitelka nejsvůdnějšího erotického pohledu mezi herečkami své doby, i ty největší popelníky nemají šanci jí ubrat na jejím sexappealu. Paolo Villaggio v podstatě pokračuje ve své roli tam, kde skončil ve své nejslavnější roli účetního Fantozziho, v té době se už od této role tři roky vyhříval na komickém výsluní poté, co úspěšně dobyl i česká socialistická kina. Neustálé pády, karamboly, společenské trapasy a neopakovatelný a bezelstný údiv k němu neodmyslitelně patří, ačkoliv se z dnešního pohledu jedná o notně naivní gagy, tak v jeho podání náladu nepokazí. Režisér Steno, který už dávno opustil zemský povrch, pracoval s celou řadou evropských hvězdných herců. Dokázal roztrhnout nerozlučnou dvojici Bud Spencer a Terence Hill, kdy Spencera obsadil do solových projektů, kde si hned několikrát zahrál policejního komisaře. V jeho jmenném rejstříku filmových kolaborací figurují ne vždy komediálně naladění Monica Vitti, Marcello Mastroianni či Mario Adorf. A přesto jeho komediální počiny patří k těm, které jsou nejznámější, a je jedno, že jejich doba už dávno minula. Dokáží svojí upřímnou naivitou, stavějící svoje základy na gagu s uklouznutím po banánové slupce, vyloudit úsměv i dnes. Vesměs je speciálně tahle komedie celovečerní groteskou ve svérázném italském parodickém balení. 8/10 ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých lepších Villagioviek kde ho spolu s extrémne krátkozrakou sexbombou Ornellou považujú za krvilačného zločineckého kápa. Väčšina humoru je síce založená na tom kam vilaggio spadne a čo mu tresne do hlavy, ale ono to minimálne v tomto prípade stále funguje. Napr, keď predstiera že mláti zločincov, čo sú v skutočnosti len vrecia a v jednom je nákova po ktorej majzne rukou. "Stalo sa vám niečo? Nie, je to len obyčajná fraktúra". Dobré bolo aj keď sa ako obchodný cestujúci snaží v hračkárstve predať rôzne modely plastových hovien ( ...a toto je klasické...lajno ). Čosa týka Ornelly, nespomínam si že by som ju videl v nejakom inom filme, ale tu to bola taká milá sympaťáčka a s Vilaggiom boli dobrá dvojka. Dobré tempo a humor síce ošúchaný ale funkčný, proste pozerateľná komédia. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pamätám ešte československú premiéru i to aká to bola udalosť. Ako školáci základnej školy sme celý deň o ničom inom nerozprávali. Strašne sme sa na tom vtedy bavili, možno aj preto, že toho v tv veľa nešlo. Kúzlo 80-tych rokov pominulo, roky ubehli a aj O. Muti by gúľala tými škuľavými očami, keby vedela, že Rocky Balboa odvtedy vyboxoval štvrté, piate i šieste pokračovanie. P. Villaggio je stvorený na tento typ smoliarov a aj keď sa po toľkých rokoch smejem z iných vecí, ako keď som mal 8-10 rokov, stále sa to dá pozrieť. Objektívne skôr za tri, ale pridávam nostalgickú štvrtú za veselé spomienky na detstvo. 70%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Priznam se, ze Bonnie a Clydea jsem nevidel, takze pokud mel bejt film parodie, je to mozny, ale v tomhle smeru me to neoslovilo. Ale tvurci nastesti pouzivaj klasicky Villaggiovo vtipky a pridavaj i par originalnich foru. To cely navic v docela hezky promyslene krimi zapletce. Jinak vtipu tu je dost, ale postupne ubejvaj, nastesti vetsina je fakt vtipna, akorat po case uz to neustale mlaceni cimkoliv Villaggia do hlavy omrzi. Co se tyce Ornelly, tak je vcelku pekna, akorat v tech cervenejch satech vypadala nak tlusta. No a Villaggio je jako vzdy hustej. Sice ma film par hluchejch mist, ale ja se vetsinu casu moc dobre bavil, takze 4*. ()

Bragi66 

všechny recenze uživatele

Dřív nás to asi bavilo víc. Pár povedených, i když často předpokládatelných rozehrávek - třeba ten vzorkovník nebo scénka s koloťukem, ale často to dost dře. Komedie prostě stárnou. Z těch pradávných italských mohu doporučit třeba Bláznivá komedie (1990), Nástrahy velkoměsta (1984) nebo třeba filmy režiséra Maria Monicelliho. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách Rím, Florencia, Tarquinia, Greve in Chianti,Siena,Monterotondo, Anguillara Sabazia a Fiumicino. (dyfur)
  • Ústřední píseň „Rhapsody“ nazpívala americká zpěvačka Bonnie Bianco v době, kdy žila v Itálii. (Faustka)

Reklama

Reklama