Reklama

Reklama

Detektivové lidských ostatků

(pořad)
  • USA Bone Detectives

Obsahy(1)

Jednotlivé díly:

Lidské oběti Hluboko v džungli v Belize leží mayské město Caracol. Bylo zde nalezeno pohřbené tělo muže se symboly boha války. Scotty se pokusí objasnit, jak tento muž zemřel.

Ukrytá mumie Scotty pomáhá Dr Zahimu Hawassovi vyřešit podivnou záhadu v egyptském Městě mrtvých. Ve starověké kryptě významného lékaře byla nalezena neoznačená rakev.

Tělo bez hlavy Scotty se pokouší objasnit záhadu bezhlavého těla, které bylo nalezeno v jeskyni v Belize spolu s tisíci lidskými kostmi. Zemřel tento muž během mayského obětního rituálu?

Opuštěné dítě Scotty Moore cestuje do And v Bolívii navštívit starodávný hrob ve městě Taiwanaku, kde archeologové objevili tělo mladé dívky pohřbené před chrámem.

Krvavý obřad Scotty Moore cestuje na severní pobřeží Peru, kde archeologové objevili tělo mladé dívky pohřbené na neobvyklém místě, a to přímo před prázdným hrobem.

Nepřátelství Vikingů Scotty Moore se vydá za Polární kruh, kde archeologové objevili extrémně vzácnou vikingskou lebku.

Záhada kláštera Scotty Moore navštíví východní pobřeží Islandu, kde archeologové objevili překvapivý nález - kosti mladého muže, které měly rozdrcené lopatky.

Rozražená lebka Když byly u Nilu objeveny mumie pohřbené v dobách osídlení Egypta Římany, Scotty začne zkoumat jejich historii. Byla jizva na hlavě jedné z mumií způsobena při perzekuci Římany?

Stěhovavá smrt Na vzdálením ostrově v Micronesii žije národ Palau. Na tomto ostrově se před 3 000 lety odehrála záhadná vražda. Archeologové objevili hlavu, která byla oddělena od těla.

Duch královny Scotty Moore se vrací na Palau, aby prozkoumal záhadný hrob 50-ti leté ženy, který se nachází v opuštěné vesnici na ostrově Koror.

Pradávná smrt Scotty se zamýšlí nad záhadami první série. Ukáže nám, jaké důkazy a analýzy archeologům umožnily nahlédnout do minulosti a vyvodit závěry o prastarých událostech. (oficiální text distributora)

(více)

Galerie (7)

Reklama

Reklama