Reklama

Reklama

Příprava na soudný den

(pořad)
  • USA Doomsday Preppers
Promo 2

Obsahy(1)

Setkáte se s muži, kteří se připravují na apokalypsu, včetně programátora s obrovskou zásobou semen připravených k setbě po jaderné katastrofě. (oficiální text distributora)

Videa (6)

Promo 2

Recenze (15)

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to úsměvné, ale nyní v koronavirové karanténě víme svoje. S obrovským nárůstem lidské populace, stále větším kontaktem lidí s divokými zvířaty kácením pralesů a rozšiřování farem, většímu kontaktu zvířat mezi sebou ve velkochovech, neúčinnost antibiotik ,relativní snadnost vyrobit kopii viru v bakteriologické válce (od 300 tisíc do 5 milionů dolarů což není pro střední firmu problém)dolarů apod. je největší šance, že nás sejme zmutovaný vir a tihle lidé už nevypadají tak šíleně.do toho hordy klimatických uprchlíků či války o jídlo a vodu... ()

ripo 

všechny recenze uživatele

O ľuďoch, ktorí to majú tak trochu pomotané v hlave. Sledovanie dementov, ozbrojených ťažkými zbraňami (vrátane detí) mi spôsobovalo ťažkú psychickú ujmu. Idiotský nápad filmových tvorcov prezentovať na obrazovkach militantných hlupákov, skrývajúcich sa za správnych občanov, majúcich strach zo všetkého naokolo ... ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak při shlédnutí tohohle dokumentu vás jako první napadne, proboha - co je to šílence? Zase Amíci! Bouchačky, zásoby, bunkry... Teorie o konci světa.... Vláda jich má několik (bunkrů), tak my si taky postavíme ! Z dnešního pohledu tito lidé vypadají fakt jak magoři. Ale já mám rád apokalyptické filmy (třeba the Road nebo Walking Dead) a tam takovéhle bunkříky nacházíme i s těmi zásobami a hrdinové v nich přežívají. Kdo ví, třeba jednou (snad nikdy) se z těhle magorů stanou ti co byli moudří už dávno a z nás magoři, protože jsme si včas nevybetonovali svoji jeskyni a nenanosili si tam dost kompotů, konzerv a bouchaček. .-). A třeba tihle šílenci budou díky své šílenosti jako jediní přeživší zakladatelé nové lidské rasy... No, když tak na tím teď přemýšlím...tak teď mne omluvte, raději si jdu na zahrádku taky vyhrabat nějaký ten Shelter... * ()

mnx 

všechny recenze uživatele

Ono je celkem zábavné sledovat ty americké vidláky, kteří čekají útok z ruska, staví bunkry, hromadí zásoby na nečekaných místech, a vůbec dělají jiné podivné věci. Úsměv ale trochu zatrne, když člověk vidí, že tito magoři zapojují do svého šílenství celé své rodiny, známé a sousedstvo. Nevím teda, jakou cenu má o takovýchto individuích točit dokument. Možná jako srovnání, že nejen ve východním bloku byly lidem slušně vymývány mozky, a následky nejen přetrvávají, ale i dál nebezpečně mutují. ()

Raphaell 

všechny recenze uživatele

Z naší kulturní perspektivy těžko pochopitelné a hlavní aktéry dokumentu v drtivé většině vnímáme jako magory, co ztratili kontakt s realitou. Oni si to samé na oplátku myslí o nás. Fascinuje mě, že se je tvůrci nesnaží nikterak shazovat, ale celé je to podané vážně. Je zvláštní, že každý z nich má vlastní vizi apokalypsy, na kterou se připravuje a nekombinuje těch možností třeba víc, když už. Asi nejpřetaženější mi přijde posun pólů. Nejreálnější asi přírodní katastrofa anebo hospodářská krize, která Ameriku před téměř stoletím citelně zasáhla, takže se nedivím, že z ní mají strach. To u nás moc neznáme, stejně jako tady nejsou běžné přírodní katastrofy, takže z nich nemáme moc strach. Proto u nás asi nekvete pšenka ani nejrůznějším sektám, které hlásají soudný den. Tento dokumentární cyklus je každopádně zajímavý náhled na to, jak jsou schopni lidé obětovat svůj život přípravě na nějakou svoji představu katastrofy. Nabyl jsem dojmu, že v Americe je to asi celkem běžné, Amíky mám za divňouše už dlouho, ale pořád doufám, že to nebude tak hrozný. Vzdát se třeba denního světla, jen proto, aby mohli žít v atomovém krytu???Kor, když jsou to hipíci. Říkám si, jestli není lepší si život užít tak jak je, než ho žít na půl plynu hypoteticky o něco delší dobu. Ale na druhou stranu, v Americe lepší se nějak aktivně připravovat a hýbat se, než sedět u TV a jen žít svůj "americký sen" ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Na základě tohoto pořadu vznikla stejnojmenná aplikace. (xFelix)

Reklama

Reklama