Reklama

Reklama

To Kapitola 2

  • USA It: Chapter Two (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V pokračování nejúspěšnějšího hororu všech dob, se do města Derry vrací zlo a členové Klubu smolařů spojují své síly na místě, kde to všechno začalo. Uběhlo dvacet sedm let. Nyní již dospělí přátelé se dávno rozešli a žijí vlastní životy. Mike, jediný, který zůstal v jejich rodném městě, ale svolává ostatní členy klubu domů. Přestože jsou poznamenaní hrůznými zážitky z minulosti, musí každý z nich překonat svůj nejniternější strach… a čelit klaunovi, který je nyní mnohem nebezpečnější než kdy jindy. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (711)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Hláškující Bill Hader a Jessica Chastain v mokrým tílku super, všechno ostatní not so much. Zatímco jednička tak trochu ignorovala žánrové mantinely a zaměřila se na jednu dospívající partu dětí, které musely společně překonat svůj strach, dvojka jede z nějakého důvodu naprosto nesmyslně sólové linky již dospělých hrdinů, hustí do nás jednu generickou lekačku za druhou a naprosto zapomíná pracovat se vztahy mezi Losery a tedy následně i jakýmikoli emocemi. A když už k nějakému posunu výjimečně dojde, je tam násilně vtěsnán a jakoby nezapadá do zbytku filmu. Výsledek je naprosto ubíjející tříhodinová hororová atrakce bez srdíčka, která ještě navíc na závěr posílá divákům message, že šikana je vlastně za určitých okolností OK. Jakože cože? ;D Je mi líto toho super obsazení, dětští hrdinové pořád skvělí, jinak ale velký zklamání. 4/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Aj keď to má síce o dobrých tridsať minút viac ako jednotka, nenudil som sa. Príbeh, postavy a predovšetkým znova dobre obsadený herci (až na pár výnimiek), to všetko tu dobre klape. Trošku mi vadil ten nevyrovnaný ton hororu krížený s nasilu vtipnými scénami, ktoré sa tu niekedy nehodili. A čo je to najdôležitejšie kazili atmosféru. No musím sa priznať, že zasmiať som sa zasmial. Aj keď tie scény sú niekedy ako päsť na oko a nespadajú do vážnej hororovej atmosféry, o ktorú sa Muschietti tak snaží, práve tieto vtipné scény s toho nerobia nudu. Záver ma tiež trošku sklamal, príbeh sa motal miestami vo flashbackoch a tak som čakal lepšie rozuzlenie a finále, ako to čo sme dostal, toto mi prišlo tak lacno odbyte. Každopádne čo sa týka réžie, tak je to rovnako kvalitne natočené ako prvý diel a tak isto aj lakačky fungujú výborne. Škoda toho nevyrovnaného žánru, kde sa občas, bije horor s komédiou. 70% - 3* ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Očekávané IT2 dle hodnocení neobstálo vysoké očekávaní a první díl nepřekonal, ale pořád se jedná o nevídaný hororový zážitek, který díky letošní slabé konkurenci zatím vychází jako jasný vítěz. Film má sice 3 hodiny, ale utíká poměrně rychle, je dostatečně zábavný, má drive i dostatek hororových atrakcí, aby si udržel pozornost, což se třeba nedá říct o nové Tarantinovce, která má stopáž podobnou, ale zajímavých je jen posledních 10 minut. Pennywise mohl být na scéně vícekrát, ale bavily mě i jiné podoby [ Babka s Dřevorubcem vede] a jedna lekačka byla pro mne infarktová. Strašidelné to až tak moc není, ale cítil jsem nepříjemné znepokojení při všech těch výjevech. Nejlepší sekvence je rozhodně když skupina začne hledat své tokeny. Skvěle jsem se u filmu bavil, vypadá to draze, občas zafunguje i humor, pobaví i reference a všichni zúčastnění hrají až na dřeň. Mcavoy rulez! 80% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nebyl bych tak příkrý v hodnocení, jako ostatní. Dospělé postavy byly relativně zajímavé, strach celkem silný, ovšem v určitém smyslu jsme téměř vše ze dvojky viděli v jedničce a mnohem lépe. Závěrečná konfrontace se zlem mi přišla odfláknutá a jednoduchá. Aspoň, že ty skoro tři hodiny rychle utekly. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Stephen Edwin King je geniálny spriadač príbehov s bezbrehou fantáziou. Vlastním kompletnú kolekciu jeho kníh. Mnohé z nich som prečítal viackrát. Som vášnivým čitateľom diel tohto amerického spisovateľa. Pred rokmi som si povedal, že nebudem pozerať filmové adaptácie jeho literárnych predlôh, aby som si tak neskazil jedinečný zážitok pri čítaní jeho kníh. Včera som však toto svoje predsavzatie po dlhom čase porušil. Pozrel som si snímok "To" (It), ktorý v roku 2017 natočil režisér Andy Muschietti. Bola to v podstate len prvá časť tohto rozsiahleho príbehu z Derry. Dal som tomu štyri hviezdičky. Takže som bol prirodzene zvedavý ako to pán Muschietti dotiahne do konca. Pustil som si teda aj titul "To: Kapitola 2" (It: Chapter Two) z roku 2019, ktorý je priamym pokračovaním tohto kultového Kingovho románu. Trocha som zostal prekvapený z nízkych hodnotení a negatívnych komentárov, ktoré sa tu objavili. Mne sa to zdalo v rámci možností zvládnuté celkom dobre. Ja tomu dám štyri hviezdičky, ale zároveň aj dodám, že TO sa nedá zachytiť vo filmovej podobe. TO si treba prečítať. **** ()

Galerie (46)

Zajímavosti (52)

  • Diskutovalo sa, že sa Bill Skarsgård v pokračovaní nevráti ako Pennywise kvôli obavám, že rola klauna môže negatívne vplývať na jeho duševné zdravie. Počas nakrúcania prvej časti mal mať aj nočné mory. Avšak týždeň pred jej premiérou herec potvrdil, že bol oficiálne obsadený a už sa začal stretávať s režisérom Andym Muschiettim, aby diskutovali o nových nápadoch pre film a jeho postavu. (BoredKid)
  • Sám autor knižní předlohy Stephen King si ve filmu zahrál menší roli prodavače ve starožitnictví. (Amras)
  • Natáčelo se od 19. června do 30. října 2018 v Kanadě (Ontario). (Varan)

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Zemřel Peter Bogdanovich

Zemřel Peter Bogdanovich

06.01.2022

V prvních dnech nového roku přichází smutná zpráva pro celý svět filmu. Ve věku 82 let zemřel americký režisér, scenárista, herec, producent, filmový kritik, historik a v prvé řadě cinefil, Peter… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

HORROR NIGHT v multikině Premiere Cinemas

HORROR NIGHT v multikině Premiere Cinemas

29.08.2019

Již ve středu 4. září 2019 multiplexy Premiere Cinemas Praha a Olomouc předvedou zbrusu nový koncept akcí PREMIERE HORROR NIGHT s předpremiérou hororu To Kapitola 2. PREMIERE HORROR NIGHT je filmový… (více)

Reklama

Reklama