Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše sa rok 871. Británia je z veľkej časti ovládaná bojovnými klanmi Vikingov. Jedným z nich je mladý bojovník Steinar (Charlie Bewley), syn panovníka. Otec vyšle Steinara na výpravu s cieľom nájsť odcudzeného brata Hakana (Elliot Cowan), ktorého pred rokmi vykázali z kráľovstva. Na tejto životunebezpečnej výprave sa má Steinar stať mužom, po ktorom túži jeho otec - jeho nástupcom, budúcim neľútostným panovníkom. (beso74)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (29)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pro mě to neni zas takovej průser, jak by se dalo říct podle zdejšího hodnocení. Film má hodně pochmurnou atmosféru, doprovázenou zvláštní hudbou. Příběh má jednoduchej, za to doprovázenej naturalistickými scénami krvavých soubojů. Je pravda, že mohli být herci vybráni lépe, ale zas tak hrozný to taky nebylo. Rozuzlení filmu je povedené. Výprava je trošku levnější, ale ani to nebyje do očí. Efekty jsou hodně krvavé. Za mě 75% :) ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Parádní visuál (hlavně exteriéry) a slušné bitky zabíjí podivná hudba a napůl nesmyslný scénář, který působí dojmem, že z filmu byla vystřižena polovina důležitých scén. Nevadí mi domýšlet si u filmu různé skutečnosti, jenomže tady je toho prostě moc nevysvětleno a nezdůvodněno a spousta postav se chová nanejvýš podivně. ()

Reklama

Hem.m 

všechny recenze uživatele

Tento komentář je jednoduše urážlivý, tak ho nečtěte.. Jednoduše průměrné, banda hlupáků se vydá s vůdcem hlupáku na procházku po horách a nechá se vyzabíjet až do jednoho. A tak se najde král. Teda pardon najde se podle toho, že je hloupej, nic nepochopí a zabije své dva bratry ze tří a toho, kterého by měl zabít nechá žít, i když mu všichni z jeho teplé bandy řeknou, že ho bratr nějak podvádí, ale on raději zabije pár nejlepších kamarádů z teplé bandy, aby pak zjistil, že jeho "bratr" je opravdu gaynius a hrál to na jinou stranu, a však stejně umřel, protože ho zabil bratr, bratra, toho nevlastního bratra, čili král.. (Jste zmatení? O to mi šlo!) Né, není to spoiler, tohel bylo předvídatelné.. (PS: Je normální, aby GAY Viking vláčel svého milence v obojku?) A o tom bratrovy, co je psychpat raději nic říkat nebudu.. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Tvůrci nejspíš mají rádi vikingy, dostali se k nabídce natočit céčkovou blbost, tak šup šup ukuchtíme nějakou rychlokvašku. K tomu přidejme serialového režiséra, u kterého je obrovská šance, že nedokáže natočit film a máme Hammer of the Gods. Parta blbečků v kožených vestách a s kožichy na ramenou běhá po kopcích a lesích s filtrem, aby to všechno vypadalo temně. Přesto ona krajina spolu s hudbou je to nejlepší z celého filmu. No a celé to je o tom, jak putují aby našli dalšího blbečka z rodiny. Dialogy nuda, akční scény také, jelikož jsou plné střihů nebo maskují neschopnost i tmou. Herci tak silně televizní/seriáloví až je to k smíchu... ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

No co na to říct. Vikingové jsou asi v poslední době v módě (že by za to mohl Marvelův Thor?) a Clive Standen se filmově našel (Vikingem podruhé nebude náhoda :)). Bohužel dostal téma do pazoury "TV režisér" a podle toho to zase vypadá. Kvalitní choreografii soubojů nahrazuje zběsilým střihem. Tematická hudba která by prolínala celý film prakticky neexistuje, jen náhodně střídá hudební styly (místy až otřesná - techno a Vikingové? fakt? Viz souboj v lese se Sasy). První polovina filmu je tragicky nudná a vleče se, druhá alespoň nějak nabere tempo. Co se ale nadá upřít je snaha. Vizuálně zpracované je to hezky. Nehraje si na puritána a ani citlivku. Dost mě zaujala scéna "osvobození kamenované ženy" (buď byla zcela stupidní a samoúčelná nebo geniálně zobrazuje kdo to vlastně byl Viking). Takže potenciál by byl... za sebe váhám jestli dvě, nebo tři. Asi 3 hvězdičky by byly víc fér, bohužel 2x se na to dívat nechci (a pravidla jsou pravidla). ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama