Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film známých italských režisérů Maria Monicelliho, Ettoreho Scoly a Dina Risiho obsahuje jedenáct humorných, kritických někdy až trochu krutých črt, nahlížejících do současné italské společnosti a pranýřujících nešvary moderní doby. Zavádí diváky do nejrůznějších situací a jeho hlavním tématem jsou vzájemné lidské vztahy, tentokrát nahlížené z neobvyklého zorného úhlu. Pod povdchem zdánlivě bezúhonného a nezištného jednání protagonistů se náhle objevuje zrada, pokrytectví, sobectví a lhostejnost. Ostří satiry s příměsí černého humoru mnohdy přechází do polohy hořké tragikomedie. Kratičké příběhy - často spíše anekdoty, natočené s hlubokou znalostí lidí a současného světa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

Javert 

všechny recenze uživatele

Zaujalo mě s jakou lehkostí se v Nových strašidlech přelévají mezi sebou roviny ryze komediální, tragikomická a tragická, aby daly dohromady až překvapivě koherentní povídkový film, který ve vás zanechá spíše melancholické pocity než rozbolavělou bránici. Ale na škodu to rozhodně není, naopak je to tak moc ze života (bohužel), až se tomu nechce věřit. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemně zábavný soubor 12 povídek s někdy až morbidní pointou. A kde kralují tři herci: Ugo Tognazzi, Alberto Sordi a Vittorio Gassman. MARIO MONICELLI je autorem pouhých dvou povídek, ale zato obou výborných. PRVNÍ POMOC, ve které vynikající Sordi velmi elegantním a světáckým způsobem hledá z donucení pomoc pro bližního svého, ale co nadělá, když do jedné nemocnice vás jeptiška nepustí, protože se věnuje orgiím. V další vám dvě gorily řeknou, že berou jen holandské turisty a do další vás pustí, jen když jste válečný veterán. AUTOSTOP má tragické vyústění, když se stopařka (Ornella Muti) snaží drsným vtipem vyhnout dotěrnosti řidiče Paola (dobrý Eros Pagni). ETTORE SCOLA má pět kvalitních povídek. HOSTINA je škodolibá ke svým hostům se skvělým duem Tognazzi - Gassman. SLAVÍK Z VAL PADANY ukazuje skvělého Tognazziho, který si plní své sny prostřednictvím své ženy (Orietta Berti) a to velmi nekompromisně. POCTA ZEMŘELÉMU mění díky Sordimu tragédii ve veselí. VZORNÝ OBČAN ukazuje typické nevšímavé chování ke druhým. JAKO KRÁLOVNA se rozhodně necítí matka Sordiho, který se jí zbavuje odvezením do domova důchodců. DINO RISI je autorem zbylých pěti povídek. TANTUM ERGO ukazuje, že lidé se nechtějí podílet na řešení svých životů, jak se o to snaží Luigi Diberti, ale raději si nechají vládnout, zvláště když se to tak dobře poslouchá diky skvělému Gassmanovi. MAMINKA A MAMINČIN MAZÁNEK je hravá díky působivému Tognazzimu. BEZE SLOV si dělá morbidní legraci z milostných filmů, když terorista (Yorgo Voyagis) doběhne pohlednou letušku (Ornella Muti). A dvě slabé: POZDRAV OD PŘÁTEL a PORNOHVĚZDA. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tento italský povídkový film mi moc nesedl. Ne, že by všechny povídky byly špatné, ale z 10-ti mě zaujaly pouze čtyři. Byla to stopařka, restaurace, nemocnice a letuška. Zbylé jsou docela ujeté a vůbec mi nepřišly vtipné. Někomu se to ale může líbit. Pohledná Ornella Muti ve svých povídkách opravdu vynikla. :) "Ty jeden vrahu mých dětí!" ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, poskládaný z žánrově trochu nesourodých povídek. U některých se divák od plic zasměje, u některých jej snad i trochu zamrazí, ale každopádně mají všechny vysokou úroveň po řemeslné stránce. Vyzdvihl bych zejména povídku s Ugo Tognazzzim jako poněkud mentálně jednodušším chlapíkem a jeho maminkou - "sběratelkou". Ale je jich tam skvělých více. Za vidění stojí vlastně určitě všechny. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Povídkový film je skvělou satirou lidské společnosti. Všichni tři režiséři nám ukazují, že stačí pár minut, aby nám sdělili to podstatné a není zapotřebí dvouhodinový film na podobná témata. Jedná se o krátké úsměvné povídky, jejichž podtext je ale místy velice krutý ( maminka odvezená do starobince, člověk, který umírá po odmítnutí první pomoci několika nemocnic, teroristický útok na letadlo atd. ). Většina příběhů nám ukazuje sobecký přístup lidí ( důležitější než zavražděný člověk je ovčí sýr, důležitější než zdraví manželky jsou její pěvecké koncerty, které "vynáší" ...). Potěšilo mě herecké obsazení Ornella Muti, Alberto Sordi, Ugo Tognazzi. ()

Reklama

Reklama