Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thanatomorphose je francúzske slovo, ktoré znamená viditeľné znaky rozkladu organizmu spôsobené smrťou. Rovnomenný film sleduje peknú mladú dievčinu, ktorá sa jedného dňa zobudí a následne zisťuje, že jej telo hnije zaživa. (sochoking)

Recenze (131)

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle nemělo vubec žádnej smysl. Bylo to jenom kupení záběrů na rozkládající se ženskou, což prvotně nemusel být až tak špatnej nápad, ale muselo by to být pojato trošičku jinak. A tak vzniklo prodlužování děje dlouhejma záběrama, záběrama, kde není nic moc vidět, záběrama, kde se nic moc neděje a barevně ujetejma záběrama, u kterejch je sice sílená psycho hudba, ale jinak jsou zmatené a o ničem. Kolikrát jsem si všiml, že rozklad se často v různých scénách zdál mnohem menší, než před chvílí. Že se vše odehrává v jednom bytě, kterej je permanentně otevřenej... a že zavolat si záchranku nebo podívat se na sebe do zrcadla ji nenapadlo... no a proč ty dva týpky zabila, taky nevim. Prostě nemělo to vůbec žádnou logiku a tím se z toho stal film o ničem... PS: kdo chce vidět masturbující mrtvolu, ten si to možná užije. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladá žena jedného rána zistí, že hnije za živa. Miesto toho aby navštívila lekára, trpí medzi "štyrmi" stenami obrovskými bolesťami a - sexuálne neukojeným apetítom. Originálny, no zato logiku postrádajúci (takmer nemý) snímok určený pre hŕstku fanúšikov hororo drámy, pre ktorých je úchylnosť, zvrátenosť, bezproblémovým konzumovaním párku v rožku. Podaktorí píšu, že amatérsky. No, len kvôli tomu, že kamera možno nie je najdokonalejšia, určite nejde o amatérsky film. Toto označeniu by sa hodilo prirovnať kopec iným snímkom! Tí, ktorí len z ťažka vzhliadli filmy, ako "Ľudská stonožka, či "Martyrs", "Thanatomorphose" by sa mali vyhnúť (stíhačkou!) obrovským oblúkom. Opakujem, toto nie je pre každé oko diváka. Jedným slovom, výstižne povedané, (akoby môj brat povedal) - "humáč". Fakt som musel pár krát odvrátiť zrak. Záver fascinujúci. "Thanatomorphose" je síce dejovo slabšia, ale zato o dosť drsnejšia "kópia" Contracted - 70%. ()

Reklama

Radka_86 

všechny recenze uživatele

První půlka zbytečně dlouhé stopáže absolutně o ničem - táhne se to, děj nezajímavý, věčně nadrbaná hlavní hrdinka je neskutečná zrůdička která nemá ani tucha o existenci epilace, depilace a jiných vymožeností moderní doby. Pak se nám začne pomalu rozkládat, rapidnější a rychlejší nárůst toho všeho vždy po tom co si vrzne....Druhá půle snímku to zachraňuje všemi těmi nechutnostmi s červíky a hnijícím a odpadajícím masem a nějakou to vraždičkou... Jo, musím říct že to už mě docela bavilo ale pointu to nemá absolutně žádnou, těžko u tohoto filmu mluvit i o nějaké atmosféře. Prostě to má být a je hnus a film na který se asi nezapomene ale víckrát to fakt vidět nemusím....Žádné umělecké dílo, žádné poselství, jen pořádnej nášup nechutností a k tomu trochu perverze. Chápu nadšení druhých ale já bych na víc než 3* potřebovala přecejen trochu víc....50% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Holčina má problémy sama se sebou, svým sebezvárněním (socha), sebepojetím ve světě, se svým ztroskotávajícím vztahem, který už je jen o tom jednom, a v neposlední řadě se svým roz(od)padávajícím tělem. Jestli je to málo nebo moc, to nechám na každém. Mně Thanatomorphose připadá jako naprosto zbytečný filmový zářez. Jasně, zobrazuje to rozklad (lidského těla, společnosi, filosofické kecy bla bla), ale za mě je to jen rádoby hluboký film o něčem skandálním. Repulsion od Romana Polanského je zkrátka jen jedno a jsem tomu ráda. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Bizarné, nechutné, nevkusné a hádam aj nemorálne :D. Už aj tak nie veľmi pekná mladá slečna, žijúca sama vo svojom malom bytíku (no sem tam ju príde navštíviť ten či onen) začne doslova a dopísmena hniť za živa. Začne to malými modrinami kde tu po tele, neskôr sa pridá nejaký ten odpadnutý necht, pokračuje to prstami na rukách a ďalej už snáď pokračovať nemusím. Rozhodne treba tento nenápadný kanadský kúsok vidieť. Fanúšikom žánru určite odporúčam, aj keď priradiť Thanatomorphose k nejakému žánru si netrúfam. Asi som nechápavý ale hlbšia myšlienka príbehu mi uniká, neviem čo nám tým chcel režisér povedať. Jediné čo viem je, že sa budem tešíť na jeho ďalšie snímky a že mám neutíchajúcu chuť postaviť sa minimálne na desať minút pod sprchu. Toto je skutočne humus prvej triedy, bez preháňania. Účel to splnilo, ale rozhodne to už nikdy nechcem vidieť. 70 %! ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama