Reklama

Reklama

První láska

  • Itálie Primo amore
Trailer

Obsahy(1)

Bývalý kabaretiér Ugo Cremonesi (Ugo Tognazzi) odchází do domova pro zestárlé herce, kde se zamiluje do osmnáctileté služebné Renaty (Ornella Muti). Ve chvíly kdy obdrží velký finanční obnos za nedoplatky z penze, se rozhodne vrátit do Říma a otevřít nové varieté. Krásná Renata odjíždí s ním a doufá, že z níbohatý milenec učiní slavnou herečku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

farfalla 

všechny recenze uživatele

Příběh má dvě části - domov pro herce v penzi a přesun do Říma, kde by chtěl Ugo znovu nastartovat kariéru. Scény ze života v domově a Ugovi problémy přizpůsobit se řádu jsou zábavnější než pak pobyt v Římě. Jak Ugo na závěr opouští Řím, film jde znovu nahoru. Ugo Tognazzi jako bývalý kabaretiér je k pláči, ale jako starý herec v soukromí mezi svýma k zulíbání. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Kdybych k italskému filmu neměl francouzské titulky, nikdy bych si nepomyslel, ýe Primo amore je totéž co Dernier amour. Ale proč by to ta nemělo být. To, co je pro někoho první, může být pro jiného poslední. Já tedy raději ještě chvíli počkám, až obdržím nedoplatky z penze nebo z něčeho jiného, v každém případě nedoplatky. ()

Reklama

yarca 

všechny recenze uživatele

Za mě je nejlepší scéna, když při tanci v domově důchodců tančí všichni až na chudinku Ornellu 😊 - je sice neprekonatelně nejkrásnější, ale jaksi nespadá do věkového průměru těch ostatních, pročež sedí jak pecka na židli, zatímco ostatní tančí. Co se obsazení týče - Udo je kouzelný a po hořkém konci mi ho bylo strašně moc líto. 😞 Ornella je krásná a perfektně ztvárnila ten typ ženské potvory, která je vybavená instinktem šplhat výš a dál v postelích mocných mužů... ()

curil 

všechny recenze uživatele

Krátký milostný románek starého kabaretního herce a služebné Renaty v podání Ugo Tognazziho a Ornelly Muti. Režisér Dino Risi líčí příběh s peprným lidovým humorem a ironií. Nevyhýbá se nostalgii nad zánikem starého lidového divadla, obecně lidové zábavy, revue a kabaretů, dříve tak rozšířených. Zábavní průmysl se začíná v sedmdesátých letech orientovat úplně jiným směrem. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Dva skvělý herci, on z té odcházející generace, ona z té začínající ve filmu o lásce jednoho bohéma k mladé krásné dívce. Bohužel starého psa novým kouskům nenaučíš a ve většině případů vztah s vyoským věkovým rozdílem nekončí úplně šťastně. Jak se s tím poperou Ornella Mutti a Ugo Tognazzi? Film není špatný, ale atmosféra v něm je spíše depresivní než komická. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama