Reklama

Reklama

Lovci krajt

(pořad)
  • USA Python Hunters

Obsahy(1)

Více než deset tisíc krajt tmavých žije a bez kontroly se rozmnožuje ve floridském parku Everglades. Nemají zde žádné přirozené nepřátel, sežerou čtyřikrát více potravy než aligátor, a pokud je nezastavíme, mohli by zničit jeden z nejdůležitějších amerických ekosystémů. Elitní jednotka se ale nyní chystá na protiútok. V tomto exkluzivním dokumentárním seriálu budeme sledovat tři charismatické lovce krajt na jejich nebezpečné misi, při níž se snaží zachránit Everglades před ohrožením. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

RipperJosh 

všechny recenze uživatele

Já viděl epizodu a tihle "lovci krajt" mi přišli spíš jako banda dementů postrádající jakoukoliv úctu ke zvířatům... Hnus. ()

Reklama

altaica 

všechny recenze uživatele

Zavlečení nového živočišného druhu do lokalit, kam nepatří a kde se začne množit, končí obvykle průšvihem pro danou floru a faunu. Obzvláště když se jedná o typově nového a potenciálně vrcholového predátora, dostávají místní živočichové pořádně na frak. Krajta tmavá za pár let stačila v Everglades totálně zdecimovat populaci mývalů a rysů. Dalšími přímo ohroženými druhy jsou místní populace vodních ptáků a nejen jich. Dospělá krajta tmavá si troufne napadnout i pumu a aligátora. Posledně jmenovaný je zatím jediným regulujícím prvkem počtu krajt. Ovšem sám se občas ocitne na jejích jídelníčku. Po hurikánu při kterém byla část Floridy a sousedních států zničena (nejčastěji je zmiňován hurikán Andrew z roku 1992) a zatopena si dali ochránci přírody dost dlouho na čas, než se situace začala řešit. A v případě krajt tomu spíše napomohla jejich expanze do velké vzdálenosti a zároveň blízkosti lidských obydlí. Pánové v dokumentu svým odlovem krajt sice nic nevyřeší, ale hezky se na ně kouká. Plošné rozšíření krajty tmavé a její šíření i do okolních států nezastavil přes veškerou snahu člověk, ale hranici jejího teritoria určilo drsnější zimní podnebí ve směru migrace. Florida se může „pyšnit“ jednou z největších populací nepůvodních obojživelníků a plazů – to dokazuje nedávná studie místní University of Florida . Některé z nich jsou v dokumentu vidět - varani, (ti také plení hnízda ptáků, ale i krajt a loví jejich mláďata) leguán zelený atd.. Smysl tohoto snímku není ani tak v ukázce lovu krajt, jako v dokumentování skutečného stavu s ohledem na budoucí vývoj. ()

Kadas97 

všechny recenze uživatele

Úžasný dokument s mojím obľúbeným tvorom v hlavnej roli. Chytanie hadov sprevádzané hláškami pohoďáckych lovcov hadov. 8 z 10 ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama