Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejzajímavějších dokumentů, jaké kdy byly natočeny o tvůrčí posedlosti a oddanosti tvorbě. Film je záznamem Herzogova natáčení filmu Fitzcarraldo, předvádí jeho nezlomné odhodlání natočit scénu se stovkami indiánů táhnoucích obrovský parník přes vysokou horu. Odhodlání, které znásobilo riskantnost celého projektu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu jsem si mj. odnesl, že Werner je je za a) posedlý blázen ("Umřelo pět lidí, začíná (!!!) to být na pováženou") a za b) pokrytec (dlouhé kecy o nutnosti neinfikovat Indiány západní kulturou a o ochraně džungle - ale proboha co tam asi ty 4 roky sám dělal ??). Jinak skvělý dokument, jenž osloví i ty, kteří se se jménem Herzog nikdy nesetkali. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vzniku filmu Fitzcarraldo, ale báli jste se zeptat. Velmi zajímavý dokument mapující problémovou realizaci nezapomenutelného Herzogova snímku. O vztahu Herzoga s Kinskim stojí ještě za zmínku tento parádní dokument. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Působivý dokument. Skoro stejně, jak Fitzcarraldo samotný, jelikož tam vlastně dělali stejnou šílenost. Kouknout zblízka na extrémě náročné natáčení v džungli bylo opravdu zajímavé. Přišlo mi, ale že tvůrci záměrně vystříhali konfliktní scény, protože i když se všechno sralo, tak Herzog byl až podezřele klidný a vyrovnaný. Zároveň jsem pochopil, proč hlavní roli irského dobrodruha hraje Klaus Kinski, i když měl tak výraznej německej přízvuk. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Byla jsem jak v transu, co se všechno dělo při natáčení filmu Fitzcarraldo. Verner Herzog šel doslova přes mrtvoly, jen aby tenhle film dokončil. Sám uznává, že se občas cítil na blázinec. Nedivím se Kinskému, že nechtěl to zaplivané pití, taky bych to odmítla a o jeho zaječích úmyslech nemluvě. Podmínky v kterých se natáčelo, byly takové, že bych upalovala pryč tryskem. Docela by mě zajímalo, kolik Kinsky za tuhle roli dostal do strozoku. A bořit se až po kolena blátem, kolem sebe plazící se hady, to už bylo vážně na hranici normálnosti. Nicméně Klaus to všechno na konci shrnul zcela logickými úvahami, kde jsem pochopila, že mu to mu to myslí velmi dobře, ačkoliv tady jsem o tom vážně pochybovala. Doporučuji. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Film o filmu o člověku, který přenášel loď přes horu. Herzogův psychický vývoj sledovaný v průběhu tohoto dokumentu je krásnou paralelou samotného Fitzcarralda, stejně tak jeho boj s nezkrotnou přírodou amazonských pralesů, jeho zanícení a i konečného hořko-sladkého vítězství. "¿Jak Vás můžu přesvědčit, že všechno mé štěstí spočívá v lásce? Mé srdce patří Vám." ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama