Reklama

Reklama

Bear a let nad Everestem

  • Česko Mise Everest (více)
všechny plakáty
Velká Británie, 2007, dvě verze 87 nebo 43 min

Hrají:

Bear Grylls

Obsahy(1)

Dobrodruzi Bear Grylls a Gilo Cardozo se pokusí přeletět Mount Everest pouze na paraglidingových padácích. Seriál oba muže sleduje v jejich snaze sestrojit stroj, s jehož pomocí doletí tam, kam se ještě nikdy nikdo nedostal, aby přesvědčili své manželky a jen o vlásek unikli smrti při přeletu nad rovnou anglickou krajinou. To vše se stane předtím, než stanou tváří v tvář extrémním podmínkám na Everestu, kde panují mrazivé teploty kolem minus 40 stupňů, vítr o síle hurikánu a nedostatek kyslíku ve výšce okolo 9 000 metrů. Lapeni ve víru sněhových bouří se zoufale chystají využít příznivějšího počasí, které přichází jen párkrát za rok. Podaří se jim splnit jejich sen, dobýt nejvyšší horu světa a vrátit se domů živí a zdraví? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem kratší verzi, ale neumím si představit, co navíc by muselo být v té delší, aby mně to přišlo zajímavější. Vlastně vím, jenže těm holkám by tam asi byla zima, i kdyby měly bikiny z peří... ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Bear Grylls - chlapík, co když ho hodíte do Amazonky, tak tam sežere piraně a opíchá krokodýla. V Africe si vyždímá sloní trus k pití a poobědvá s lidožrouty. A u protinožců chodí po hlavě a vyspí se u klokana v kapse...Tentokrát se ovšem rozhodl, plivnout na Mount Everest shora, co by čmeláčí muž. Prý také zakládá síť rychlého občerstvení ,, A La Bear Grylls,,. Mám ho rád kluka jednoho. http://www.beargrylls.cz/worstcase.php ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Borci se chystají letět nad Everestem, ale zapomenou do motoru nalít nemrznoucí směs, dosaženou výšku kvůli zamrzlému výškoměru zjistit nedokázali a ze samotného přeletu nakonec neukážou ani jeden záběr. ()

Jimmy15 

všechny recenze uživatele

Výborný a poutavý dokument. Dva dobrodruzi se rozhodnou na paraglidingových padácích přeletět Everest. Už jenom ta myšlenka je bláznivá, ale Bear s Gilouem do toho jdou. Dokument pěkně popisuje celé přípravy před velkým finále. Oba měli více smůly a nevydařených pokusů, než těch úspěšných, avšak asi nejbláznivější byl risk Giloua, který šel rovnou letět bez vyzkoušení paraglidingu. Ale přes obrovské riskování se podařilo Everest přeletět alespoň Bearovi a mise tak byla úspěšná. Poutavý dokument plný napětí určitě doporučuji zhlédnutí. ()

Platom 

všechny recenze uživatele

Anglický Chuck Norris se vydává na své další neuvěřitelné dobrodružství. Tentokrát si pro pořádné pohonění ega vyhlédl nejvyšší vrchol světa, který se rozhodl přeletět padákem. Nebyla by to ovšem pořádná zábava bez dramatických komentářů, nahraných scén, infarktových zápletek, atd... No na to, kolik taková výprava do Himalájí musela stát, je to docela slušná komerční blbost. ()

Reklama

Reklama