Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavními postavami napínavého příběhu jsou dva bývalí váleční piloti Brynie MacKay a Mike Brewer, hrdinové, kteří za druhé světové války létali s bombardérem, a protože válka skončila a oni se musejí nějak živit, dělají to, co umí nejlépe, létají. Pořídí si dopravní letadlo a věnují se nákladní dopravě. Situace se značně zkomplikuje v okamžiku, kdy si je najme nebezpečný gangster a pašerák Lee Harris. Aniž by to zpočátku tušili, pomáhají mu piloti pašovat do Afriky zboží pro černý trh. Zpočátku všechno klape, ale pak Harris seznámí piloty se svou nádhernou milenkou Elanou. Ta se totiž zamiluje do Brynieho a ani on nezůstane k její kráse lhostejný.

Navíc oba muži zjistí, k čemu vlastně slouží jejich dopravní letadlo a jen o vlásek uniknou, když se o ně po přistání ve Francii začne zajímat policie. Nechtějí pochopitelně s Harrisovými kšefty mít nic společného, ten je donutí podniknout ještě jeden, poslední let. Nepříjemná situace se změní v tragické drama, když se piloti pokusí dostat z Harrisových drápů. Mike Brewer je zabit a Brynie MacKay se rozhodne kamaráda pomstít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

majo25 

všechny recenze uživatele

Povojnová dráma s dozvukmi vojny so slušným spracovaním, aj keď príbehu čo-to k napínavosti chýba. V hlavnej úlohe s charizmatickým Rodom Taylorom, ktorý to slušne ťahá. Škoda, že akcie je pomenej, dostaví sa až v závere a škoda tiež Cardinalovej, že sa neodhalila viac, lebo je jej postava viacmenej do počtu. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Tento film má dva velké klady. Hezký a výstižný název a Claudii C. Jinak je to naprosto nelogická pitomá sračka. Elena je kurva, která se pochopitelně narodila nedaleko Prahy, jako ostatně všechny kurvy celého všehomíra. Napřed jí zabili všechny bratry, neboť pracovali v odboji, pak dělala řidičku a milenku esesákovi a pak ruskému generálovi a pak ve Francii žijícímu mafiánovi. Vysvětlit to nedovede, dívá se svýma velkýma očima přes celý obličej na svého nynějšího milence amerického majora s válečným křížem. A pak to všechno dobře skončí. Fakt hezký! K čertu s americkou kinematografií! ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl film jen trochu takový, jak zde na ČSFD jeho obsah, mohl by být možná napínavý. Trošku z toho čiší pokus o další Casablancu, jinak drsní piloti se buď někde válejí u moře, v baru, na zámku, a nějaké akce zde moc není. Stejně tak situace pět chlapů v poušti a krásná Italka by asi v reálu skončila spíš jejím hromadným znásilněním, než nějakými řečičkami o lásce... Pořád říkám, že ve válečných filmech nemá ženská co dělat, a tohle se snaží tvářit jako válečný film, i když je krátce po válce. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama