Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dělat radost ostatním. To je pro Samara velkou vášní, než pozná Meeru. Bezhlavě pro sebe vzplanou a rozhodnou se být spolu i přes to, že je Meera zasnoubená. Pár však rozdělí Samarova nehoda. Meera se modlí, aby přežil, a na oplátku slibuje, že si přestane zahrávat a už se se Samarem nikdy nesejde. Ten, zlomený, opouští Londýn a vrací se do Indie, aby to naopak osudu vrátil a pokoušel smrt každý den – jako pyrotechnik u armády. Cestu mu však zkříží Akira, která o jeho příběhu natočí dokument. To jej přivádí po 10 letech zpět do Londýna. Uzavře svůj příběh nebo se životu bude stále vyhýbat? (Dinosaurier)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

lenuse 

všechny recenze uživatele

Jako elitnímu pyrotechnikovi to Shahrukhu Khanovi celkem seklo. Dost by mě zajímako, jak se slečna Akira na začátku filmu dostala na ten ostrůvek uprostřed jezera, aby z něj skočila do vody a začala se topit. Rozčarování z konce pak napravila krátká pocta nedávno zesnulému Yashi Choprovi umístěná do titulků. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Dostalo sa mi ďalšej dokonalosti z ďalekého východu! Musím priznať, že pôvodne som tomu dal sympatické 4*, ale dozrelo to ako víno a repríza ma definitívne utvrdila v plnom hodnotení. Okrem toho, že sa človek nevie rozhodnúť ktorú postavu z ústrednej trojice ľúbi najviac (ok, to kecám... Anushka má u mňa prvenstvo dlhodobo, ale Katrina je neskutočne krásna a SRK štandardne skvelý a sympatický v oboch polohách) to má proste dušu. A myšlienku. A záver, ktorý mi príde dokonalejší zakaždým, keď nad ním premýšľam. Yash Chopra na sklonku života urobil veľkolepú vec. Dielo, vďaka ktorému ho budeme ja a mne podobní ospevovať ešte dlho. Možno aj Jab tak hai jaan. Jab tak hai jaan... ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Chcel by som dať lepšie hodnotenie, ale po všetkých tých Bollywoodských filmov, je JTHJ len rutinnou, ale po všetkých stránkach remeselne výborne zvládnutou robotou. Omnoho zaujímavejší ako Shahrukh Khan - ktorý tu hrá svoj štandart, je Katrina Kaif. Je oslnivo krásna, vnútorne rozpoltená a keby sa film viacej venoval jej pohľadu, mohlo to byť zaujímavejšie. Film funguje tam, kde má. Nemá hluché miesta aj napriek dĺžke a celkovo sú všetky postavy veľmi sympatické. Absencia zloducha, dáva omnoho väčší priestor na vytvorenie potrebných emócií. Yash Chopra dokonca dokázal osudy hrdinov zasadiť do atraktívneho prostredia Londýna a Kashmiru. Lenže ani oscarový A.R. Rahman nepriniesol aspoň jednu pamätnú pieseň a nebyť posledného monológu Anushky Sharmy, tak by sa nedostavili ani potrebné emócie, ktoré film tak starostlivo tri hodiny budoval. Priemer, ale bez toho, že by som ľutoval, že som to videl. Ale Khan má aj lepšie filmy. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tento film rozhodně není snadný na sledování, a to ani pro člověka, který je už skoro dekádu v indické kinematografii. Je to melodrama jako vyšité a i divák vybavený trpělivostí a tolerancí pro indické tropy bude přemýšlet, zda to nemá po první hodině zabalit. Milostný příběh začínající v Londýně příliš nestrhne, Katrina Kaif jako "chudá" dcerka Meera není vůbec tak výrazná jak umí být, Sharukh Khan hraje relativně obyčejného hrdinu, který se z neprivilegovaného postavení touží dostat vzhůru. Navíc byť jsou oba hlavní herci vynikající tanečníci, hudba mě příliš nestrhla. Ale radím vám vydržte z průměru, lehkého nadprůměru se náhle v druhé polovině vyloupne jímavý příběh o sebeobětování, lásce, zklamání. Film má prostě v této části více napětí, silnější a výraznější pojetí charakterů. Anushka Sharma je živel která umí film posunout také jinam, zábavnost, nápaditost snímku stoupá stejně jako kvalita hudebních čísel. Nakonec i jako pravidelný divák asijských seriálových melodramat jsem byl dojat a film rozhodně má svoji sílu a kvalitu, rozhodně vhodné na reprízu, kdy si budete moct vše více užít. Sharukh je jako mě herec neuvěřitelně baví, jak dovede vystřihnout dvě zcela rozdílné polohy a pořád přitom mít charisma, lehkost. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vidět pyrotechnika, který po zneškodnění bomby zalehne malebně na břeh řeky a zazpívá romantickou píseň, je asi možné jen v indickém filmu. Anebo možná i v jiných, ale jen v indickém filmu mi to nepřipadá zvláštní nebo komické. Film se skládá z několika časových rovin, které na přeskáčku vyprávějí příběh lásky chudého kluka a dívky z bohaté rodiny, co si spletla křesťanství s výměnným obchodem. V románu Grahama Greena učiní žena slib za záchranu milovaného muže ve vypjaté situaci. Tady dívka už od začátku smlouvá s Ježíšem kvůli každé blbosti jak na tržišti. ____ Do milostné romance dvakrát zasáhne srážka s autem, protože pyrotechnik je velmi nepozorný chodec. Pak se do toho vloží medicinské záhadnosti indických filmů, kdy lékařka chvílemi doporučuje, aby muži, který se vzpamatovává z kómatu, všichni lhali a vzápětí je podle ní nejlepším lékem, aby mu řekli pravdu. ___ Dokument, který o pyrotechnikovi natočí začínající novinářka, je tak úděsný kýč, že – kdyby se to stalo ve skutečnosti – by ho kamarádi z pyrotechnického oddílu provždy zatratili za to, jak je zesměšnil a udělal z nich měkkoty. ___ Film až legračně zdůrazňuje Khanovu atraktivitu. ___ No jo, je to všehochuť různých žánrů, masala film, ale i přes všechny chyby a nelogičnosti na mě ten koktejl fungoval, a to nejenom proto, že je to snad první indický film, ve kterém jsem viděla milostnou scénu v posteli. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Příběh se odehrává z velké části v Londýně. Město nad Temží tvoří i pozadí k písničkám „Ishq Shava nebo Challa“, zatímco hlavní hit „Jiya Re“ je k vidění v indických horách. [Zdroj: měsíčník Cinema 7/2018] (ČSFD)
  • V úvodu filmu, kdy Akira (Anushka Sharma) na začátku skáče do vody, kde se poté začne topit, je záběr z dálky, kdy je vidět, že Akira stojí na skalnatém ostrůvku uprostřed moře a v okolí není žádná loď. Jak se tedy Akira na ostrov dostala? (Stupet)

Reklama

Reklama