Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování filmu Pod Jezevčí skálou vypráví nový příběh hajného Straky a jeho vnuka Vaška, kteří spolu sdílejí lásku k šumavské přírodě, k lesu a jeho obyvatelům... Děda Straka (G. Valach) dostane dopis, že na letošní prázdniny Vašek (T. Holý) na hájovnu nepřijede, protože pojede s rodiči k moři. Vašek však k dědovi uteče. Děda má tou dobou starosti. V revíru mu totiž řádí pytlák, kterého nemůže polapit. Když čeká u nastražené pasti, malý Vašek se rozhodne vyrazit dědovi naproti. Zastihne ho však bouře. Hledá proto krmelec, aby se před bouří schoval. Ve stejném krmelci se ovšem ukryl i hledaný pytlák… (Česká televize)

(více)

Recenze (122)

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Výchovný film pro děti vychoval generaci ekologických fandů ( pokrytecký Bursík, Jaq nebo jak se ta blbka co nevěděla co je biopalivo jmenovala). Byť se Véna choval k spolužákům nekamarádsky viz neosobní volání příjmením “Kalista” na spolužáka ze školy. Maminka chlapce, přitom osloví malého Straku křestním jménem pěkně “Vašku”. Toliko výchovný vliv na generaci husákových dětí kteří se po té zásadně ve třídách vzájemně oslovovali příjmením a nikoliv jménem. Film má nádhernou hudby pana Sluky, vcelku snaživou kamerou a dobrým scénářem, postava nerudného dědka hajného byla napsána zcela nevhodně, Straka starej morous z mentalitou “šedého moru” kterej prudí i trampy a čmuchá jim ve stanu ve stylu Sherifa z westernu. Kdo ovšem zahrál na výbornou, tak Kemr “svého psychopatického” Zmijáka, toho jsem se vždy bál a Karel Augusta pijana-pytláka. Škoda neúčasti charismatického pana Vinkláře a nahrazen Václavem Sloupem, mi připadalo vždy jako slabší náhražka ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tomáš Holý. Neznám celou jeho filmografii, ale on prostě a jednoduše kde hrál, tam to rozzářil. Jeho filmy mají už jen díky němu své kouzlo. Zajímavé dialogy, jako by je skutečně psalo dítě, ovšem nesmírně nápadité, příjemná hudba a to krásné prostředí, ve kterém se natáčelo. K tomu všemu přitom stačí jen několik málo zajímavých postav a máme zajímavý film. Snímek jsem viděl už mnohokrát a nikdy jsem se nenudil. Ač vím, jak to dopadne s hledáním pytláka. A neméně zajímavé výkony podali třeba i Václav Sloup a skvělý pan Kemr. A pak P. Zedníček a K. Heřmánek. Jejich haťapaťa je také legendární. Na lva by to dnes nedosáhlo, ale je to takové milé pohlazení po duši. Takových filmů bych leckdy bral víc než nudných a nezajímavých aspirantů na Českého Lva. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nebohý Tomáš Holý je mnohými dodnes považovaný za žiarivú českú detskú hviezdu. Sympatický klučina s obrovským hereckým talentom. Možno čosi na tom bude. Mal svojráznu charizmu. Mne však nikdy nijak zvlášť neučaroval. Objavoval sa vo filmoch, ktoré ma nevedeli zaujať. Ani príbeh malého pražáka, ktorý sa ocitne u svojho starého otca hájnika na Šumave ma moc nepobavil. Takže preto filmu "Na pytliackom chodníčku" dávam len dve hviezdičky. ** ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Film mi celkom spríjemnil cestu autobusom z Michaloviec do Prahy, ako nenáročná oddychovka celkom funguje. Ale rok výroby je predsa len poznať. Dramatická hudba v "napínavých" momentoch ma vždy rozosmiala. A napriek krátkej stopáži ma film viacmenej nudil a ani zábery na srnku, jeleňa, zmiju, líšku a ostatné zvieratá - bez ktorých by film mal snáď 45 minút - ma nejako extra nebavili. ()

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Pokračování spíše komorního a jednoduchého úvodního příběhu je už trochu jiné, nevidíme tolik záběrů na šumavskou přírodu a její lesní obyvatele, zato se nám dej zahustil novými postavami (dodnes nevím jestli Vinklář a Sloup jsou jedna a ta samá, to samé fořt a polesný??). Děj je napínavější, a odpadá seznamování se s rodinnou situací. Stejně kvalitní podívaná pro mladší i starší jako první díl trilogie. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (10)

  • Když přichází děda (Gustáv Valach) k hájovně, ze dveří vybíhá Brok. V dalším záběru Brok teprve seskakuje z postele, kde spí Vašek (Tomáš Holý). (Mr.Hudson)
  • Pri páde stromu počas búrky pri údere blesku je možné si všimnúť nadpílený kmeň. (zoot3r)

Reklama

Reklama