Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cesta třeboňských vodáků za zlatou medailí na OH v Helsinkách (1952)... (oficiální text distributora)

Recenze (5)

GIK 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem netušil, do čeho jdu. A to se vyplatilo! Začíná to hrozně. Všude wehrmacht. Děsím se, že to je válečný film. Pak scéna se záchranou lodi z rukou wehrmachtu a podivná honěná na rybníku s wehrmachtem. Vodáci pak vyráží na pomoc pražskému povstání. Hrozím se, že to bude samá politika. Děj naštěstí zůstává v Třeboni. Kluci trénují a můj dojem se začíná zlepšovat. Na zvládnutí čtyřky s kormidelníkem už musí být nacvičená perfektní souhra a to nejen na vodě ale i při manipulaci na břehu. Řeší se běžná agenda vodáckého klubu. Rivalita se starší generací závodníků. A naši sympatičtí hrdinové již začínají závodit. Kormidelník je malého vzrůstu, přesto je to šéf lodi a musí mít respekt ostatních. Chlapci vítězí a už volá cizina. Vše je autenticky a hodnověrně natočené. I Finsko. Jsem překvapen. Výborná hudba Illína. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film může zaujmout jen nějakého vodáka. Já jako sportovní antitalent u toho usínal. Naštěstí jsem měl hodně šití, a tak jsem to jedním okem dokoukal až do konce. Fakt nevím, čemu bych udělil plusové body. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Pěkně snímaný sportovní film s překvapivě trochu lekle vyprávěným historickým entrée, zato s výbornou hudbou Evžena Illína. Vzhledem k tomu, že se vyprávění důsledně soustředí na veslařský vzestup sportovců, tj. na „skutečnou událost“, a film měl především znázornit různé podoby oběti a souhry, nezbylo mnoho prostoru pro hlubší psychologické prokreslení postav, což mě docela mrzelo, protože drama vítězství zpravidla nespočívá ve zlepšování výsledků, ale v porážení sebe sama. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Příběh filmu byl inspirován skutečnými událostmi. Závodníky na čtyřce s kormidelníkem, kteří zvítězili v Helsinkách na XV. letních olympijských hrách v roce 1952, byli: Stanislav Lusk (1931), Karel Mejta (1928), Jan Jindra (1932), Jiří Havlis (1932) a kormidelník Miroslav Koranda. Zdroj: Český hraný film 1961-1970, NFA 2004. (ČSFD)

Reklama

Reklama