Reklama

Reklama

V blízké budoucnosti se zrodil nový typ hrdinů – novodobých lovců skalpů. Poté, co nejmocnější společnosti z mocných ovládly veškeré světové dění, země se změnila v pustinu a největší aglomerace lehly popelem, bylo zapotřebí vytvořit nový pořádek. Čerstvě ustanovená Rada Devíti začala nemilosrdně soudit všechny provinilé a na jejich hlavy vypisovat tučné odměny. Tehdy se objevili oni – lovci manažerů, bezskrupulózních kravaťáků, jež zavinili pád společnosti. Nejslavnějším z lovců se stal Drifter (Matthew Marsden), ale prostý lid měl zanedlouho opěvovanější a pohlednější hrdinku - Mary Death (Christian Pitre). Protože spolu lovci krutě zápolili, málokdo z fanoušků věděl, že jejich dvě největší ikony spolu kdysi tvořily tým. (dopitak)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (107)

honajz 

všechny recenze uživatele

Brutální komiksový krvák s černým humorem, který si bere vzor v Mad Maxovi i Sin City. A překvapivě drží pohromadě, některé černohumorné scény jsou skutečně vyvedené (nic pro slabší nátury, třeba souboj v přívěsu), ale hlavně je zde cítit nadhled tvůrců, kteří sebe ani film neberou až tak vážně, a tím jej odlehčují. Některé vtípky nebo repliky patří skutečně k tomu lepšímu. Pak je zde však pár ne moc vydařených scén a dokonce i nudných, časem i ta cákající krev začne být chvílemi nudná, a třeba závěrečný souboj má sice něco do sebe, ale člověk asi čekal i něco efektnějšího. Gary Busey nebo Beverly D'Angelo se filmem v podstatě jen mihnou, škoda. Zajímavý je nápad lovců manažerů, což je myslím tajný sen mnoha lidí, kteří pod podobnými týpky kdy dělali. Vtipné je i využití westernových prvků v moderní době - třeba zde místo dostavníku taženého koňmi máme skutečně velmi netradiční vozidlo. :-) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nářezové post-apo béčko "grindhouseovského" ražení. Dobře vypadající (přestože rozpočet přirozeně nedovolil rozsáhlé kulisy ani trikové scenérie, cestuje se "po mapě"), s příběhem překvapivě nepostrádajícím ujetou hlavu ani patu, a hlavně s takřka nepolevující dynamickou akcí nešetřící krvavým gore (vypíchnout záhodno honičku v poušti a finální přestřelku). IMHO výjimečně vydařená guilty pleasure záležitost. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Poté, co korporacemi ovládané vlády dovedly zemi ke katastrofě, která změnila většinu povrchu Země v pustinu, se ustanovila rada Devíti, která má dbát, aby k něčemu podobnému již nikdy nedošlo. K tomu využívá nájemných lovců, kteří se, ozbrojeni po zuby, vydávají po stopách těch, kteří katastrofu zavinili. Zlom ale nastává, kdy je na hlavu jednoho z nejlepších nájemných lovců, Driftera (Matthew Marsden) taktéž vypsána odměna. Pokud rychle nezjistí, kdo za odměnou na jeho hlavu stojí, může nastat nový začátek konce... Ale jo, tohle mne bavilo. Jasně, člověk nemůže očekávat nějaké ušlechtilé dialogy nebo scénář, ve filmu se více střílí a zabijí než mluví, ale tomuto žánru to vůbec nevadí. Naopak jsem se docela bavil, ať už to bylo krásou Christian Pitre (bacha, jméno klame, jde opravdu o ženu, a navíc je to kus, postapokalyptickým pojetím filmu (Mad Max hadr), či docela vtipným rozuzlením (a originálním koncem Kristanny Loken). Našla by se spousta výtek, ale tentokrát si je nechám pro sebe a film doporučím.. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nevinná komixovka nebo humusácká sračka znevažující lidskost? Kam až se televizní a videoherní zábava posune? Když kdysi Spielberg na pláži Omaha ukázal cukající se střeva, nebylo nám v kině dvakrát dobře. Od Ryana uběhl (ne)vkus notný kus cesty, ale Bounty Killer není správným příkladem pro pranýř. Technicky je to slušně odvedená práce, kterou bych ani sám za béčko nepovažoval. Christian Pitre je sexbomba nového tisíciletí (rád bych ji viděl ráno po probuzení, nenamalovanou) ale taky byla jediným důvodem, proč se na tuhle ultra stupidní nechuťárnu dodívat (na její modelingové fotky se mrkněte tady). O akčním nářezu žádná, ale to si k němu dám radši pořádný příběh po staru, o kterym aspoň nebude žádnej kretén prohlašovat (je to teď moderní, tak co se divíte), že "má koule". Závěrečná vnitrotitulková sekvence pokažených záběrů bezelstně ujistí, že bylo úplně jedno, jakou hovadinu tam kdo řekne (birthday, christmas time, boobies BINGO!, bazooka, spring meadow). ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptické béčko na nudné nedělní odpoledne. Připomnělo mi Priesta a Šíleného Maxe. Žádný zázrak, ale když vám stačí silný stroje, jedna kočka, automobilový přestřelky v poušti, plno krve, pár originálních zabití a děj, co přinejmenším do půlky skrývá nějaké to tajemství, tak úplně zklamáni nebudete. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 5 | hudba 7 | humor 1 | akce 8 | napětí 1 | pustil bych si znovu 4 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Film měl premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Dallasu 2013. (Terva)
  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie v lokalitách Santa Clarita, Los Angeles, Glendale a u vyschlého jezera El Mirage. (Terva)

Reklama

Reklama