Reklama

Reklama

Vše je ztraceno

  • USA All Is Lost (více)
Trailer 1

Z chování osamělého mořského vlka vycítíte, že v životě zažil už mnoho krizí. Ani ta, při které se jeho jachta střetla s plovoucím kontejnerem plným čínských bot, ho zpočátku nevykolejí. Jednoduše zalepí mohutnou díru v boku lodi, která po nárazu vznikla, a pluje vstříc nejbližší pevnině a bezpečí. Jenže tahle srážka je jen ochutnávkou před sérií katastrof, které musí zkušený mořeplavec čelit. Smrtící koktejl složený ze silných bouřek, houfujících se žraloků a nefungující techniky vystaví jeho schopnosti zkouškám, které není v lidských silách zvládnout. A to pořád ještě není všechno... (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (621)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Kladem tohoto survivalu budiž tíživá a bezvýchodnost evokující atmosféra plynoucí z nepříjemné situace, kterou v mém případě umocňuje subjektivní "respekt" z otevřeného moře. Mínusem budiž geriatrický RR, který se mi sem teda vůbec nehodil, a na singlxicht film dost dlouhá stopáž. Výsledkem jest schůdná jednohubka, na kterou se ale velice rychle zapomene. Například tito geriatrici mě bavili víc. 65% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

All is lost by si mohli povedať tvorcovia tohto filmu, keby sa im na palubu nepodarilo nalodiť Redforda. Ten nám na sklonku svojej kariéry dáva do povedomia, že je stále v najlepšej forme, hereckej i fyzickej. Zároveň klobúk dole pred celým štábom, pretože natočiť film s jedným hercom na priestore jednej plachetnice, ktorý dokáže zaujať od prvej do poslednej minúty bez podpory fenomenálne náročných zvukových, či grafických efektov - to chce veľkú dávku zručností. Dôkazom, že to môže fungovať je práve týchto sto minút hereckej a režisérskej citlivosti pre detail, pretože pri pomyslení na to, že Bear Grylls by už na druhý deň popíjal mijoto na madagaskarskej pláži, nedokázal som ani raz pomyslieť na to, čo by som na mieste Redfordovho stroskotanca spravil inak. Miestami som mal pocit, že sledujem rekonštrukciu skutočnej udalosti a všetkými desiatimi som fandil hlavnej postave. Takže kde je vôľa, tam je cesta a aj keď je na prvý pohľad všetko stratené, nádej umiera posledná. 85%. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: J. C. Chandor | Hudba: Alex Ebert | Distribúcia: Lionsgate (US), FilmNation Entertainment (Intertnational) | Štúdio: Before the Door Pictures, Washington Squere Films | Rozpočet: 8,5 miliónov $ | Tržby: 10,581,817 $ || Režisérsky perfekcionistická práca, kde scenár v logike a zákonoch prešliapava len minimálne. Čirá radosť pre diváka z uhľu pohľadu napätia a fandenia hlavnej postave. All is lost má pre mňa to jedinečné kúzlo, že o hlavnom protagonistovi som nevedel skoro nič, ale i tak mi dokázal prirásť k srdcu. Nepovedal o sebe nič, no i tak som mal celý čas pocit, že ho poznám. A to sa mi každý deň nestáva. 84% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Můj nemalý obdiv patří zejména tomu bohorovnému klidu, se kterým Robert, Mořský ďas, zvládal veškeré radosti připravené Macechou Přírodou, Poseidonem a hovnem v podrážce. Kupříkladu takový já, a to jsem svatý, bych zásoby sprostých slov, včetně svahilštiny, vyčerpal v podobných sračkách po třech hodinách, i kdybych měl hubu sešitou kancelářskými sponami, a pak bych se jen opakoval, či klel ve zkratkách. Tedy klóbrc dolů. Zkrátka jsme společně s Přemkem prkenným Podlahou měli prdele přibitý a ani jsme nepípli, když vzal do ruky nějakej hejbák na vohybák, či utahovák, to jsme si vzájemně napětím drtili varlata, mělce dýchali a receptář se dostane brzy do naprosto nových rozměrů, výšin a možná i vod mezinárodních. Radost se mi rozlézala po penisu i díky tomu, že bylo prokázáno, nechovej se jak dobytek a nevyhozený kus igelitu ti třeba nakonec zachrání kejhák. Trošku mě naopak zklamala ta všude proklamovaná dobrota a solidarita vodáků, zde bylo jasně vidět, že pokud se pinožíte po oceánu v zahradním bazénu, tak se na vás každý z výšky vysere, ohňostroj nehovňostroj, inu, život je boj a žraloci jsou taky jenom lidi. Tak mě napadá, že Na obzoru samej mrak, samá loď, no samej zmrd, nuda to je pruda, to už fakt je lepší smrt…Jóóó, byla tam taky nějaká muzika, čéče, jo, a kupodivu o kus lepší než má předchozí produkce. Konec, lodní zvonec, survival vysoko nad průměrem. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Unikátní a neobvyklý film stojící výhradně na střihu a hlavním hrdinovi - Robertu Redfordovi. Podobně naléhavé a minimalistické jako Trosečník Toma Hankse, či Gravitace, akorát tady dostal hrdina ještě méně prostoru, konkrétně několik metrů čtverečních. Ačkoliv je na první pohled vše zachyceno maximálně autenticky, až tolik to nebaví. Příliš pomalé a přemýšlivé. Zbyde ve výsledku jen velmi kvalitní řemeslo. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (23)

  • Těsně před potopením lodi je Robert Redford v přídi a uvnitř je poměrně hodně vzduchu. Jakmile se dostane na palubu, vidíme, že příď je celá několik cm pod hladinou. (Jarek572)
  • Skoro celý film byl natočen bez živého zvuku. Zvuky vody a větru byly nahrány až na konci natáčecího dne. (orkadimenza)
  • Okrem Mexika prebiehalo filmovanie aj na viacerých miestach v Kalifornii a tiež na Bahamských ostrovoch v Karibiku. (MikaelSVK)

Související novinky

Robert Redford si vyšlápne do hor

Robert Redford si vyšlápne do hor

06.05.2014

Legendární Robert Redford se v nedávné době objevil v dramatu Vše je ztraceno a comicsovce Captain America: Návrat prvního Avengera. Návrat na stříbrné plátno se mu očividně zalíbil, dnes totiž… (více)

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

30.03.2013

Filmový svět čeká na Blackova Iron Mana 3 – čerstvé zprávy tvrdí, že film bude v Číně, kde se částečně i natáčel, uveden v mírně odlišné verzi, a nebude cenzurovaná, ale naopak, obohacena o další… (více)

Reklama

Reklama