Reklama

Reklama

Návrat blbýho a blbějšího

  • USA Dumb and Dumber To (více)
Trailer 1

Uběhlo přesně 20 let od chvíle, kdy jsme Lloyda s Harrym opustili, a změnilo se toho opravdu hodně – s výjimkou jejich tuposti. Když se Harry, který nutně potřebuje novou ledvinu, dozví, že kdesi, neznámo kde, žije jeho dcera, musí Lloyda probrat z „kómatu", ve kterém se nachází od chvíle, co ho Mary odmítla, a vydat se na cestu, aby svou dceru požádal o pomoc. Křížem krážem celou Amerikou v těch nejbizarnějších dopravních prostředcích je jejich cesta zavádí do ústavu pro duševně nemocné – kam nepochybně patří – i na setkání těch nejinteligentnějších lidí světa. Tedy – původně... (Falcon)

(více)

Recenze (598)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Je zajímavý rozkol v tom, že co bylo v podobě dvou retardovaných pitomců vtipné, když působili mladě, je najednou trochu smutné a strašidelné s tím, jak mají padesátku na krku. První půl hodinu jsem se díky tomu cítil poměrně nekomfortně a více se ošíval než bavil. V jádru je to ale pořád poctivá devadesátková ztřeštěnost, kde je natřískáno tolik vtipů v druhém plánu, že nutně nevadí, pokud hlavní gag nevychází. Výbuch pokoje, ohlušující rána u kolejí, kočka na lustru, maskovaný agent, hry v autě, to jsou jen některé z řady momentů, kde jsem se upřímně nahlas zasmál. Což se mi moc nestává. Na konci jsem navíc cítil jistou vděčnost, že jsem nakonec ty idioty po letech zase viděl. A to není vůbec málo. Takže ve výsledku opatrně palec nahoru. 60 % ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se této dvojce stranil. Melancholické návraty k legendárním dílům dopadají většinou až přes příliš melancholicky. Jinak je to ale u tohoto dílu, který se od prvního naprosto parádně oprostil. Horší je to ale už s humorem, který je častějc trapný, než-li vtipný. A to je popravdě opravdu co říct, protože Jeff Daniels a Jim Carrey tu hrají pořád stejný paka jako před dvaceti lety. Humor ale udělá sakra dost a jeden vtipný moment střídají dva horší, což je škoda, ale nic s tím neuděláme. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $84,023,830Tržby Celosvetovo $129,445,230Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ ja sa v novodobom americkom humore už asi nenájdem, Farrelly-oví kedysi dokázali vo svojej úchylnosti nájsť aj nejakú príbehovú kompaktnosť, vyváženosť, malo to prv čosi do seba ale teraz je to len samoúčelná spleť podprahového humoru a tu to nie je inak, prvé 2/3 tretiny skoro úplne mimo, minimum trefných gagov a dejový koncept strelený len od pásu nikam, posledná tretina aspoň čo to lepšie ponúkne ale celkový dojem premárnenej šance to neuhasí a Kathleen Turner sa mala už radšej niekde zakopať však to bolo z jej strany des a hrôza ten výzor /45%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TAK TO BYLO TRAPNÝ…“ /// Vlastně jsem to od Lloyda a Harryho čekal. Překvapivě přiznávám, že některý nápady ze mě vyloudily úsměv, páč voni se trapácky nepitvořej, - jen jsou prostě debilové. Ani příběh neprudí. Pravda, ani nemá čím, takže po ¾ hodině zjišťuju, že to je ta správná doba a hranice, po kterou su schopnej poslouchat (a koukat se) na dva idioty. Samozřejmě profesionální čest mi velí vydržet, a tak držím. Postupně se to stává stále náročnější a opravdu obdivuju ty silný nátury, který si to užijou. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Říkají mi princezna Tupajzna. 2.) Potřebuju ukojit touhu po blbejch a debilních fórech. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Universal // Počet premietajúcich kín v USA: 3,188 // Otvárací Víkend v USA: $36,111,775 // Demencia jak svet, ale dobre som sa nasmial ... 70% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Už jsem si myslel, že mě letos po 22 Jump Street a Fakjů pane učiteli žádná komedie nepřekvapí a šup Jim Carrey na scéně po 20 letech ze mě udělal opět sekanou. Neskutečně ulítlá, drzá, zábavná a uchylná komedie, přesně tenhle typ humoru mi sedí, Carreyho xichtíky nikdy neomrzí, je to komediant s velkým K. Super je, že fórky nepolevují a od začátku do konce tihle dva "blbci" jako na běžícím páse vymýšlejí, vše co se dá a já se válel smíchy na zemi. Pár zajímavých zvratů a maskování Roba Rigglyho je nezapomenutelné. 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Doprdele, to je tá najnudnejšia vec, akú som kedy počul.“ Hoci som bol na jednotke v kine a dobre si pamätám, že v temných 90. rokoch bolo len málo väčších hviezd než Jim Carrey, na dvojku som sa netešil. Nešlo o mizerný prequel. Dokonca nešlo ani o to, že podobný typ humoru mi už v tridsiatke nepripadá taký vtipný, ako v trinástke. Išlo o to, že Carrey a Daniels mi pripadali z fotiek z nakrúcania ako psychopatické hororové kreatúry a nie ako komické postavičky. Vo filme to ale prekvapivo funguje a väčšinu času som sa nezamýšľal nad tým, že obidvaja sú duševne chorí jedinci, ktorí by sa mali liečiť. Veľmi ma prekvapivo, že (napriek dvojhodinovej stopáži, blbému scenáru a desivým fotkám z nakrúcania) film obsahuje množstvo scén, ktoré ma rozosmiali (bicykel, tornádo, spievajúci nanorobot liečiaci rakovinu, adresa odosielateľa verzus prijímateľa, prebaľovanie, babička, syn zabitý na motorke, arašidové maslo, pes, vlak, takmer-upálenie, Harry v päťdesiatke so šokom zisťuje, že jeho japonskí rodičia nie sú jeho biologickí rodičia). Niektoré fóry sú zastarané a nevtipné (bitka s nindžami), ale nie je ich veľa. Najlepší film bratov Farrellyovcov od Niečo na tej Mary je. Ale faktom je, že ku koncu už sa to ťahá ako eidam v cesnakovej polievke. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ocekavane naprosto totalni demence, ale prekvapive to vubec nevyzniva jako nejaka traparna nebo zbytecnej film. Farrellyove na cloveka neustale tlaci jeden for za druhym, nekdy jsou ocekavany, nekdy dokazou i prekvapit, sem tam to je sice humac, ale v 90% pripadu to je skvelej naklad. Navic Carrey i Daniels radi jak za mlada, i kdyz precejen Carrey uz zacina vypadat na podobny blazneni krapet stare. Takze za me naprosta spokojenost, sice ultra vymasteny, ale jizda od zacatku az do konce. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Lloyd s Harrym jsou stejně trapní jako kdysi a ač se to zdá téměř nemožné, tak jsou možná ještě trapnější. Proto chápu, že vyznavačům inteligentního humoru se při sledování této dvojice zvedne tlak, zauzlují se jim střeva a někteří na protest zemřou, ale my prostí jedinci se bavíme. Vždyť obětovat 20 let života či kamarádovu ledvinu za vtipnou pointu dokáží jen skuteční fajnšmekři a těmi tito dva idioti rozhodně jsou. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Když je člověk správně naladěn, tak je to náklad jako jednička, ale nesmí se na to koukat víckrát, každým dalším zkouknutím ta prdel podstatně klesá ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Problém dvojky je v tom, že se snaží být jako nepřekonatelná jednička - podobný námět a podobné gagy jen s různými variacemi. Jak to ale bývá, opakovaný vtip není vtipem. Proto ty nejzábavnější věci jsou ty, které jste v prvním díle neviděli a těch je pramálo. Návrat blbýho a blbějšího se topí v trapnosti, což je v současnosti problém žánru komedie jako takové. Kvalitních kusů za posledních pár let by jeden pohledal. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dvojka jedničce rozhodně ostudu nedělá. Carrey a Daniels sice zestárli, ale návrat do ikonických rolí si užívají, a i Farellyovci pálí po slabším rozjezdu jednu vtipnou absurditu a hovadskost za druhou a nostalgicky připomínají nejlepší momenty z prvního filmu. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jedna scéna mě velmi rozesmála (dělobuch v autě), uronil jsem nostalgickou slzu, ale jinam mám z celého filmu dojem, že by to šlo ještě krapet lépe. Občas na mě dýchla trapnost taková, až mi těch dvou herců bylo docela líto. Jako kdyby se dostali do nějaké nemilé finanční tísně a museli oprášit své někdejší úspěchy, aby zadřeli keš i na píčovině se zvučným jménem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti pokleslé zábavě, pokud zábavou je. Tihle dva vometáci však posunuli laťku trapnosti zase o něco výš a nutno podotknout, že už tehdy před dvaceti lety byla pěkně vysoko.. Byl jsem natolik konsternován, že přítomnost Kathleen Turner jsem odhalil až u závěrečných titulků. Paní Roseová je v takovém stavu, že pan Rose (budiž mu lustr lehký) by nyní juniora používal už jen výhradně k močení na rybu.. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.9/10] | me: Stotožňujem sa s myšlienkou, že teno film je úplne zbytočný, hoci celkom vtipný. Obaja to zvládajú tak ako za starých čias. Takmer všetko je totožné, akurat hlavná os sa jemne zmenila. Nič už neprekvapí a tak sa už len čaká na nové gagy, ktoré na to, aby zaujali (po jednotke) musia byť ozaj trefné a nie je ich teda moc. Nie je to zďalake prúser, no tento typ filmu nepotrebuje pokračovania, vôbec im to nesvädčí. You morons! This is the return address. Her's is on the on the side with the stamp. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Označil bych první díl jako ,,Blbý" a tohle poračování je ještě blbější, takže alespoň v něčem se tvůrci nespletli. Ale výsledek tedy nic moc. Ze stejného důvodu nemám ani moc rád filmy s Benem Stillerem, obvykle místo smíchu je mi trapně i za herce. Tomuto stupidnímu druhu humoru založeném na hlouposti a sebeztrapňování za každou cenu příliš nehovím ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

I takoví padesátníci, jako jsou Carrey s Danielsem, to dokáží pořádně rozjet. Kultovní jedničku samozřejmě překonat nešlo a nejspíš se o to ani nikdo nesnažil. Hlavní však je, že těm dvoum to pohromadě stále šlape a gagům jsem se vesměs smál, ačkoliv občas je ten humor taky až příliš za hranou...ale co jsou to přece Harry a Lloyd...stále takoví, jaké je máme rádi. PS : Bill Murray? Jako vážně? :D...81% ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Harry s Lloydem jsou zpátky a už od úvodního vtípku, kdy zjistíte, proč je vlastně Lloyd v blázinci je zřejmé, že i ve skvělé formě. Je to ztřeštěný a šílený road trip plný neuvěřitelných situací a bláznivého humoru, i když co jiného od Blbýho a blbějšího čekat. Navíc Jim Carrey je opět ve své roli dokonalý a dokáže se předvádět a pitvořit, jako nikdo jiný a Jeff Daniels dokazuje, že je snad jediným, kdo s Carrym dokáže držet krok. Pokud se někdo bál, že jsou pánové již staří a že na to nemají, tak za sebe je mohu ujistit, že mě přesvědčili o opaku a povětšinou jsem se báječně bavil, takže nemohu hodnotit jinak, než stejně jako původní kousek, i když jedna z těch * je spíš z čiré nostalgie. ()

Související novinky

Modrá ocel vrací úder

Modrá ocel vrací úder

21.11.2014

O pokračování kultovní komedie Zoolander se mluví už pár let. Až nyní se ale začíná hýbat kupředu, což může i nemusí souviset s úspěchem Návratu blbýho a blbějšího. Jim Carrey a Jeff Daniels ovládli… (více)

Vrátí se Táta v sukni?

Vrátí se Táta v sukni?

18.04.2014

Ještě jsme ani neviděli Blbý a blbější 2 a už se začíná rýsovat další pokračování devadesátkové komediální klasiky. Tentokrát jde o one man show Robina Williamse Mrs. Doubtfire - Táta v sukni, která… (více)

Reklama

Reklama