Reklama

Reklama

Návrat blbýho a blbějšího

  • USA Dumb and Dumber To (více)
Trailer 1

Uběhlo přesně 20 let od chvíle, kdy jsme Lloyda s Harrym opustili, a změnilo se toho opravdu hodně – s výjimkou jejich tuposti. Když se Harry, který nutně potřebuje novou ledvinu, dozví, že kdesi, neznámo kde, žije jeho dcera, musí Lloyda probrat z „kómatu", ve kterém se nachází od chvíle, co ho Mary odmítla, a vydat se na cestu, aby svou dceru požádal o pomoc. Křížem krážem celou Amerikou v těch nejbizarnějších dopravních prostředcích je jejich cesta zavádí do ústavu pro duševně nemocné – kam nepochybně patří – i na setkání těch nejinteligentnějších lidí světa. Tedy – původně... (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (598)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

I takoví padesátníci, jako jsou Carrey s Danielsem, to dokáží pořádně rozjet. Kultovní jedničku samozřejmě překonat nešlo a nejspíš se o to ani nikdo nesnažil. Hlavní však je, že těm dvoum to pohromadě stále šlape a gagům jsem se vesměs smál, ačkoliv občas je ten humor taky až příliš za hranou...ale co jsou to přece Harry a Lloyd...stále takoví, jaké je máme rádi. PS : Bill Murray? Jako vážně? :D...81% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Normálně stroj času tenhle film, chvílemi jsem se totiž vskutku přenesl do devadesátých let, tedy do roků, kdy komedie byly ještě opravdu ftipný. Jenže... to, co fungovalo před dvaceti lety, nemusí zákonitě fungovat i teď a pojďme si říct, že taky ne, nefungovalo, tedy přesněji řečeno nefungovalo po většinu filmu. Úpadek Jimovi kariéry sleduju už docela dlouho, při každém jeho dalším filmu mačkám palce, aby mu to tentokrát konečně vyšlo, a vono zas ne... Ale abych jen nekritizoval, je tam pár vyloženě "Farrellyovských" vychytávek, takové ty stupidní scény, který jsou tak trapný, až jsou srandovní (jízda na kole a jízda na kole :-). Jenže vono je to vlastně celý vokopírovaný podle prvního dílu, jen s vrásčitým Carreym. Plusový body ale za to, že do toho oba herci šli, pak taky za tu mladou dcérku, no a vůbec za ten devadesátkovej feeling. Tak co bude příště? Dvojka Masky? Trojka Ace Ventury? Why not... ()

Reklama

Foox 

všechny recenze uživatele

Těch dobrý jouků ubylo po dvaceti letech asi tak dvacetkrát. Naopak momentů trapnosti stejným množstvím přibylo. Carrey i Daniels jsou už prostě taťkové ve středních letech a tohle by neměli mít zapotřebí. Při pár momentech se sice člověk zasměje, ale v paměti uvíznou spíš ty, při kterých vám je hlavního duo líto. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Říká se, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. Jim Carrey a Jeff Daniels to udělali a výsledek je příšerný. Nemastná neslaná komedie s pár povedenými gagy, která skoro vůbec nedrží pohromadě, přičemž Vy si v polovině filmu už připadáte trapně za ty dva blázny, kteří účinkují v tomto silně nadhodnoceném snímku a také za sebe že tímto snímkem ztrácíte čas. Avšak občas pod vším tím nánosem let a trapnosti problýskne slavný "gumový ksicht“ Jimma Carreyho ale ani to film nezachrání na jeho hroutícím se piedestalu. Dumb and Dumber To je filmem, který měl raději zůstat v hlavách tvůrců či vzniknout jako seriál jelikož duo Carrey a Daniels už celovečerní „blbější“ film neutáhne. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dopadlo to niekde na pomedzí medzi potenciálom filmu a hrozbou plynúcou z pohľadu na to, čo posledných 15 rokov stvárajú bratia Farrellyovci. Prekvapivo je to stále dosť vtipné, i keď väčšina gagov je len variáciou na 20 rokov staré gagy (odhadom 2/3 vtipov je len parafrázou starých vtipov!). Čo filmu chýba, to je poriadny príbeh a skutočné emócie, ktoré prvému filmu nechýbali, kde sme rozkol hlavných hrdinov prežívali s nimi. Film sa toho matne dotýka ("You are grounded!"), no nijako s tým nepracuje, napriek tomu, že ten potenciál tu je. Ale možno to celé je len nostalgia. Každopádne, mala to dostať do rúk nová generácia komediálnych režisérov, to som si istý. Jediné, čo Farrellyovcom ostalo, je cit na neznáme skladby do soundtracku. V tom nikto nie je lepší. Možno Tarantino. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (34)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v amerických štátoch California, Georgia a Rhode Island. Film sa natáčal od 22. septembra do 25. novembra 2013. (MikaelSVK)
  • Mnohých z účastníkov konferencie KEN hrajú autori televízneho seriálu Griffinovci (od r. 1999). (Arsenal83)

Související novinky

Modrá ocel vrací úder

Modrá ocel vrací úder

21.11.2014

O pokračování kultovní komedie Zoolander se mluví už pár let. Až nyní se ale začíná hýbat kupředu, což může i nemusí souviset s úspěchem Návratu blbýho a blbějšího. Jim Carrey a Jeff Daniels ovládli… (více)

Vrátí se Táta v sukni?

Vrátí se Táta v sukni?

18.04.2014

Ještě jsme ani neviděli Blbý a blbější 2 a už se začíná rýsovat další pokračování devadesátkové komediální klasiky. Tentokrát jde o one man show Robina Williamse Mrs. Doubtfire - Táta v sukni, která… (více)

Reklama

Reklama