Drazí, zatracení přátelé
Drahí zatratení priatelia
Komedie
Itálie, 1994
Mario MonicelliPlakáty
Itálie těsně po II. světové válce, není moc jídla, ve všem chaos, ale žít se musí. Parta lidí se dá dohromady a začne si vydělávat jako boxeři. V šíleném autě, které spíše nejede než jede, objíždějí venkov. Boxovat moc neumějí, ale snaží se. Občas jim jde i o život, ale protloukají se. Přidá se k nim i černoch z americké armády, který by se moc nerad dostal zpět ke zbrani. (Pinkkk)
Houdini
Zlatý Medvěd - výběr(19.4.2006)
B!shop
Film mi vic nez nejaky prihody pana ucetniho pripominal sedmou rotu, coz je ale v podstate dobre, tohle je komedie zasazena do povalecny italie a ne film o hovadu s velkejma gatema. Pribeh je znacne jednoduchej - boxerskej tym snu slozenej ze samejch chudaku vyjizdi v neskutecne roztriskanym aute za obzivou a objizdej tak poute. A samozrejme jim sefuje Villaggio, kterej se nijak zbytecne nexichti, ale obcas jsou ty jeho neustaly moudra otravny. Natoceny to je prekvapive hodne slusne, ale s vtipnosti to uz dost kulha a najde se tu jen sem tam nejakej ten vtipek a kolikrat to je spis vaznejsi. Takze zadna vymleta sranda od zacatku do konce, ale i pres zbytecnou stopaz se na to docela prijemne kouka, film nikdy vylozene nenudi a obcas se zasmat da. Lepsi 3*.(18.12.2011)
LiVentura
Něco jiného s Villaggiem, než jsme zvyklí.. :-)(5.5.2012)
Rhed
Také bych vyzdvihl výkon čtyřnohého (ne)herce jménem Sun Shonik. Ne nadarmo hrál v mnoha filmech, než v roce 2006 skonal v požehnaném věku sedmnácti let.(7.12.2010)
fantoci
Tenhle film není zastak špatný, ale už to není takový Villaggio jako ve Fantozzim, tohle je po druhé světové válce tak že tam se mi moc nehodí.(4.2.2005)
Hennes
Příjemná ač smutná komedie o poválečné Itálii a partě dobrodruhů, kteří se rozhodnou objíždět města s boxerským vystoupením. S boxem, ale nemají kromě své šéfa (Villaggio) žádné zkušenosti. Jejich vystoupení v ringu jsou opravdu povedená :-). Villaggio, zde hraje jinou roli, než-li jsou jeho ztřeštěné postavy a hraje opravdu dobře. Při své cestě narazí boxeři na amerického "černého" vojenského zběha, kolaborantku s nacisty i půvabnou dívku, která jim připraví nemilé překvapení. Poklidná a rozverná Monicelliho cesta do Florencie je příjemný snímek, který určitě nenudí.(25.2.2012)
kingunique
Mammamia! Hohahola hon una hanuscia horta holorata homprata al hoop. Si capisce un porco*io di questo linguaggio di toscano! Pokud jste vetsi cast zivota nestravili ve Florencii a okoli, vubec nema smysl se do toho filmu poustet (minimalne ne v originale). A to jsem si myslel, ze po Pieraccioniho filmech uz zvladnu vsechno...(24.6.2011)
honzic
i přes humorné scény a chvilky je to pro mne spíše nudnější film z válečných let s vážným Villaggiem to není ono. Hodnocení: 50 %(1.1.2011)