Plakáty
Dva kamarádi Renato Pozzetto a Paolo Villaggio dělají údržbáře v kostele. Tato práce jim ale dlouho nevydrží. Všude, kam vlezou, nadělají víc škody než užitku. Poté vezmou práci automechaniků na benzínové pupmě, po zničení několika aut raději odcházejí. Zkoušejí prodávat vysavače po domech, v jednom hotelu udělají takovou škodu, že tu musí rok pracovat zadarmo. Nakonec mají pohřební ústav, ale po ztracení nebožtíka a zmlácení vdovy toho raději nechají. Naskytne se jim příležitost dělat dvojníky, tato práce se jim moc zamlouvá, netuší však, že jim jde o život. (Stodvacet)
Djkoma
Jestli je to to co si myslím, tak mě to moc moc bavilo, ale jen na poprvé, napodruhé a dále to bylo slabší a slabší....(4.2.2005)
Renton
Scénář: Alessandro Bencivenni, Leonardo Benvenuti, Piero De Bernardi, Neri Parenti, Domenico Saverni(7.3.2004)
Enšpígl
Hvězdy lidového italského humoru se sešli v tomto filmu a vyšla z toho příjemná groteskní fraška .(17.10.2006)
MM_Ramone
Dvaja známi talianskí komici, Paolo Villaggio a Renato Pozzetto, v roku 1990 spojili svoje sily a natočili spoločný film - "Bláznivú komédiu". O dva roky neskôr to zopakovali v druhom pokračovaní a o ďaľšie dva v treťom. Jedná sa o niekoľko nesúvisiacích epizód, v ktorých sa predviedli ako nešikovní údržbári, podomoví obchodníci, pomocníci na benzínovej pumpe či ako funebráci. Chýba tomu celistvosť a vyváženosť. Niektoré scény sú vtipné, iné vyložene trapné. **(8.12.2009)
Smok
Zjavne jeden z filmov, kde sa užívateľská obec na csfd silne polarizuje. Jedni vynášajú túto taliansku komediálnu dvojicu a jej gagy do nebies, iným sa zdá trápna. Dokážem pochopiť oba názorové tábory, faktom ale zostáva, že som sa celkom zhusta nasmial a odreagoval, čo sa vždy hodí.(14.3.2010)
Shakers
Talianske vtipy moc nemusím.Dve za celkom slušné nápady. 35% - 2*(8.11.2010)
predators
Klasika alá Pan účetní Fantozzi. Hodně vtípků dvou nešiků, kterým se smůla lepí na paty. Jenže spousta fórků už tady někdy někde byla, takže se může zdát, že už jste je někdy někde viděli. Mix fantozziho a růžového pantera, který neurazí. A pozor, oblek s terčem na zádech nikdy nevěstí nic dobrého...:-)50%(23.8.2008)
TheDarKnig
j, opravdu bláznivé, a určitě lepší než před chvílí viděné Nástrahy velkoměsta. I kvůli Fantozzimu. Tu už humor funguje o něco lépe, scéna v kostele je sakra vtipná (takovým tím přízemním až hnusícím se stylem, ale přesto), ale pak se to začne stále dokola opakovat a i přes snahu tvůrců přicházet občas s něčím novým, to ztrácí dech hodně rychle. Ale takováto overthetop parodie všeho možného (papež :)) to je docela slušné. Ale ne víc než průměrně.(18.4.2012)
jonyyy
Plno opravdu dobrých gegů, ale plno trapných. Jako celek 45%(17.6.2010)
HellFire
Co nejhoršího lze zažít u komedie? Nudu. A tady je jí na rozdávání.(5.4.2012)
Kimon
Jak už sám název napovídá, jde o bláznivou komedii, která v určité části (pohřební služba) dosahuje až hranice morbidního humoru. Pokud se divák nad touto hranicí povznese a nedotýká se ho v ten okamžik citlivě z důvodu vlastního truchlení, může být i tento kritický okamžik překonán a hodnocení může být vyšší. Komedie je od toho, aby pobavila, i když to může být na samé hranici vkusu a za cenu toho, že někoho citlivějšího urazí. Mě neurazila, přijal jsem ji.(24.3.2010)
Tygrys
Nemůžu si pomoct, ale já tohle žeru. Le Comiche 1 a 2 jsou parádní komedie a Villaggio s Pozzettem geniální dvojice. Vyzdvihl bych scénky v kostele a v hotelu. Nezaostávají ani pohřebáci a nebo scénky na benzínové pumpě a na pláži.(27.3.2006)
Petoss1
Toľko som sa nasmial na hlavnej dvojici (hlavne na Villaggiovi). Je to staršia ale perfektná komédia. 85%(21.12.2008)
gogos
Mam doma VHS, a esi je neco masakr, tak todle... Co je to tu za smrad??? Asi sem se trochu priposral no.... :D(31.1.2007)
Derek
Ked pride na humor typu "dlhe ostre predmety zarazene do zadnice" tak duo villagio a pozzetto nema konkurenciu...(1.1.2011)
kingik
Je to ze všech tří dílů asi ten nejkoukatelnější, ale směs trapných, naivních a hlavně nesměšných vtipů je tak žalostná, že i dva zkušení komici Villagio a Pozzeto se hodně herecky opakují. Chybí nějaký nosný příběh a epizodní kanonáda těch nejobyčejnějších vtípků je tak prvoplánová až se divák lajk diví a odborná kritika žasne nad tupostí dvou pánů pitvořících se před kamerou. Nechápu tak vysoké hodnocení. Super filmy tady mají sotva 50% a jak tomuhle škváru někdo může napálit plný počet hvězdiček to je záhada. Fakt úděsná komedie. 20%(4.1.2011)
K.I.N.G.
Sled bláznivých situací. Bez děje, prostě do plných rádoby legrace. Někdy trapas, někdy nuda, občas něco, co už bylo v jiných Villaggiových filmech a něco se vskutku povedlo. Asi tak průměr.(21.6.2009)
Colonist
VELIKÉ PŘEKVAPENÍ! Nečekal jsem, že Bláznivá komedie bude až tak povedená. Vlastně jsem čekal, že to dopadne bídně, jako většina "Fantozziho" počinů z 90. let. Film jsem si vybral z toho důvodu, že má na komedii s Villaggiem ještě poměrně slušné hodnocení (69%). Na legendární Maléry pana účetního 1 tento film sice nemá, ale jako jeden z mála Villaggiových filmů se jim aspoň částečně dokázal přiblížit. Humor je typicky italský a občas vážně šílený, ale až na výjimky se neuchyluje k trapnostem nebo vulgarismům. Ba naopak, je to smršť humoru a já se chvílemi vskutku bavil. Není to sice nejinteligentnější humor, ale občas si člověk potřebuje vyčistit hlavu a pobavit se něčím tak buranským. A to pak takováhle komedie přijde k duhu. Pozzetto a Villaggio vytvořili slušnou dvojku nešikovných troubů. Jak se dá od podobného filmu čekat, nemá ustálený děj, skládá se z několika různých příběhů, ve kterých hlavní hrdinové střídají zaměstnání a prožívají plno patálií - jako údržbáři v kostele, pumpaři, zaměstnanci hotelu, pohřebáci a nakonec si "užívají" neděli na pláži a stanou se z nich dvojníci mafiánů). Sem tam se objeví trapné momenty, ale žádný z příběhů není jako celek vyloženě špatný. O některých vtipech bych se dokonce nebál říct, že jsou opravdu výborné! Mimochodem, pár věcí si tato komedie vypůjčila i z jiných filmů - vdova "klíště" byla už ve zmíněných Malérech a scéna se zabijákem na záchodě, kdy Villaggia zachrání před zastřelením spadlý toaleťák, jako by z oka vypadla stejné scéně z filmu Růžový panter znovu zasahuje. Ale jak už jsem napsal, tento film mě mile překvapil a já se dobře pobavil. Určitě se k této zábavné blbosti budu čas od času vracet. V české verzi propůjčil Villaggiovi hlas Václav Postránecký a jeho parťáka nadaboval Vlastimil Zavřel.(15.2.2009)
.maggie.
Já říkám, že každý kostel by si zasloužil takovouhle údržbu. A byla bych ráda, kdyby každá svatba na kterou se mám dívat, byla přerušena takovým způsobem. Svatební obřad je v podstatě perverzní:-p Také do pizzerie po tomhle filmu i nadále chodit nebudu:-D(3.1.2011)
maverick10
Sice snadno predvidatelne, zato dvojice tupych hrdinu pusobi velice legracne.(23.5.2009)
| Na levném DVD od: | 21.05.2012 Vapet |
|---|
Související
- Bláznivá komedie 3 (1994)
- Bláznivá komedie 2 (1992)