Reklama

Reklama

Fantozzi

  • Česko Zrození pana účetního (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Věčný smolař Ugo Fantozzi se tentokrát představuje ve svém úplně prvním filmu, který u nás dosud nebyl uveden. I v tomto dílu se můžete těšit na jeho hezkou ženu a ještě krásnější dcerku, ale také na jeho trapasy v japonské restauraci, utrpení při odtučňovací kůře, sportovní nadšení při fotbalovém zápase a marnou snahu získat si přízeň slečny Silvaniové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

Hennes 

všechny recenze uživatele

První setkání s panem účetním Ugem Fantozzim, jeho ženou Pinou, slečnou Silvániovou, účetním Filinim a dalšími. První nesmělé kroky vstřícnosti ke slečně Silvániové Fantozziho doslova a do písmena bolí. V tomto díle poznáme pana účetního dokonce jako fotbalistu, tenistu i lyžaře. Jestliže někomu během silvestrovských oslav zničí auto, kdo to asi bude ? ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Paolo Villagio byl herecká extratřída. Podat takto komické situace s takovou noblesou, že sice víte, že se jedná o absolutní nesmysl, ale užíváte si to a berete to za příjemnou podívanou, to neumí moc herců. Ačkoliv jsem z novější generace, tak proste i 45 let stará komedie mě dokáže zabavit. A zde to platí dvojnásob! Celou tu satiru na lidské neštěstí jsem si užíval plnými doušky, člověk už to dneska po těch mnoha zhlédnutích zná prostě nazpaměť. Nabídne to možná i slabší sekvence, ale ta kadence těch úderných vtipných glos to válcuje na plné čáře. Za highlight prvního dílu považuji rituál s ranním vstáváním na sekundu přesně, to mi roztrhalo bránici na malé kousíčky. Nesmíte film brát jako nějaký celek a klást důraz na příběh, tady si člověk musí vychutnat ty jednotlivé, leckdy moc nenavazující skeče. Trochu mě po těch letech zarazil závěr, ten se mi osobně moc nezamlouval. I tak ale srdcovka. Za mě dávám 8/10 ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Film jsem si sehnal, když jsem si přečetl, jak ho někteří srovnávají s legendárními Maléry. Abych byl upřímný, na Maléry pana účetního to zdaleka nemá, ale přesto je tento Fantozzi o něco lepší než ty poslední díly. Některé scény byly trapné, některé vtipné, ale ne vulgární. Akorát jsem nepochopil, proč příběh s odtučňovací věznicí, která byla v tomto dílu, použili i v Malérech (i když tam byla lepší a vtipnější, ale některé hlášky a scény z ní byly na chlup stejné jako v tomto filmu, ve kterém to bylo poprvé). Každého Fantozziho zachraňují sportovní scény. V Malérech to byl cyklistický závod (i když tam nebylo potřeba nic nezachraňovat), v Malérech 2 podniková olympiáda (jedna z mála dobrých věcí v tom paskvilu) a zde je to fotbal (možná ještě trochu lyže, ale tam už to bylo plné trapností). Viděl jsem verzi dabovanou Postráneckým, ale ani Fišer by mé hodnocení nezvýšil. Každopádně v rámci série je tento film (zatím, neviděl jsem všechny), co se kvality týká, ještě docela povedený. Edit únor 2008: Viděl jsem pokračování "Nesnáze pana účetního" a díl "Superúčetní", obojí bylo lepší než tento film (Nesnáze mnohem lepší), takže nejlepší díly série jsou Maléry 1, Nesnáze, pak Superúčetní a teprve pak Zrození, které se ale s Nesnázemi (a s Maléry už vůbec ne) nedá srovnávat, se Superúčetním je zhruba na stejné úrovni (no, možná o chlub slabší)! Další díly už směřují k odpadu. Sice asi tento můj soukromý žebříček nikoho nezajímá, ale je to jen pro informaci pro toho, kdo má rád Maléry 1 a chtěl by vidět nějaký další dobrý díl. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Sled skečů, které Villaggio více či méně recykloval i v dalších filmech, tu s menší přidanou hodnotou, jindy i bez ní. Nedokážu si představit, že bych se dokázal na filmy s Fantozzim dívat hned za sebou, hrozilo by mi reálné nebezpečí progresivní paralýzy mozku, která vede ke korové atrofii, projevující se oslabením kognitivních funkcí, tupě euforickou náladou, či depresemi, příznaky s poškození pyramidových drah, parézami, bludy, marasmem a končící úmrtím po 2 až 5 letech. A to bych nerad. ()

Diego75 

všechny recenze uživatele

Po filmu "Maléry pana účetního" je tohle, myslím, nejlepší díl série. Je to takový seznamovací díl, kde se dozvídáme charaktery postav a něco okaždodenním životě Uga Fantozziho. Moc tady nechápu to nízké hodnocení, protože spousta gagů a vtipných scének zde byla. Je to možná tím, že tento díl je společně s "Nesnáze pana účetního" režírován jiným režisérem než ostatní filmy. Já tvrdím, že Paolo Villaggio zde hrál skvěle a na pět hvězd to film zvládne. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Dům, ze kterého Fantozzi (Paolo Villaggio) seskakuje na silnici, se nachází v ulici Via degli Orti Variani. Silnice nese název Tangenziale Est Viale Castrense a slouží částečně jako městský okruh a přivaděč na dálnici. (San Miguel)
  • Fantozziho dcera je ve skutečnosti muž. (ČSFD)
  • Ugo Fantozzi (Paolo Villaggio) bol účtovník obchodnej spoločnosti "Italpetrolcemetermotessilfarmometalchimica". (Raccoon.city)

Reklama

Reklama