Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lidstvo stojí na prahu třetího tisíciletí, ale některým se stýská spíš po světě, takovém, jaký byl dřív. Například vévoda Balabam, majitel firmy, kde dříve pracoval nebožtík Ugo Fantozzi, je nešťastný z toho, že zaměstnanci již nemají takový respekt před svými šéfy jako kdysi, ba dokonce, že se on sám k nim musí chovat slušně a stýská se mu po časech, kdy mohl své lidi ponižovat a vykořisťovat. Stýská se mu zejména po Fantozzim, který byl přímo vzorem úslužného a snaživého úředníka. Naštěstí je tu věda, která dala lidem nové, dříve netušené možnosti a jednou z nich je klonování. A právě výzkumy genetického klonování se čirou náhodou Balabamova firma zabývá. Vedení firmy tedy požádá Fantozziho vdovu Pinu o pramínek vlasů po zesnulém manželovi a pokusí se pana účetního naklonovat. Experiment se zdaří a vytoužený účetní Fantozzi je opět tady. Úslužnější a zdvořilejší než dříve, se vrhne znovu do práce a slouží šéfovi například jako ochotná rohožka. A s ním pochopitelně přicházejí také nové maléry, které ho potkávají na každém kroku, ať už je uvržen do role vychovatele šéfova syna, nebo propadne sázení a musí předstírat, že vyhrál hromadu peněz, nebo jsou při oslavě Silvestra i s manželkou omylem považováni za albánské uprchlíky a deportování zpět do Albánie a jako by to nestačilo, zamiluje se jeho šeredná vnučka do podlého striptéra. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

Sosak odpad!

všechny recenze uživatele

Jižani prostě nejsou vtipný - Francouzi, Španělové i Italové komedie prostě neumí a většinou nám divákům naservírujou něco jako je třeba tenhle výtvor. Pan účetní dosahuje vrcholu nevkusu a trápí každého, kdo si ho pustí. Ten kašpar tam jenom tak zmateně pobíhá, trapčí, huhlá a okolní situace jsou tak vynucený a zoufale nevtipný, až se tomu člověk zdráhá uvěřit. Očistec. Pokud máte dojem, že jste viděli už kdejakou kravinu a nic vás nepřekvapí, tak si tohle rozhodně opatřete - to vás totiž určitě překvapí... ()

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Desátý, nejslabší a pravděpodobně poslední díll Fantozziho, kde je zesnulý Fantozzi naklonován, aby mohl jako otrok nadále pracovat pro svého despotického šéfa. Italské komedie o panu účetním alias Fantozzim mají 10 dílů! (u nás uvedeno už 9) 1 Fantozzi (1975)/Zrození pana účetního 2 Secondo tragico Fantozzi, Il (1976)/Nesnáze pana účetního 3 Fantozzi contro tutti (1980)/Maléry pana účetního/ 4 Fantozzi subisce ancora (1983)/Maléry pana účetního 2/ 5 Superfantozzi / Superúčetní (1985) 6 Fantozzi va in pensione (1988)/Pan účetní jde do důchodu/ 7 Fantozzi alla riscossa (1990) 8 Fantozzi in paradiso (1993)/Fantozzi v ráji/ 9 Fantozzi - Il ritorno (1996)/Návrat pana účetního/ 10 Fantozzi 2000 - la clonazione (1999)/Pan účetní opět zasahuje/ ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pan ucetni odesel do duchodu, umrel, vratil se na Zemi a znova umrel a tak to melo zustat, zadnej navrat pomoci klonovani uz se nemel konat. Na prvni pohled je sice vse v poradku, klasicka vypraveci struktura, stary dobry osvedceny obsazeni a spousta sice uz se opakujicich, ale porad schopnejch pobavit scenek. Jenze tady uz to proste nefunguje, at Villaggio saskuje jakkoliv a dela jakkoliv velky kravoviny, pobavi jen naprosty minimum vtipu a kolikrat to vyzniva dost sentimentalne. Proste zbytecnej dil. ()

Pokri 

všechny recenze uživatele

Príšerné zakončenie série, radšej sa mal vrátiť do firmy a mali recyklovať úvodné diely. Línia s nejakými deťmi tomu vôbec nesvedčí, už ani tie opakované vtipy nefungujú. Hviezdička z úcty k Vilaggiovi a ostatným zo starej partie, ktorí vytvorili úžasnú komediálnu sériu. Na toto chcem rýchlo zabudnúť. ()

Jaromír odpad!

všechny recenze uživatele

Pěkná blbost. V tomto pokračování se už ani neopakují staré vtipy, zato přibyla trapnost, beznaděj a bezbřehý pesimismus. Už to nechci znovu vidět, Pan účetní jde do důchodu měl vtip a poslání, ostatní filmy pak aspoň ten vtip (byť notně opakovaný v jiných filmech), ale tohle, škoda mluvit... Posunuli film do oblasti, kde už ty "vtipy" a scénky s chudákem nejsou vtipné, ale spíš smutné a depresivní, či rovnou nechutné, což opravdu není komedie. Největší umění je holt vědět, kdy má člověk odejít a nebo skončit! Tady se to nepovedlo. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v Říme v Itálii. (rafix)
  • Fantozziho (Paolo Villaggio) jméno je v sérii filmů o účetním Fantozzim často komoleno na Fantocci nebo Pupazzi. Je to proto, že tato slova v italštině znamenají maňásek nebo loutka, což přesně vystihuje charakteristiku jeho postavy. (Lisak_Pedro)

Reklama

Reklama