Reklama

Reklama

Fantozzi v ráji

  • Česko Nejnovější dobrodružství Fantozziho v ráji (více)

Obsahy(1)

Fantozzi a jeho bývalý spolupracovník Filini se účastní pohřbu bývalého kolegy, ale tentýž de zemře i jejich další kolega - sportovec. Cestou z dalšího pohřbu se tak rozhodnou vykrást banku, poněvadž se svou malou penzí velice bídně protloukají životem... mezitím Fantozziho žena Pina připravuje oslavu 40. výročí sňatku. Na ní se Fantozzi dozvídá, že se k nim nastěhuje jeho hrozná dcera Mariangela i s manželem a dítětem. Pro Fantozziho a manželku se život stává peklem a jsou vystěhováni do garáže. K tomu všemu se Fantozzi dozvídá, že je smrtelně nemocný a tak jeho žena tajně přesvědčí slečnu Silváni, aby s jejím mužem strávila víkend na horách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Díl s pořadovým číslem 8. No a kvalita trochu už klesá. Jedná se o trochu slabší průměr, ale je to znát. Je to holt už dost natahované. Hlavní hrdina Fantozzi skvělý - nedám na něj dopustit, i zbytek hereckého obsazení. Ale ten příběh je snad nejhorší ze všech dílů. Vtipné scény, ale některé trapné trochu. Závěr hloupý. Celkově to na jedno podívání jde, ale je to oproti předchozím dílům výrazně slabší. Přesto hodnotím na slušných 45% = ** ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Koncepčná stratégia, ktorú tvorcovia pri sérii o Fantozzim volia, pochopiteľne ku filmovému klenotu nevedie. Fantozzi o cestu do pomyselného kinematografického klenotníctva ani nestojí, ide o samostatnú kategóriu dotýkajúcu sa fenoménu kultu (analogickú Fulciho filmom z obdobia okolo roku 1980) a preto nemá príliš zmysel dielo ďalej rozoberať. Hodno však opäť zdôrazniť veľmi zásadný satirický a sociálno-kritický rozmer (autormi vedome sledovaný), ktorý vytrvalo uniká užívateľom schopným dať 5 hviezdičiek napr. Spielbergovým filmom. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Fantozzi a jeho bývalý kolega Filini se cestou z pohřbu svého dalšího bývalého kolegy domluví, že když už od života nemohou čekat nic jiného než smrt, tak si alespoň trochu užijí. A na to potřebují peníze. A kde nejlépe sehnat peníze než tam kde to dobře znají? V podnikové bance jejich bývalého zaměstnavatele. Ale plán (jako obvykle) nefunguje tak jak by měl. Ale Fantozzi si nemůže stěžovat - alespoň se k němu nastěhovala jeho dcera s manželem a vnučkou. Ale ani toto soužití nepřináší nic dobrého. A tak když se Fantozzi dozví, že mu zbývá jen několik dní života, už ho to nedokáže překvapit... Oproti předchozím dílům, které jsou seskládány z - více či méně vtipných - krátkých scének, tento díl si snaží držet jakousi příběhovou linii, což je paradoxně trochu na škodu. Zatímco u předchozích dílů, pokud se vám některá ze scének nelíbila, stačilo pár minut vydržet a byla zde jiná. Tady, pokud se vám Fantozziho důchod nezdá, tak prostě máte smůlu. Na druhou stranu třeba samotná loupež v podnikové bance je docela zábavná, a tradiční "po fantozziovsku". Pak už film tak nějak skomírá, a korunu tomu nasadí výlet v horách s paní Sylvaniovou, který nejenže není vtipný, ale je i docela trapný... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nič moc som od tohto filmu nečakal a to sa mi vlastne splnilo. Zo série o Fantozzim je skutočne dobré len "Maléry pána účtovníka 1" a tiež aj "Druhá tragédia Fantozziho", ostatné pre mňa de facto neexistujú. A tento film sa tiež zapíše k tým dielam, ktoré už druhýkrát vidieť nemusím. Síce má tento diel chvíľami záblesky toho starého dobrého Fantozziho a je tu dosť miest, kde som sa naozaj dobre pobavil, ale tiež je tu veľa miest, kde je "humor", ak sa to tak dá vôbec hovoriť, prehnane nevtipný alebo trápny. Nie je to žiadna náramná sranda, až na vtipy s narážkami na "opičku", ktoré sa mi nikdy neomrzia. Ten príbeh je snáď najhorší zo všetkých dielov. Vtipné scény, ale niektoré trápne trochu. Záver hlúpy. Celkovo to na jedno pozretie ide, ale je to oproti predchádzajúcim dielom výrazne slabšie. ()

Pokri 

všechny recenze uživatele

Tu už je v podstate všetko postavené len na čoraz preexponovanejšom humore točiacom sa okolo Fantozziho opičky, jej malej opičky a jej opičiaka. Zabaviť sa ešte dá, ale tvorcovia si už vôbec nerobili starosti s tým, aby pridali vtipy z iných súdkov (tie pokusy z druhej polovice filmu nestoja za veľa), ak nerátam niektoré opakujúce sa. Slabé 3 hviezdičky, ďalší pokles oproti predchádzajúcim dvom dielom, ktoré si aj napriek sentimentálnej rovine stále udržali solídnu kvalitu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Římě, Cortina d'Ampezzo, v hotelu Miramonti Majestic a v hotelu Dolomiti v San Vito di Cadore. (ČSFD)

Reklama

Reklama