Reklama

Reklama

Fantozzi v ráji

  • Česko Nejnovější dobrodružství Fantozziho v ráji (více)

Obsahy(1)

Fantozzi a jeho bývalý spolupracovník Filini se účastní pohřbu bývalého kolegy, ale tentýž de zemře i jejich další kolega - sportovec. Cestou z dalšího pohřbu se tak rozhodnou vykrást banku, poněvadž se svou malou penzí velice bídně protloukají životem... mezitím Fantozziho žena Pina připravuje oslavu 40. výročí sňatku. Na ní se Fantozzi dozvídá, že se k nim nastěhuje jeho hrozná dcera Mariangela i s manželem a dítětem. Pro Fantozziho a manželku se život stává peklem a jsou vystěhováni do garáže. K tomu všemu se Fantozzi dozvídá, že je smrtelně nemocný a tak jeho žena tajně přesvědčí slečnu Silváni, aby s jejím mužem strávila víkend na horách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

B!shop 

všechny recenze uživatele

X-ty pokracovani pribehu pana ucetniho uz nema vlastne co nabidnout. Respektive nabizi, to co minuly dily, jen tak trochu hur. Zatimco vetsina filmu se rozpadala na jednotlivy scenky a kdyz tak cloveka jedna nezaujala, moh se za chvily tesit na jinou, tady se hraje na jeden jakz takz konzistentni pribeh, takze tu je spousta hluchejch mist, spousta sentimentalnich a tim padem zbytecnejch, do toho sem tam nejakej starej znamej forek a obcas pokus o nejaky oiginalni, ktery mi ale k Fantozzimu nejak moc nesedli. Jako celek se u toho da obcas zasmat, herecky obsazeni je kompletni, ale vetsinou to spis nudi. Slabsi 3*. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nič moc som od tohto filmu nečakal a to sa mi vlastne splnilo. Zo série o Fantozzim je skutočne dobré len "Maléry pána účtovníka 1" a tiež aj "Druhá tragédia Fantozziho", ostatné pre mňa de facto neexistujú. A tento film sa tiež zapíše k tým dielam, ktoré už druhýkrát vidieť nemusím. Síce má tento diel chvíľami záblesky toho starého dobrého Fantozziho a je tu dosť miest, kde som sa naozaj dobre pobavil, ale tiež je tu veľa miest, kde je "humor", ak sa to tak dá vôbec hovoriť, prehnane nevtipný alebo trápny. Nie je to žiadna náramná sranda, až na vtipy s narážkami na "opičku", ktoré sa mi nikdy neomrzia. Ten príbeh je snáď najhorší zo všetkých dielov. Vtipné scény, ale niektoré trápne trochu. Záver hlúpy. Celkovo to na jedno pozretie ide, ale je to oproti predchádzajúcim dielom výrazne slabšie. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Koncepčná stratégia, ktorú tvorcovia pri sérii o Fantozzim volia, pochopiteľne ku filmovému klenotu nevedie. Fantozzi o cestu do pomyselného kinematografického klenotníctva ani nestojí, ide o samostatnú kategóriu dotýkajúcu sa fenoménu kultu (analogickú Fulciho filmom z obdobia okolo roku 1980) a preto nemá príliš zmysel dielo ďalej rozoberať. Hodno však opäť zdôrazniť veľmi zásadný satirický a sociálno-kritický rozmer (autormi vedome sledovaný), ktorý vytrvalo uniká užívateľom schopným dať 5 hviezdičiek napr. Spielbergovým filmom. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Díl s pořadovým číslem 8. No a kvalita trochu už klesá. Jedná se o trochu slabší průměr, ale je to znát. Je to holt už dost natahované. Hlavní hrdina Fantozzi skvělý - nedám na něj dopustit, i zbytek hereckého obsazení. Ale ten příběh je snad nejhorší ze všech dílů. Vtipné scény, ale některé trapné trochu. Závěr hloupý. Celkově to na jedno podívání jde, ale je to oproti předchozím dílům výrazně slabší. Přesto hodnotím na slušných 45% = ** ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Fantozziho filmy se mi vždy pletly a i při sledování Fantozziho v ráji jsem si uvědomil, že jsem jej už viděl. Není to žádná náramná švanda, až na vtipy s narážkami na "opičku", které se mi nikdy neomrzí. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Je překvapující jak se pořád solí tahle show ale není to už okoukané ohrané i když to zapůsobí ale i tak. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"A proč zrovna dneska, když je v televizi fotbal ??" Tahle obludná šmíra je špatně kdykoliv, protože když Fantozzi jde do nebe, divák se ocitá ve skutečném filmovém pekle.. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Dle názvu si možná mnozí z vás tak jako já bláhově představují, že by tento film mohl být milým a opravdu vtipným osvěžením této série, ale není tomu tak (popletl jsem si to s dílem "Superúčetní"). Fantozzi je v ráji, ale až několik posledních minut na konci filmu. No, upřímně - nic moc jsem od tohoto filmu nečekal a to se mi vlastně splnilo. Ze série o Fantozzim uznávám pouze "Maléry pana účetního 1" a nově také "Nesnáze pana účetního", ostatní pro mě de facto neexistují (už jsem jen 1 díl a sérii jsem zkouknul komplet). A tento film se také zapíše k těm dílům, které už podruhé vidět nemusím...Sice má tento díl chvílemi záblesky toho starého dobrého Fantozziho a je zde dost míst, kde jsem se opravdu dobře pobavil, ale také je zde mnoho míst, kde je "humor" (pokud se tomu tak dá vůbec říkat) přehnaně nevtipný nebo trapný. Některé gagy byly více či méně překopírované z předešlých dílů. Ale potěšilo mě, že ačkoliv je to novější díl, není zase tak vulgární (tedy nějaké vulgarity se tam najdou, ale opravdu jich není tolik jako v pozdějších dílech). Nepotěšil mě český dabing. Jako Fantozziho uznávám Fišera, beru Postráneckého, ale Antonín Molčík se na něj prostě nehodí (ačkoliv Villaggia daboval i v jiných filmech). No, nebyl to špatný, ale ani dobrý díl. Dávám takové střední dvě hvězdičky. Bylo to rozhodně lepší než třeba "Pan účetní jde do důchodu" nebo "Maléry pana účetního 2 (těm jsem sice dal také dvě hvězdičky, ale ty byly mnohem slabší, spíš to bylo 1 a půl)", ale zase to nebylo ani nic extra. Opravdu, podruhé už to vidět nemusím...Mimochodem, na rok 1993 vypadá tento film dost staře. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Klasická komedie s panem účetním. Fantozzi je údajně na smrt nemocný a tak se mu Pina pokusí splnit jeho celoživotní přání. Poprosí slečnu Silvániovou aby s Fantozzim strávila vílkend na horách. Samozřejmě jí to stojí nemalé i finanční úsilí. Vynikající scény jako například totální sexuální zlikvidování slečny Silvániové po požití "extra bomby". ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Jeden z dílů, který není tak záživný, jako zlatá éra komedií s Fantozzim. Fóry jsou ohrané, repetitivní. Děj plný klišé a očekávatelného vyústění. Je to Fantozzi komedií jen napůl. 9 z 10 vtipům jsem se už vůbec nezasmál. 50% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Nie je to najlepšie zo série ... ale stále má čo ponúknuť Paolo Villaggio úlohe Fantozziho. Je to stále zábavné. 6/10 ()

Reklama

Reklama