Reklama

Reklama

Dračí doupě 3 - Kniha děsivé temnoty

(TV film)
  • Velká Británie Dungeons & Dragons: The Book of Vile Darkness
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Další kapitola kultovního fantasy vás zavede ješte hlouběji do temnoty a fantastického světa. Mladý ušlechtilý válečník Grayson musí bojovat s draky a zlými démony a současně dbát na dodržování svých morálních zásad. To je velmi důležité zejména ve chvíli, kdy se v utajení přidá se skupině zloduchů, aby se pokusil zachránit svého uneseného otce ze spárů Shatraxe, Požírace duší, který hrozí zničením světa. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 2/10 Děj 2/10 Hudba 3/10 Efekty 5/10/// PLUS: kouzla a jejich efekty, kouká se na ně pěkně a je jich tu hodně MINUS: docela tristní dabing k již tak nevýraznému obsazení a slabému hereckému projevu řadí tuto část film k amatérské tvorbě, od začátku mě to dost nudilo a s přibývajícím časem jsem koukal na stále větší podivnosti, navíc příběh a zápletka jsou tuctové/// Shrnutí: Jednička, kterou jsem viděl asi před 17ti lety, byla pro mě ve své době překvapivá podívaná a film jsem si vážně užíval. Dvojka je jen mírně nadprůměrná a třetí díl je poměrně průšvih. Sice je tu snaha o vytvoření nějakého světa, ale vše působí dost lacině a navíc postavy a jejich jednání mi nebyly vůbec sympatické. Raději snad zapomenout./// Celkem 27%/// ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby si parta LARPujícícíh dračákistů natočila homevideo. Ultralevná taškařice s nesnesitelným hlavním hrdinou, jehož incestní fixace na pološíleného otce zkombinovaná s nadržeností směšné magyčky způsobila zánik alespoň zčásti (Vermin Lord!) sympatické skupiny všehoschopných dobrodruhů a (opět) zabránila silám zla, temnot & fetišistických oděvů v uchvácení moci. Not very legendary. ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Nemáme peníze na pokračování, tak prostě začneme točit od znova! Vymyslíme novou zemi, nové hrdiny, nová kouzla, novou zápletku... Jelikož nemáme peníze, ale všechny ty zombie a čarodějové musí vypadat cool, tak je namalujeme fixkama ze školy, dáme jim pár hadrů, co ušila babička, na těch pár efektů najmeme animátory začátečníky. Příběh se už na papíře zdá nezáživný (ale prachy jsou prachy), tak aspoň tu čarodějku v polovině filmu svlíkneme, ať je na co koukat. Bohužel nám před koncem filmu došly peníze už definitivně, tak co uděláme se závěrem? Prostě to utneme tak nějak rychle, aby se neřeklo. Z do té doby nezničitelných záporáků uděláme trapáky a vše osladíme happy endem. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Super úvodní titulky. Výborná postava Bezze a skvělá scéna s hladovou holčičkou. Ale to je tak asi všechno. Hlavní hrdina je hrozně nesympatický debil a jeho charakter ukázkou povrchnosti samožernosti mnohých fantasy jakože kladných hrdinů. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Z popela povstal řád rytířů............... Dračí kopí, natáčené v okolí Kutné Hory, vystřídal černý Litevský kámen nesmrtelnosti, no a v Bulharsku nás čeká Temná kniha. Výrobní štáb se přesouvá jak migrující ptáci za teplem a levnějšími kraji, pardon teplejšími kraji, ale ne mluvíme o štábu, tak platí to první. A tak po shlédnutí tohoto třetího filmu o Dračím doupěti musím konstatovat, že ten nenáviděný první příběh je vlastně geniálně natočen. Je nejlepší, když to chcete slyšet. Tohle, třetí pokračování je ještě větší blbost, než jsem čekal. Damadore tu už vůbec není, hudba strašná, dialog, to se snad ani nedá popsat...no už se začínám opakovat. CITÁT - Všechno má svou cenu........ Dračí doupě 1 za ***, Dračí doupě 2 za ** a Dračí doupě 3 za *, to ještě uvažuji o Odpadu, když už ta možnost tady je. CITÁT - Pivo...malé....... ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Přijde hrdina do koloniálu a povídá: "Jeden kouzelný prsten, bezedný vak a vezmu si i jedno brnění". A prodavač na to: "A to brnění standard nebo hrdinské?"... Po tomhle výstupu existují jenom dvě cesty: buď okamžitě přepnete kanál nebo se budete smát, až vám vylítnou plíce nosníma dírkama. Jinak kromě klasický televizní Béčkovosti v podobě velmi špatných masek a ještě horších kostýmů nabízí Dračák Trojka až neuvěřitelně kvalitní CGI. Digidrak působil hmotně a reálně a zrůdná holčička, strážkyně knižního přebalu, byla udělaná už na Áčkový úrovni. Nechyběl vtip, spád i smyslupnej příběh a troufám si tvrdit, že zápletka měla lepší nápad než většina současnejch velkohollywoodskejch trháků. Hlavní hrdina sice působil trochu nemastně, o to víc ale byla zábavná družina zápornejch úchylů - v čele s poťouchle zlým čarodějem Verminem, kterej byl jednoduše k sežrání. K sežrání drakem... Samozřejmě. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Na videoprodukci docela slušné triky (nemrtvá holčička byla velmi povedená), ale jinak velice lacině působící, dialogy hrozivé a malovat tetování centrofixem? To je tedy něco. Navíc hlavní hrdina byl docela sympaťák. ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo celkom fajn efekty....co sa uz neda povedat o pribehu a hercoch. Hlavny hrdina fakt otrasny. Dam 2 aj ked mozno to nieje hodne ani tolko ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina není ten typický hrdina, co dělá všechno správně. Naopak, zde dělá všechno špatně. A bez sebemenší logiky, ačkoliv na začátku heroicky hlásá všechno možné. Ale co by se dalo čekat od něčeho už od začátku tak předvídatelného. Jinak je to spleť krvavosti, lehké erotiky a snahy o temné fantasy. Ale je to špatné po všech směrech. Efekty nechutně digitální, příšerná kamera, postavy by jakž takž ušly (hezká hlavní ženská nezáporně-záporná postava), ale to je tak všechno. Nedávalo to vesměs žádný smysl, cíl nebyl vidět a konec stál za starou bačkoru. Děs, zlatá jednička, která se mně osobně zdála nespočetněkrát lepší. ()

Unnamed 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak otřesné jako první díl, že by děj za něco stál, to se ale také říci nedá. Ty 2* dávám za překvapivě zajímavou postavu hnusáka Bezze a nechutnou zombie holčičku. ()

iXtr3m3 odpad!

všechny recenze uživatele

Priznávam, po skúsenosti s predchodcom som to pozrel len rýchloposuvom, ale viac si to ani nezaslúži. Už sa xtý raz opakujem, ale toto je dokonca aj pod úrovnoť Herkulesa, Xeny či Mythicy. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

I kdyz prvni dva pokusy o zpracovani zname stolni hry nebyly nijak valne, kupodivu mely relativne uchopitelnou story. Krom ceckovych hercu (vyjimkou byl Irons v jednicce) je ale vzdy ubily priserne triky a celkove studiovy feeling jak serial Xena nebo Herkules z 90. let 20. stol. Trojka je urcite lepsi v CGI. Samozrejme neni to uroven prvniho Hobita ze stejneho roku, ale drak i kouzla zde vypadaji uz k svetu. Bohuzel je strasne vse ostatni. Opet tu jsou zcela nudne a nezajimave exteriery, nejsou zde zadni fantasy nepratele (goblini, trollove...proste nic), no a hlavni herec (Derges) je tak libovy playboy, ze jsem mel celou dobu pocit, jestli ho nevzali ze stage nejakeho gayporna. I kdyz hraje paladina, vubec se do filmu nehodi. Vsechno ale ubiji pribeh, scenar, ktery nijak nenavazuje na predchozi snimky a odehrava se tentokrat v kralovstvi Karkothu. Uvodni animovana sekvence je asi na filmu to nejatmosferictejsi. Vzbuzuje nadeji ve velmi temnou story, mozna az Rkoveho ladeni. Ale misto toho divak dosane nelogickou, nekonzistentni sracku, kde i dialogy nedavaji casto vubec smysl (kor v CZ dabingu - ten prekladatel se snad ucil anglicky z YouTube). Kdyz to shrnu, cele je to o tom, ze "lawful good" rytiri unesou otce a on, aby ho zachranil, se musi pridat k druzine slozene z "lawful/chaotic evil" charakteru, coz ho zkazi a poznamena. Inspiraci byl supplement source book od Monte Cooka z r. 2002, coz bylo prvni DnD "pro dospele". Podle me by se z toho dalo vytriskat pomerne hodne. Ty herni motivy tam citit jsou, proto necham aspon jednu hvezdu - je tu nakup vybaveni, questy (i kdyz zcela bez ladu a skladu), v druzine je barbar, warlock, vrah nebo kouzelnice shadar-kai...jenze vsechno to ubiji ta filmova amaterstina, kdy predevsim hlavni hrdina dela naprosto divne veci, jelikoz svou roli neumi vubec zahrat. Navic ma film dost uspechany konec. Stale doufam, ze opravdu velke studio veme napr. Salvatoreho knizni sagu a udela z ni neco, co bude konkurovat LOTR. Ale styl, jaky predvadi Book of Vile Darkness je cesta do pekel. ()

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Já se nakonec (při druhým shlédnutí) bavil dost dobře. Člověk jen musí akceptovat, že je to ten druh filmu, kterej je zábavněj svými nedostatky. Prostě solidní béčkovej fantasy trash. ()

hiroshima 

všechny recenze uživatele

Ano, dialogy byly docela ubohé a postavy řešily situace jako by si v Dračím Doupěti "hodily" na inteligenci nejnižší číslo. Přes to všechno jsem se nenudil. Triky byly na video film nadmíru povedené. Film by zasloužil maximálně 2 hvězdičky, ale jako zarytý fantasta dávám tři .... ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Tohle je pravý opak Pána prstenů a bohužel to platí pro všechny tři díly, které zde hodnotím stejně. Děj je natahované „nic“, které by mohlo vyplnit „něco“, co by mělo hlavu a patu. Vždyť fantasy je tak bohaté téma, kde si člověk může vymyslet přeci cokoliv! Přesto se autoři rozhodnou, že film přeplácají bláboly, které nikoho nezajímají, obsadí film nudnými postavami, které ze sebe dělají hogo-fogo a tomu všemu nasadí korunu v podání toho, že si hrají na něco, co je epické (a zatraceně, že mne štve, že se dneska tímto slovem tolik plýtvá!). Jednu hvězdu dávám snad za téma a občasně podařenou digitální technologii. Evropský rozpočet ubohost nijak neomlouvá, podívejme se třeba na Zaklínače, ten si taky musel poradit s financemi, a jak to vcelku bravurně zvládl. ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Televizní blátotlačka, která vypadá jakoby se parta kámošů sebrala, šla do lesa točit Dračák a jeden z nich měl free verzi nějakého programu na triky. Jenže PRO verze stojí moc... :) Hnusný, nevtipný, bez herců a něco kloudného... ()

Reklama

Reklama