Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frachia (Paollo Villaggio) pracuje jako realitní agent, který dostane od svého šéfa ultimátum, že když ihned neprodá dům, bude vyhozen. V jeho kanceláři se objeví zájemce o menší sídlo na víkendy. Fracchia mu nabídne hrad v Transylvánii, který patří hrabětu Vladovi, který je upír. Fracchio i se zájemcem jedou na hrad, vyjednat prodej. Vladova dcera se zamiluje do Fracchia, kterému se nezdá představa, že by se měl stát upírem. (masw)

(více)

Recenze (54)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pan účetní v další z jeho početné várky komedií, které pobaví, ale jsou tak říkajíc na jedno brdo. On totiž stále hraje stejného břídila, ale i tak je to stále stejná ztřeštěná zábava. Pan účetní občas dokáže už být trochu otravný. Drákulův sluha je příjemné zpestření, odehrávající se až v dalekém Rumunsku na hradě hraběte Vlada a mně to všecko příjde takové příjemné, nenápadné, ale prostě průměrné, takové jaké to prostě vždycky s Paolo Villaggiem je. Zábavné. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Uf, uf, uf... buď som už z Paola Villaggia vyrástla, alebo ma omrzel, alebo som mala najradšej jeho účtovníka Fantozziho. Ale k týmto jeho komédiám už nechovám žiadne horúce city a skôr sa nudím. O smiechu tiež ťažko môže byť reč. Ale! Ale bolo aj tu zopár originálnych momentov a milých čiernohumorných nápadov, a za ne dávam 2*. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Další tak nějak podivná italská komedie, či spíše pokus o hororovou parodii. Zajímavý nápad a pár velmi dobrých náběhů, bohužel to, až na samotný námět, nevybočuje z těch příběhů o účetních. Realitní makléř Giandomenico Fracchia (Paolo Villaggio) totiž kromě své hlouposti přihazuje pouze nevýslovný strach, což přináší spíše útrpný škleb a ne dobrou zábavu. Účetní Filini (Gigi Reder), kterému se Fracchia snaží prodat hrad v Transylvánii, trochu v příběhu překáží. Něco jiného je hrabě Dracula (Edmund Purdom) a jeho sestra Oniria (Ania Pieroni), která tak zatouží po panici bez sebevědomí Fracchinim. Špatní nejsou ani další obyvatelé hradu: hnijící sluha Boris (Giuseppe Cederna) a slepý majordomus (Filippo De Gara), či původní Oniriin snoubenec advokát Frankenstein (Romano Puppo). Ženský půvab dodala Stefania (Federica Brion), se kterou se Fracchio pro své nízké sebevědomí nedokázal vyspat, hostinská v Transylvánské vesničce Catarina (Zuzana Martínková) a upírobijka Luna (Isabella Ferrari). Celkově to působí trochu vyčpěle a nebaví to tak, jak by mělo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem nejakou silenou hovadinu, ale ono to funguje docela slusne. Na jednu stranu typickej Villaggio, se svejma uchylackejma gestama a koktanim kravin (s cimz to misty uz prehanel). Na druhou stranu pak docela povedena parodie na upirsky filmy. Takze jako celek to ma jednak docela solidni atmosferu a na film asi precejen byly naky ty prachy, protoze se odehrava na peknym hrade a zaroven to obcas dobre pobavi. Slabsi 4*. ()

Eygam 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to celkem šlo, i když žádná sláva. Drákulova sestra byla celkem vtipná a scéna se svatebními hosty byla super. Ale po asi 45 minutách to začne být neskutečná otrava, humor celou dobu stagnuje na "jééé, hele, on se praštil do hlavy, no to je bžunda" a ke konci už to nemá hlavu ani patu (asi nemá cenu tomuhle filmu vyčítat nelogičnosti, no ale stejně). No, takže nikdy více. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Hrad, který můžeme vidět ve filmu, se nachází v severoitalském městě Fénis. (Lumberjack)

Reklama

Reklama