Reklama

Reklama

Série(4) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Nový dokumentární seriál sleduje zblízka a intenzivně události kolem narození dítěte v sociálně kontrastních rodinách. Režisérka Linda Kallistová Jablonská a scenáristka Irena Hejdová si hrdinky svého „docusoapu“ vytipovaly v konkurzu, který ČT vyhlásila na počátku roku. Čtyři mladé ženy spojuje termín porodu v roce 2012, ale jejich postoj k mateřství a k dítěti, ani postavení ve společnosti nemůže být odlišnější. Něžně i syrově zachycuje filmový štáb okamžiky radosti i strachu „čtyř v tom“: farmářky Miky, samoživitelky Lucie, manažerky Věry a rozvojové pracovnice Petry. Spolu s nimi prožil televizní štáb klíčové události kolem narození jejich dětí, které teď uvidí i televizní diváci.

Oblíbený dokumentární seriál se vrací se čtyřmi novými hrdinkami. Nejblíž porodu je televizní producentka Kamila z Brna. Plánuje, že na mateřskou místo ní nastoupí její nekonvenční manžel Martin. Lesbicky orientovaná fotografka Kristýna z Prahy bude muset spoléhat jen na sebe. Dítě počala neplánovaně s kamarádem a partnerku momentálně nemá. První miminko čeká i osmnáctiletá gymnazistka Bára z Mostu. Spolu s přítelem Mílou tak procházejí dosud nejtěžší zkouškou svého života i vztahu. Jediná Veronika z pražských Běchovic už jedno dítě má – je na mateřské s nevyléčitelně nemocnou dvouletou Amálkou. S manželem Martinem čekají první společné miminko...

Čtyři nové hrdinky, čtyři nová těhotenství. Třicetiletá Češka Pavla s britským přítelem Markem a synem Aryonem žijí v malém městečku Frome. Chystají se na domácí porod, který je v Anglii zcela legální a státem podporovaný. Veronice z malé vesničky od Jihlavy je teprve dvacet osm let, ale čeká už své čtvrté dítě. Romana a Denise má ze dvou předchozích vztahů, tříletého Míšu pak z aktuálního vztahu s o něco starším Milošem. Kateřina je dětská lékařka se zkušeností z přítomnosti u mnoha porodů a s manželem Radkem právě čeká své vysněné první dítě. Společně zároveň staví dům ve valašské vesnici, v níž žijí i Radkovi rodiče a babička. Evě je třicet osm let a filmovému osvětlovači Vaškovi téměř šedesát. Ve středočeských Senohrabech spolu vychovávají sedmiletého syna Vítka a roční dceru Leontýnku a těší se na nečekaný přírůstek v podobě dvouvaječných dvojčat.

Čtyři těhotenství, čtyři porody, čtyři ženy v tom a čtyři tatínkové, kteří se nebojí žít svou roli naplno. Nová řada populárního dokumentárního seriálu dává v ještě větší míře slovo také otcům a jejich pohledu na příchod dítěte do rodiny. Hrdiny a hrdinkami jsou čtyři manželské páry z řad fanoušků předchozích řad seriálu. Dva tátové jdou na rodičovskou dovolenou, dva jsou tradičními živiteli rodiny. Seriál se tentokrát méně zabývá kvalitami porodnictví u nás a více se zaměřuje na měnící se role uvnitř současné rodiny. Před kamerou se letos narodily všechny čtyři děti. (Česká televize)

(více)

Recenze (58)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Čtyři V Tom mě shodou okolností v době své premiéry zastihly v tom nejvhodnějším období, a po několika měsících zrajících úvah můžu říct, že jestli kvůli tomuhle Irena Hejdová skončila v Odvážných Palcích, tak to byl krok plně ospravedlnitelný:) Slabina řady českých dokumentů, kdy ze zajímavého objektu není absolutně nic zajímavého vytěženo, tady rozhodně nehrozí. Čtyři představitelky byly vybrané naprosto špičkově, už snad nemohl být větší kontrast mezi nimi, ale ani "průměrný divák" si rozhodně nemůže říct, že to je přesně jako u něj doma. Když pominu stádizační efekt těhotenství (nakonec i většina dámského osazenstva realizačního týmu do toho během práce na tomhle projektu praštila) a povinnou shovívavost vůči nastávajícím matkám a kojícím ženám (hormony opravdu dokážou šílené věci), vidím hlavní devizu Čtyř V Tom v tom (haha), že vzbuzuje vášně a podněcuje k zamyšlení. Statná statkářka je (dobře, možná se jen jeví) i při evidentním nedostatku peněz v kruhu své rodiny šťastná tak, že jí to můžete v klidu závidět...kdyby jen tak nějak nepůsobila dojmem, že děti nechá aby se o sebe staraly samy, protože to na rozdíl od hospodářského zvířectva dokážou. Humanitární pracovnice projeví svůj respekt k cizí kultuře a otci svého dítěte tak, že mu jakožto muslimovi ve spolupráci se svojí máti s přehledem naservírují vepřový steak a uklidní ho, že je to kuře. Nejhorší na tom je, že navzdory zkušenostem z oboru si nemůžu pomoct a přeju jim, aby jim to fungovalo, protože Ábel je opravdu sympaťák a kurážný chlap:) Blonďatá za vodou jsoucí žroutka many se svým metroušským (rovněž manažerským) alter egem mají největší starost o to, aby byl jejich porod co nejvíc v souladu s moderními trendy, a největší radost z toho, že místo předem domluvené strategie osobní prezentace jejich dvojice na firemní párty se její těhotenství (a jeho otcovství) ukáže jako významný předpoklad pro jeho kariérní postup (chůva, která má za úkol mluvit na nemluvně anglicky a francouzsky vás už nepřekvapí;)). No a nakonec čtvrtá do mariáše, slečinka svobodná matka, nemající kromě kouska zodpovědnosti ani za mák studu. Neboli "Nenapadlo tě třeba z toho porodnýho zaplatit ten dluh na elektrice a nájmu?" "No jako víš napadlo, ale pak jsem si řekla, že tu zimní bundu a kalhoty budu stejně potřebovat." (koupila i nějaké oblečení pro malou, abych jí úplně nekřivdil - jen by mě zajímalo kde a za kolik). A pak se cítí dotčená, že jim překvapivě odstřihli proud. Ale na cíga, coca colu, ledové čaje a podobné sr... se peníze vždycky najdou;) A nejlepší na tom je, kolika lidem se chudinky zželelo, že jí naposílali peněz a věcí do domácnosti... A takhle by se dalo pokračovat ještě hodně dlouho. Prostě TOHLE MÁ PŘESAH a perfektně to fungovalo. Rozhodně to člověku dá spoustu námětů k přemýšlení - a nejen pokud má doma těhotnou manželku;) 80% ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

HNUS, HNUS, HNUS A HNUS! Ani mi nejde přes (stydlivé) pysky V ČEM VŠEM... . . . Hehe, prý "dokumejdlo", sic! Ale jinak svatý krindy pindy, to je neuvěřitelné, co všechno lze dnes v tušašské >telekultůře< vydávat za "dokumentární" film. Jak vidno z části zdejších hodnocení a komentářů, čudlárna už pochopila (krom jiných médií - zdravím Jolku, ten přeliz před uvedením na obrazovce byl výživný!) roli čsfd a vykazuje úpornou snahu dostat zde jakoukoli srágoru co nejrychleji do >červených< - budiž to tedy kumpánům a mrdketingu pí L.K.J. a Č.T. přáno, nezmění však NIC na tom, že byla vyplozena další televizácká sračka, jak jinak než jako už mnohokráte předtím ryze účelový vývod peněz z televize v tomto případě zjevně >Lindí< služby... . . . Jeden poctivý odpad tedy za hnus pofiderně hrané "realityšou" coby kvaziodhalení >pičismu< v Čechách, v rámci žánru "dokumentární" pak další čirý odpad pro pohodlný odtok výtoku tohoto formou i obsahem odpudivého homovidea... - - - P.S. Ani se neptám na rozpočet téhle srágory a všimné jednotlivým aktérům, na velkou domů paní Lindy & spol. ani nevyjímaje. Nezbývá než si počkat, až se někdo slušný z ČT konečně pořádně nasere a odhalí celý mechanismus toků >veřejnoprávních peněz< pro vyvolené nýmandy, neschopné však normálně pracovat a tvořit. Tak pisskultůrně pochcat všechny holky i ty jejich lulany... Statkáře je mi pak docela líto. Fakt ti ty vole jeden ty prachy stály za to dělat ze sebe pro stádo takového debila? °-/.. - - - - - (Sledováno úmorně v lednu a únoru na >debilněsrádním sprostoru< , hovnocení 382., komentsrář zde po poslední episssodě naprosto znechucený jako osmadvacátý - 19.2.2013) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Lidi jsou masochisti, to je známá věc. Sledování utrpení jiných, to je naše. Pozorování trablů a (koupím bratrovi trenky a sobě bundu místo, abych zaplatila elektřinu) pochybení čtyř vybraných mamin a tatijů (případně pouze mamin) v ryze dokumentárním stylu tu ještě nebylo. Osobně si myslím, že to dívky i chlapce, kteří kdy plánovali mít dítě spíš odradí než, aby dostali cené rady do života. Potřebujeme teď, kdy porodnost klesá takový seriál? Jinak natočené je to slušně, o tom žádná. Jen s hlavními aktéry mám problém. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Nakukovacia reportáž do súkromia. Nevytvára novú realitu, dofarbuje bežnú. Ako režisérka Linda Kallistová Jablonská v rozhovore pre Instinkt poznamenala, tie ženy by v podstate robili to isté aj keby nemali kameru. Možno najmä preto sa séria postupne stáva všedne nudným pozeraním. Účinkujúce sú síce starostlivo povyberané sociálne, partnersky i myšlienkovo tak, aby sa dosiahol maximálny rozdiel, ale táto zámerná variabilita sa opozerá už po tretej časti. Narodenie dieťaťa je však silný moment a jeho pútavosť dokáže utiahnuť. Subjektívne však maximálne tak tri trišvrte hodinky. Potom to ide samospádom dole a dokolečka sa opakujú schémy: ako sa adaptoval černoch?, dostal tie víza?, tá statkárka stále tak maká? a dvaja blonďatí horenosi čo si zase snobské vymysleli ?, no a samoživiteľka ako sa má zase naprd a ako sa jej opäť všetko rúca pod rukami? - ale veď to je zase dobre ukázať, že ľudia sa majú aj horšie. Trochu vadilo, že v príbehu matky bez stáleho partnera bolo viacero nedovysvetlených momentov. Dôvodom bola zrejme informácia zo zmieneného rozhovoru, že ona sama si jednoducho neželala isté informácie zverejniť. P. S. Po prečítaní múdreho komentára užívateľa Igi.B zdvíham hodnotenie - vďaka Igi za motiváciu pri hodnotení :) P. S. 2 Po zistení, že z krátkodobého nápadu vzišla potreba zopakovania už vypovedaného a najmä po pozretí prvých častí druhej série, ktoré len prežúvali dávno prežuté strávené a vylúčené, dávam zase hviezdičku z hodnotenia preč. ()

castor 

všechny recenze uživatele

A divák s nimi. Velmi solidní projekt, který zaujme nejen dámské publikum. Tohle intenzivní nahlížení do sociálně kontrastních rodin muselo bavit. Farmářka, manažerka, rozvojová pracovnice, samoživitelka. Hezky poskládané, místy syrově natočené, sociálně zajímavé. Jen jsem si občas postesknul, že bych rád viděl i „něco dalšího“, než jen klíčové události v jejich před a poporodních životech. Povedené jako mladší bráška České televize o třech párech, které se chystají do chomoutu. Sledování trablů jiných, to je naše!!! ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Jako jedinec, čerstvě nominovaný na cenu otce desetiletí, nemohu odmítnout šestinedělnici spoluúčast při kukandě na tento ,,dokument". To zajisté pochopíte. Po dvou e-pizdo!dách dávám stejné dvě hvězdinky, neboť sledovat utrpení jiných za to stojí. Dílo se skládá z detailního popisu konání čtyř párků, které se vsunuly tam, kam Bohu libo a došlo k masivnímu množení buněk. Jeden párek žije se svou milovanou v rurálním prostředí, je mi krajně sympatický a má nové telátko. Druhý párek na truhlindu hodil loď, tudíž zde vůbec nevystupuje. Novopičené mamince přeji jen to, aby se jí zadařilo ihned po ukončení čistících a srůstacích akcí svých gonád dorazit do báru, utrhnout samečka a neotěhotnět při tom! Ve třetí dvojici můžeme zahlédnout zrzavé ,,děvče", které při výběru ploditele zabrousilo až někam pod Maghreb. Etiopčík již dorazil do našich končin, a zatímco mé horší já vznáší dotazy typu: byli s ním vůbec u veterináře a je řádně odčerven? - má nová, rozněžnělá podstata mu přeje jen to nejlepší a vyjadřuje onu nízkoprocentuální naději, že to vyjde. A konečně ten poslední klobás vlastní další žadatel o azyl, slovenský blond čudla. Hned na začátku mohu nastávající kojné poblahopřát, neboť patrně není homosexuálem, protože nezná pojem klystýr. Čímž jí odpadne jedno nepříjemné překvapení do budoucna....pokud tedy není pouze definitivní hnědopich, který to má rád schmutzig. Ovšem i tak by byl pro onu sebestřednou, vymaštěnou krávu až přespříliš dobrou variantou partnera. Uklidňuje mě jediné - i přes libovolnou nadstandardní péči se jí ten kobylí xycht při porodu protáhne ještě víc. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Kdy už si konečně příslušní lidé uvědomí, že reality show je formát patřící na soukromou stanici, která má produkci kulturního bahna v popisu práce, a ne do televize placené z veřejných peněz? Po hrůze jménem Navždy svoji nám ČT připravila další porci něčeho, co se prezentuje jako dokument "sledující" určitý fenomén, co je ale ve skutečnosti jen pouhým prostředkem pro generování dalších a dalších hloupých diskuzí na facebooku a jiných "sociálních" sítích. O těhotenství, porod a rodičovství tady totiž vůbec nejde! Jde jen o to, aby potenciální znuděný divák voyersky nakukoval do cizího soukromí, bavil se nad problémy jiných, a komentoval, jak ten který pár či matka dělá to či ono blbě. Podle toho je vybudována celá koncepce tohoto typu pořadu - záměrně silně kontrastní aktéři a pokud možno co nejextrémnější, co nejvíce náhledů do jejich soukromí a co nejméně odborných vsuvek. Zájemci o problematiku těhotenství tato reality show neřekne vůbec nic (je to prostě jenom "zábavná" šou, ne dokument) a samotným aktérům jsou hraběcí rady znuděných "diskutérů" k ničemu (dostanou honorář, předvedou se národu a tím to hasne). Pokud by měli nastávající matky a otcové čerpat zkušenosti a znalosti pouze z tohoto pořadu, to raději ať jako národ vyhynem. A pokud by toto měl být trend zábavných TV pořadů oblíbených mezi obecným lidem (teď 73%), tak vlastně raději taky... ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Mám odpor k ženštinám se dvěma jmény, zvláště pokud jsou činné v kultůře nebo politice. Většinou jde o (ne)vylízané feminy, které radši než jednou s chlapem, třikrát s kaktusem. Dílo téhle dvoujmenné je typickou ukázkou současného trendu zahnojování mozku, který vládně našívaší ČT. V první sérii negr, v druhé lezba. V první se ještě drží kráva na řetězu, zato v druhé už jsme svědky porodu se všemi odpornostmi, které to přináší. Hnus ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Dokumentární TV-seriál. Sledování čtyr různých rodin, které mají těsně před narozením svého dítěte. Sleduje se prostředí, ekonomické podmínky a také psychiku rodičů před narozením a následně i po narození novorozence. | Průměr všech zhlédnutých epizod: 70% (3*) | ()

marhoul odpad!

všechny recenze uživatele

Reality show, na kterou nemám nervy. V momentě když začne jedna z matek větu: "U nás v Anglii..." končím. Ale za týden jsem zapnula zase a tam matka snad čtyř dětí zrovna povídá, že posledně byla těhotná 45 týdnů. Mno... ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Skvěle stoupající dokumentární projekt. Pak to klesne drsnou Zuzanou Špidlovou, která by spíše měla onanovat než si užívat nesmyslných otázek, za které by měla dostat na holý zadek. A to, že je to zábavný ženský pořad je fakt. Tudíž nemusíme hejtovat jen kvůli tomu, že máme penis a ne díte v děloze. Howgh. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

To si snad ze mě, vy všichni assbookáři a uživatelé s klapkama na očích, už opravdu děláte prdel ?? Lidem, kteří nedokáží rozlišit, případně odlišit, pojmy dokument a (ne)reality show, s tím vaším docusoapem běžte někam, včetně všech (nez)odpovědných na Kavkách by se měly povinně rozdávat šprcky zdarma.. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sonda do života čtyř nastávajícíchh matek, jimž laktóza zatemnila mozek. Všem. Bezesporu. Zhlédnuta série 1,2 a 3. ()

Riley 

všechny recenze uživatele

No což. Sice bych to taky nenazývala dokumentem, ale reality show, kdy divák voyersky sleduje ,,utrpení,, druhých. (1. ,,Podnikatelka,,, která neúspěšně předstírá, že je děsně kůl - a má za přítele arogantního, povrchního hňupa. 2. Žena, která neúspěšně předstírá, že je šíleně chytrá a skvělá a přitom se nechala zbouchnout od prvního Etiopana, kterého potkala a teď se špatně skrývanou radostí sleduje, jak se ,,nedokáže,, začlenit do jiného stylu života. 3. Holka, která rozhodně nepředstírá vůbec nic, ale je chudák tak naivní, až je mi jí líto. 4. Statkářka, od které se všechny ostatní můžou lecos naučit.). A možná jsme trochu hyeny. Ale já to naprosto žeru - ten náš výkvět národa. Nebo jsme takový všichni? ()

otík 

všechny recenze uživatele

Takový ten typ dokumentu, který se dnes poměrně dost točí - trochu tak Big brother jen ve skromnějším zadání. Někomu se to může líbit, jinému ne. ()

M-arta 

všechny recenze uživatele

Něco takového už považuju spíš za reality show, ale docela obdivuju, jaký uragán diskuzí s tím ty autorky dokázaly rozpoutat a jak načechraly vášně. Že by spousta lidí najednou měla pocit, že za každou cenu musí někomu fandit? Posuzovat, odsuzovat? Nebo že to jako má ukazovat, jak to má s tím přiváděním dětí na svět "správně bejt"? (Párkrát jsem sama sebe nachytala na švestkách, že na ně někdy koukám a taky vlastně už přísně kritizuju, hodnotím a vesele vnitřně posuzuju... no a pak mi to přišlo jako strašná blbost...) Na co? Co mě na tom baví nejvíc je, jak se podařilo naznačit tu mnohotvárnost situace související s rodičovstvím, kdy vlastně totéž nikdy nemůže znamenat totéž. ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Na začátek bych navrhovala tento dokument přejmenovat na V zámku a podzámčí. Zdá se to jenom mě, nebo jsou všechny čtyři rodičky úplně šílené? A může mi někdo vysvětlit rozdíl mezi dokumentem a reality show? Tak nějak mi přijde, že do obou se vybírají naprosto stejné typy lidí buď sociálně slabá vrstva, která potřebuje prachy, nebo naopak, snobská vrstva, která potřebuje ještě víc dát světu na odiv, co všechno mají a další jsou lidé, kteří stojí mimo obě vrstvy, ale jsou nějakým způsobem extrémně šílení. Celé mi to přijde jako konkurz 4 princezen, ze kterých se má jedna stát královnou a postupem času mi nakonec všechny přijdou něčím krajně nesympatické.A opravdu bych nikdy nechtěla být matka, jako žádná z nich. Takže první dáma na holení, tedy na rození. Nejprve jsem s ní sympatizovala nejvíce, za to že si to dítě, nechala po jednom štrejchu, když spoluúčastník, ani nemá očividně páru, o kterou z jeho náhodných spolusouložících šlo. Postupem času měním názor, nelíbí se mi, jaké světlo na sebe vrhá tím, když v jedné scéně říká, jak nemá peníze, v další si nechává bělit zuby a odstát poporodní tuk a v naivitě největší plánuje 3 denní výlet do Norska, za panem pravým se kterým, bude už do konce života. Přitom bydlí v místnosti, která připomíná sklad a v porodnici nezůstane déle, aby to nemusela platit, ale hlavně, že má na cigára. Druhá dáma na holení, tedy na rození. Je taková supernadžena, nevím jestli ji to opravdu tak baví, nebo je to z toho důvodu že její fouňa se doma prakticky nevyskytuje.Také během plánování pětiletky postupovali pozpátku, nejdřív zvířátka, do toho děti a nevadí, že žijeme v rozestavěném baráku, s hromadou harampádí kolem, hlavně že se máme rádi a máme rádi zvířátka. Na jednu stranu tuhle paní obdivuju, co všechno zvládá, no spíš to přehání. Něco ve smyslu: ,, Během toho, když jsem šla o půlnoci nakrmit telátko, praskla mi voda, ale nevadí, ještě zajdu na pole vykopat hektarové pole řepy, pak ještě dojdu podojit a hurá do porodnice." Tak nějak mi přijde, že zvířátka mají u téhle paní přednost na plné čáře a děti tam rostou, jak dříví v lese a ještě makají jako šroubci, aby mamině pomohly se zvířátky. Třetí paní na rození, no možná i na holení, přeci nemůže jít k porodu neodepilovaná a probůh, co když ken tu svojí barbie, náhodou uvidí upocenou. Paní typu:,, Tak táto, po pěti letech jsme oba milionáři, co by jsme si vlastně ještě tak pořídili maserati, už nám stojí v garáži, vázu z období ming máme na polici, obraz od Picassa visí nad krbem, co mi bychom si ještě cool pořídili? Už to mám táto, pořídíme si červenou tibetskou dogu, ať všichni vidí, že na to máme." ,, Blázníš mámo, šáhneš na toho špinavýho psa a už ti nikdy nedám pusu. Pokud chceš někoho oblékat do roztomilých šatečků od Prady a malinkých Vuittonek, pořídíme si radši dítě, bude to na něm vypadat vela cool a nebude divné k němu mít chůvu. " A tak novorozeňátku koupí kočárek za 70 tisíc a ke kočárku dostane vlastní služku, pardon ladies and gentlemen chůvu Natašu. Vlastně nevím, proč si tahle paní rovnou nenajme náhradní maminu, která to za ní odrodí a ještě by u nich mohla dělat kojnou i chůvu zároveň, aby náš dokonalý prototyp ženy, zůstal nevytahán ani ve spodku ani ve vršku. Nejvíc se mi líbila návštěva montreálské porodnice, kde se za podstatně víc peněz dozvěděli to, co si mohli vygooglit na netu, nemlich, že tohle se snad dělá s děckama všude. Tak nějak bych jí škodolibě přála, aby ji nakonec odrodil na zadním sedadle taxíku v montreálské dopravní zácpě nastávající otec, který je háklivý na špínu. No a naše poslední dáma na rození. Nevím, co nutí emancipované ženy, úplně bez veškeré logiky hledat si k sobě sociálně slabé partnery a chtít si tím dokázat, že zvládnout vychovat nejen dítě, ale i partnera a ještě k tomu ho naučit základním sociálně kulturním návykům. Jak tam řekla myslím babička, že to od ní byla nezodpovědnost, možná trošku hraničící s blbostí, kdy velice inteligentní ženy, když čekají outěžek, mají natolik přebujelé hormony a začnou si takto nerovný vztah idealizovat. Navíc vytrhnout takové mladé studentské ucho z jeho přirozeného prostředí a chtít, aby se aklimatizoval na ten neustálý stres tady, odešel od přátel a rodiny, bez znalosti jazyka a chtít po něm, ať přijme zodpovědnost, tohle prostě nemůže a nebude fungovat. Může to fungovat, jen určitou dobu, ale on tady nikdy nebude šťastný, takže až si zabalí kufříček i s děckem a vezme roha zpátky do Afriky bude se chytrá emancipovaná mamina hodně divit?Jako nezávazný vztah, bych to chápala, je v tom ta exotika a dobrodružsví :o) , ale jinak bych to vyjádřila takto: ,, Pomilovat, pošpásovat, ale lásku jim neslibovat. " Byla mi nejvíce sympatická, ale s tím masem mě fakt na....štvala. () (méně) (více)

Reklama

Reklama