Reklama

Reklama

Český žurnál

(seriál)
  • angličtina Czech Journal
Trailer
Česko, (2013–2020), 30 h 50 min (Minutáž: 52–84 min)

Hrají:

Vít Klusák, Filip Remunda, Martin Dušek, Jan Keller, Václav Bělohradský, Radovan Klučka, Jana Lorencová, Jana Bobošíková st., Jiří Krytinář, Aneta Langerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dvacet autorských dokumentárních filmů, které se kriticky vrací k důležitým událostem a tématům v rozmezí let 2012 - 2020. Autoři zprostředkovávají kauzy a fenomény z různých oblastí společenského a politického života neotřelým pohledem a odhalují i nečekané souvislosti. Režie jednotlivých se ujali výrazní čeští dokumentární režiséři a režisérky. Většina filmů podnítila polemické společenské debaty. (Česká televize)

(více)

Videa (22)

Trailer

Recenze (25)

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šašský čur:a:nál v praxi... Hahaha, ejhle jak protekční pražská čudlárna projevila zase jednou svou občanskou angažovanost. Dokumentární? Tak leda (snad maličko krom pátého dílu) lacině rádobykontroverzní kvazipolitická homovidea. Pochcat! - - - - - (Sledováno z plezíru na jeden zátah 16.4.2013, hodnocení cyklu jako celku 207., komentář zde s úšklebkem a pohrdáním jako devatenáctý - 16.4.2013) ()

dvopet 

všechny recenze uživatele

Po Smetanovi, Tanvaldu a Lidících s konečným hodnocením ještě vyčkám. Nicméně už v této chvíli je potřeba ocenit odvahu k otevírání naprosto aktuálních témat a formální otevřenosti při práci s natočeným materiálem, který má opravdu velký potenciál. Projektům Klusáka s Remundou fandím, obzvlášt když se jim tentokrát podařilo spolupracovat se zkostanatělou ČT, a jen doufám, že se neozve nějaký "příkaz shora" a povede se odvysílat všech 5 dokumentů. Na další části se velmi těším! ()

Reklama

Burdock 

všechny recenze uživatele

To je tak špatná dokumentární série, že by se na ní lidi neměli dívat ani dnes, natožpak za pár let, kdy už nebudou chápat, o co v těch dokumentech jde. V jednotlivých dílech není moc vysvětleno, o co se jedná, takže divák, neznalý tématu, se snadno ztratí. Velmi nekvalitní, amatérské + natažení na 50 minut = obrovská ztráta času... Kdo žil v roce 2012 a občas se podíval na zprávy, může tyto dokumenty s čistým srdcem vynechat...... Doplněno po třech letech: tahle série se postupně vyvinula v něco, co velmi rád sleduju a co mi doplňuje moje představy o české společnosti a o jejích jednotlivých problémech. Na první pohled banální tvorba, která ale ve výsledku donutí k zamyšlení. ()

kiros179 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mála pořadů, u kterých jsem viděl velice solidní žurnalistiku (Open Card, Smetana, Přímá volba). Moc dobře chápu, že pořady tohoto typu jsou závislé na tom, co se momentálně (ne)děje, takže každý díl nemůže být zajímavý, ale celkově z toho co jsem mohl vidět, musím poděkovat, že takové pořady pořád ČT natáčí. 90% ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný a rozmanitý cyklus. Často je to sebeironické (ze svého hrdiny - řidiče Smetany - neváhají udělat Švejka), jen výjimečně je to zcela vážné (Blízký daleký východ). Někdy řeší tvůrci dokonce až v průběhu natáčení jak to vlastně pojmou (etika snímání v Dělnících bulváru). Velká většina dílů je ale každopádně režijně zvládnutá, ba co víc: i v jednom z režijně NEzvládnutých dílů vykřešou dobrý a o mnohém vypovídající materiál :) (zpovídaní na útěku v Rozezlených Lidicích). __________ Jednotlivé díly: I - Tanvald ****, Rozezlené Lidice ***, Pančování ****, Přímá volba ****, řidič Smetana *****; II - Dělníci bulváru *****, Gadžo ****, Zločin Opencard **, Horník! **, Obnažení ***; III - Zrození ***, Babišův Matrix ****, Ubytovny ***, Afghánistán ***, Blízký daleký východ *****; IV - Český Alláh***, Výchova k válce ****, Zájem dítěte *****, Exekuce ****, Krtek a Lao-C' ***; V - Hranice práce *****, Spolužáci ****, Teorie rovnosti **, Děti státu *****; VI - Bratři Okamurovi ****, Reality **, #SandravUgandě ***, Češi jsou výborní houbaři ***, Vojna Ztohoven *****, Slepice ****. ()

Galerie (256)

Zajímavosti (6)

  • Předpremiéra filmu proběhla 27.11.2013 v českobudejovickém klubu Kredance v rámci programu o lidských právech. (MTHRFCKR)
  • Prvního promítání filmu se zúčastnil i Hayato Okamura (bratr Tomia Okamury) a údajně i Ruy Okamura (syn Tomia Okamury). Ruy Okamura po celou dobu promítání a následné diskuze nepromluvil, na rozdíl od jeho strýce. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama