Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pořádí druhý film o účetním Fantozzim je opět plný Fantozziových trapasů a šílených nápadů jeho kolegy Filiniho. Ugo Fantozzi tentokrát jede jako maskot do kasina se svým šéfem, vypraví se na lov vyzbrojený pouze prakem a navštíví cirkus, odkud odejde trochu netradičním způsobem - je vystřelen z děla. A samozřejmě nechybí jeho milovaná žena Pina a krásná dcera Mariangela... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V poradí druhý film o účtovníkovi Fantozzim je opäť plný Fantozziových trapasov a šialených nápadov jeho kolegu Filiniho. Komediálna klasika, kedy sa na diváka valí gag za gagom bez toho, aby sa niekto mazal s nejakým dejom, alebo logikou. Ja sa pri tom bavím priamo kráľovsky. Scény s Filínim boli neprekonateľné - hlavne ich polovačka. Lepší diel zo série filmov o účtovnom Fantozzim. Tri štvrtiny filmu strieda jeden vtip za druhým, posledná štvrtina síce akoby strácala tempo a po ohňostroji situačného humoru v predchádzajúcej časti je trochu rozvláčny. Ale aj tak ide o film pri ktorom sa divák s chuťou zasmeje. Bohužiaľ ani tu mi veľmi nesadol koniec. Tento snímok je ako stvorený v prípade že neviete čo s načatým dňom. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Vlastně paradoxně ke druhému dílu celých řad filmu o Fantozzim jsem se dostal až teďka. Pro mě je stále vrchol první díl a jeho fotbal či stavění stanu. Co je vidět, že podobné scény se stejným podtextem jsou i zde. Jo Paolo je skvělý, ale já si na dabing Postráneckého moc nezvyknu. Stanislav Fišer to byla úplně jiná liga. Bohužel ČT už absolutně rezignuje několik let tyto italské komedie dávat a tak nezbývá než DVD .Je zde stále vypravěč, který zvedne gag do lepších rozměrů, než ve skutečnosti je. Není to taková švanda, spíš to v klidu projedu, na pár kousků člověk se pousměje, ale je pravda, že je už člověk starší a dřív se řezal smíchy a dneska už je to jiná. Jinak je zde stejný ansámbl herců. 55% ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Vtipy o sadistickém nadřízeném, co nutí své podřízené sledovat osobní kopii němého filmu Křižník Potěmkin, jsou geniální a zvláště jeho vyústění v revoluci a následné potrestání. Jinak ranné filmy o největším smolařovi jsou na jedno brďo. žádný děj, jen zlehka pospojované gagy (různé kvality). I přesto vítečná zábava pro milovníky jednoduchých špagetykomedií. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Humor inspirovaný groteskou mám rad, filmy o Fantozzim se mi zatím líbiliy, ale co je moc to je moc. Fantozziho trapasy postopadesáté postrádají kouzlo mého prvního viděného dílu. Tadyten je třetí co vidím, v sérii je druhý. A už mě to tak nějak přestává bavit. Je to pořád to samé. Napoprvé mě to oslovilo, napodruhé neurazilo a potřetí už moc nenadchlo.. Akorát parkrát vyvolalo pousmátí či jenom obyčejný úsměv na tvaři. Další díly dám až za delší dobu. ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Objektivně bych druhému tragédovi Fantozzimu měl dát 3 hvězdy, jsou to spíš scénky pospojované k sobě, než plnohodnotný film s příběhem. Ale za to, že mi prodloužil život a vyplavil neuvěřitelné množství endorfinů, dávám víc. Opravdu jsem často řval smíchy, a u kterých komedií se vám to dnes stane?! Počet trapných a průměrných gagů je tu podle mě menší, než těch výborných a některé scénky se dostávají až do metafyzických oblastí humoru. Poprvé jsem viděl film asi někdy v dětství nebo dospívání s dabingem v televizi. Protože jsem se od té doby naučil italsky a žil nějaký čas v Itálii, pustil jsem si jej nyní v originále a zážitek se znásobil. Některé slovní hříčky se nedají dobře přeložit a pokud znáte italskou povahu, vidíte jak si s ní Fantozzi pohrává a paroduje. Filmoví fajnšmekři ocení, že Fantozziho šéf pouští zaměstnancům umělecky hodnotné filmy. Jenom mě mrzí, že nedorazil avizovaný československý film s německými titulky a místo něho museli zaměstnanci vidět již poněkolikáté Křižník Potěmkin. Zajímalo by mě, který náš film by jim pan ředitel pustil. Podle všeho to vypadá, že v sedmdesátých letech v Itálii vnímali československé filmy jako artové. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Film se točil především v Římě, kde se filmovalo nejdříve. Scény z přístavu jsou pak točeny ve starobylém přístavním městě Civitavecchia na západním pobřeží a na ostrově Capri. (dzulino)
  • Počas úvodných titulkov, zhruba v piatej minúte filmu, sú vidieť malé otočné kolieska pod Fantozziho autom. (k1)

Reklama

Reklama