Reklama

Reklama

Báječný Fantozzi

  • Česko Superúčetní (více)

Bůh stvořil Fantozziho. A na jeho naléhání Bůh pokračoval - stvořil jeho ženu a krásnou dcerku.
Bůh chtěl stvořit člověka, ale bohužel tento pokus skončil stvořením tvora jménem Fantozzi. Ten naléhal, až mu Bůh stvořil i ženu Pinu, které se narodila krásná dcerka Mariangela. Další z příběhů o Fantozzim vám ukáže život tohoto beznadějného smolaře od pravěku až do budoucnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Paola Villaggia si snad nelze představit jinak než jako Fantozziho. A on to nejspíš vidí stejně, protože na všechny nabídky, kde se má vyskytnout tahle postava, přitakává a určitě přitom ještě úlisně vyplazuje i ten svůj jazyk, jak má ve zvyku. Superúčetní sice není celistvý film, spíše jen hromada úsměvných či trapných skečů postupujících časem od pravěku až někam do vzdálené budoucnosti, ale když už to ty penízky sype a někomu se to líbí, tak proč ne .. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Stvoření Fantozziho. Fantozzi v ráji. Fantozzi v pravěku a tak podobně. Zkrátka "dějiny" světa podle Fantozziho. Tomuhle uhozenému vývaru se už nemůže smát ani pětileté dítě natož dospělý člověk. Paulo Villagio střídá jednu grimasu za druhou a stejně to není nic platné. Vtipnost v nedohlednu, trapnost přímo před divákem. Trik s "obřím" ještěrem v pravěku už byl hůře realizovaný snad jen v pohádce "Princ a Večernice". Dabing Václava Postráneckého se nedostižnému Stanislavu Fišerovi ani nepřiblížil. Fišer na rozdíl od svého kolegy uměl vložit do hlasu vtipnost, i když v originálním znění nebyla, což Postránecký neovládá a dabuje až příliš mechanicky respektive bez zájmu a ani se mu nedivím po shlédnutí tohoto výtvoru. Časy "košilatých" italských komedií protkaných obhroublým humorem jsou (bohudík!) nenávratně pryč. Ta kreténovina se nedala vydržet a myšlenkově by sedla stejnému kreténovi jako byl Fantozzi. Ještě ten pvrní díl jsem bral. Byl relativně vtipný a brilantně nadabovaný. Villagio se však nehodlal po dlouhá léta s postavou rozloučit a nepřipustil si, že už je její potenciál dávno vycucaný až do dna. Zkrátka čeho je moc, toho je příliš. A zde to platí stonásobně. Nedívatelné cosi! Naprostá ztráta času.Tvůrčí ubohost v největší možné míře. Mé hodnocení: 0% ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděl Maléry pan účetního, ze kterého mi v hlavě ulpělo pár dobrých fórků. A protože jsem měl náladu na něco staršího a veselého, zkusil jsem Superfantozziho. Z nostalgie jsem ochoten slevit z odpadu! a dát milosrdnou jednu hvězdu za ty dva vcelku dobré ftípky v úvodu. Nejde o to, že drtivá většina filmu je postavena na situačním, velmi infantilním a předvidatelném humoru, ale o to, jak málo těch vtipných scén je. Postava Fantozziho se bez nějakého klíče ocitá v různých úsecích historie, tzn. tvůrci měli obrovský prostor něco vymyslet a přesto z toho nedokázali vytěžit ani jeden originální a opravdu vtipný moment. Takže co? Nudí, nudí, nudí. A to je u komedie dost zásadní problém, bez ohledu na dobu vzniku. Za střízliva je to festival trapného a primitivního humoru, takže podle mě ideální na TV Barrandov, po silvestrovském proslovu J. Soukupa. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Už ten základní nápad protáhnout Fantozziho různými etapami lidských dějin mi osobně připadá naprosto pitomý, úplně mimo. No a výsledek to jen potvrdil, neskutečně jsem se nudil. Zasmál jsem se jen jednou, vtipu o Robinu Hoodovi. Pan účetní má své místo v současnosti, posílat ho do minulosti je kravina. Suverénně nejslabší díl série. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Solidni film ze serie o ucetnim, ale presto jsem cekal drobet vic. Pojmout pribeh od stvoreni sveta az do budoucnosti je skvelej napad, jednotlivy udalosti jsou vybrany perfektne a prakticky v kazdy je Fantozzi za nejvetsiho chudaka, ale problem je, ze ne vsechny situace jsou naplno vyuzity. Navic i humor je spis takovej, ze se vezme naka znama scena z dejin a sparoduje, i kdyz i tady jsou klasicky forky, jako vyplazovani jazyku, zvejkani jidla a podobne. Co se tyce Villaggio, prisel mi v pohode, ale nejak silene tlustej. Celkove se jedna o slusnou komedii, akorat ze ne vsechny situace jsou tak vtipny, jak tvurci asi zamejsleli. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • V české verzi překladu je několik překladových chyb v textech souvisejících s Biblí. Například ve scéně, kdy Fantozzimu (Paolo Vilaggio) kvůli Ježíšovi děti pošlapou políčko, v českém dabingu Ježíš pronese: „Směřujte na mě bez obav svá slova.“ V originále je však řečeno: „Lasciate che i pargoli vengano a me“ neboli „Nechte děti přijít ke mně,“ což je odkaz na biblický verš Matouš 19:14. (vojtaruzek)
  • Liu Bosisio (Pína) si po šiestich rokoch znovu a naposledy zahrala manželku Fantozziho (Paolo Villaggio), pretože potrebovala peniaze. (Raccoon.city)
  • Luc Merenda ztvárnil ve filmu celkem 9 rolí napříč epochami: Adama, řeckého velitele, římského vojáka (výběrčího daní), Černého rytíře, Robina Hooda, Odsouzence na gilotinu (pravděpodobně Ludvíka XVI.), Balabama, Japonského důstojníka a Fantozziho (Paolo Villaggio) nadřízeného v budoucnosti. Evu a další ženské protějšky Merendových postav pak ztvárnila Eva-Lena Lundgren. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama